• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Наталія Алюшина розповіла про резерв відновлення для деокупованих територій
опубліковано 23 червня 2023 року о 16:30

У питаннях нової архітектури публічної служби і стратегії деокупованих територій варто діяти на випередження. Вже розпочато роботу по створенню резерву відновлення. Про це наголосила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час всеукраїнського круглого столу «Публічна служба: нова архітектура та стратегії для деокупованих територій». Захід відбувся на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (м.Харків). 

Наталія Алюшина зазначила, що 23 травня Уряд прийняв постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України». Документ розроблено НАДС спільно із Мінреінтеграції. 

«Наша мета – знайти мотивованих фахівців і вдосконалити їхню спеціалізацію. Аби вони у найкоротші терміни могли зміцнити каркас будь-якої військової адміністрації. Нам потрібні кваліфіковані, упевнені в собі представники держави там, де ще вчора хазяйнували російські окупанти. Днями розпочне роботу цифровий інструмент для формування резерву. Тож кожен громадянин України зможе заповнити електронну анкету і спробувати свої сили перед новим викликом», - зауважила Голова Агентства.  

Детально Наталія Алюшина розповіла й про алгоритм зарахування та роботи резерву. Він працюватиме так. У НАДС розглядатимуть анкети усіх претендентів, оцінюватимуть рівень фахової компетентності кожного. Після цього приймитиметься рішення щодо можливості зарахування до резерву. Пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях з числа осіб, зарахованих до резерву, мають особи із статусом ветерана війни, набутого у встановленому законодавством порядку; внутрішньо переміщені особи; особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Зараховані громадяни не чекатимуть пасивно на призначення. Вони отримають можливості інтенсивно підвищувати рівень професійної компетентності. 

«На Порталі управління знаннями розміщено відповідні навчальні програми. Окрім того, у Вищій школі публічного управління розробили 14 короткострокових програм з підвищення кваліфікації щодо управління деокупованими територіями. Публічні службовців матимуть можливість навчатися ще й у регіональних центрах підвищення кваліфікації. Там доступне навчання за більш ніж 20 програмами. Ідеться про дистанційний та очний формат у різних регіонах України», - зауважила Наталія Алюшина. 

Крім цього, державний експерт експертної групи з питань управління персоналом Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування НАДС Марина Грай розповіла про новели Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№6504).  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux