• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Члени Наглядової Ради Вищої школи одноголосно схвалили звіт про діяльність Вищої школи за перше півріччя 2024 року
опубліковано 10 липня 2024 року о 16:08

«Вища школа публічного управління спільно з міжнародними партнерами та проєктами прагне до сучасної моделі підвищення рівня професійної компетенції управлінців. Ідеться про залучення викладачів-практиків, формування більш практикоорієнтованої тематики навчань», - наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина у рамках звіту. Вона відзначила активність Вищої школи в  питаннях налагодження комунікації з закладами вищої освіти, організаціями громадянського суспільства, урядовими структурами для вдосконалення навчально-методичного, наукового та практичного забезпечення освітнього процесу. 

Директорка Вищої школи Юлія Лихач заявила, що у І півріччі 2024 року за Державним контрактом підвищено кваліфікацію 14741 державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування. Загалом підвищення кваліфікації відбувалося за 32 напрямами, а навчання – за 99 програмами. До надання освітніх послуг залучено 240 викладачів-практиків, експертів, тренерів, зокрема, 59 мають практичний досвід роботи в державних органах та органах місцевого самоврядування.

Підвищення кваліфікації реалізовувалось за 4131 загальними сертифікатними програмами, 10596 – загальними короткостроковими програмами та 14 спеціальними короткостроковими програмами. За словами Юлії Лихач, для моніторингу якості профнавчання було здійснене анкетування, в якому взяли участь 14004 осіб. За його результатами, 99,3 % учасників навчання повністю задоволені якістю навчання.

Було розроблено сім короткострокових програм та дві професійних програми підвищення кваліфікації за напрямами доброчесність, європейські стандарти, публічна політика, кіберзахист тощо. 20 держслужбовців категорії А пройшли навчання у «Школі підготовки стратегів». 

За напрямом професійний розвиток у сфері регіонального розвитку та місцевого самоврядування і відновлення України реалізується 19 програм підвищення кваліфікації: 11 сертифікатних і 8 короткострокових. Розроблено сертифікатні програми підвищення кваліфікації  школа підготовки старост, школа проєктного менеджменту та грантрайтингу, права людини, організація роботи на деокупованих територіях.

Успішним для 2024 року став Освітній проєкт «Школа підготовки старост», реалізований  спільно з НАДС, Всеукраїнською асоціацією об’єднаних територіальних громад та за підтримки «ULEAD з Європою / ULEAD with Europe». Кількість учасників 370 із 242 громад з 23 областей України. Було сертифіковано 183 особи. Реалізовано також Освітній проєкт «Школа проєктного менеджменту та грантрайтингу» спільно з НАДС, Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК, Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад, ТОВ «Бустерс Консалтинг Груп». З 3 липня розпочалася реалізація освітнього марафону «Організація роботи на деокупованих територіях» для осіб, зарахованих до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

2 206 осіб підвищили кваліфікацію за напрямом розвиток компетентностей у сфері прав людини, недискримінації та гендерної рівності. За цими напрямами запланована реалізація 27 програм підвищення кваліфікації. Розроблено і впроваджено програми «Гендерно орієнтоване врядування в Україні» для державних службовців категорії «А» та «Гендерно орієнтоване врядування» для державних службовців категорій «Б» і «В»

🇪Успішною ініціативою став освітній проєкт EU glossary -  англо-український онлайн словник з питань європейської інтеграції, до якого включено понад 1000 ключових термінів та понять за тематичними розділами права ЄС. Центром професійного навчання інноваційним інструментам та технологіям у публічному управлінні було реалізовано за звітний період програми з питань цифрової грамотності, кібербезпеки, нових засад здійснення адміністративної процедури.

У контексті вивчення мов ЄС  розроблено та затверджено загальні професійні (сертифікатні) програми «Іноземна мова в публічному адмініструванні (англійська)» (рівень перший) та «Іноземна мова в публічному адмініструванні (французька)» (рівень перший). За результатами навчання 446 державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В» отримали відповідні сертифікати. Започатковано англомовний Speaking club, де  45 публічних службовців із 39 державних установ отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

За словами Юлії Лихач, Вищою школою реалізується 15 загальних короткострокових програм підвищення кваліфікації із знання української мови. За звітний період пройшли навчання та отримали сертифікати 2616 осіб. Розроблено та реалізовано 5 програм з питань розвитку тренерської майстерності. Важливий напрям, який реалізується у Вищій школі, - підготовка фахівців служб управління персоналом за програмою «Підтримка ментального здоров’я в умовах війни».

Вищою школою за підтримки Регіонального фонду «Реформа державного управління у країнах Східного партнерства», GIZ Ukraine, здійснено опитування щодо  потреб у психосоціальній підтримці, адаптації та розвитку психологічної компетентності, в якому взяли участь майже 10 тисяч осіб.  

З кінця березня розпочато навчання за однією з таких програм «Підтримка ментального здоров’я в умовах війни». У навчанні взяли участь 117 представників служб управління персоналу органів державної влади. Другий етап навчання – підготовка тренерів служб управління персоналом. 

У рамках діджиталізації варто відзначити розгортання нової освітньої платформи Вищої школи, виробництво освітнього серіалу «Видатні особистості України в націє- та державотворчих процесах» та зйомки нового освітнього серіалу «Школа старост». Загалом на освітній платформі Вищої школи Moodle  розгорнуто 39 нових освітніх курсів. Загальна кількість зареєстрованих слухачів за І півріччя 2024 року – 9 924. Кількість отриманих сертифікатів через платформу – 5 514. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux