• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Експерти ОЕСР розпочали підготовку до проведення огляду державного управління в Україні для зміцнення демократичного врядування
опубліковано 06 березня 2024 року о 17:11

В рамках співпраці Уряду України та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в контексті діалогу щодо вступу до Організації, експерти ОЕСР розпочали підготовку до проведення «Огляду державного управління в Україні». 

Сьогодні відбулось засідання круглого столу для обговорення початку проведення Огляду, що має на меті дослідити найактуальніші теми у сфері державного врядування, забезпечивши проведення індивідуального аналізу та надання рекомендацій саме для України. Це допоможе продовжити прогрес України на шляху до наступного рівня державного управління та наблизити країну до найновіших стандартів і практик ОЕСР у сфері державного управління, що в кінцевому підсумку сприятиме зміцненню демократичного врядування в Україні.

Участь в круглому столі взяли Олег Войтович - заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України,  Ельза Піліховскі - директор Директорату державного врядування ОЕСР, Грегор Вірант - Керівник програми SIGMA, експерти ОЕСР, Секретаріату КМУ, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства культури та інформаційної політики України.

Від НАДС до заходу долучилися керівники профільних Генеральних департаментів, зокрема, Наталія Крінська-Шарай – директор Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку державної служби, Юлія Марушкевич – директор Генерального департаменту управління персоналом на державні службі та службі в органах місцевого самоврядування, Олександр Пасько – директор Генерального департаменту з питань цифровізації у сфері державної служби.

Під час круглого столу відбулося представлення ключових заінтересованих сторін, які братимуть участь в Огляді держуправління з боку України та з боку ОЕСР. Також учасників заходу ознайомлено з темами у сфері державного управління, обраними для розділів Огляду, обговорено організаційні питання та графік проведення Огляду.

Представники ОЕСР детально представили цілі Огляду державного управління, його заходи, процеси та підходи, а також те, як він доповнює поточні заходи, що здійснюються за результатами Моніторингового звіту SIGMA. 

Крім того, було презентовано 5 розділів Огляду та розглянуті ключові теми і питання, які постають перед Україною, і які необхідно вирішити в кожному розділі Огляду. Це, зокрема: 1) Стратегічне планування як необхідна передумова для відновлення країни від наслідків війни та досягнення довгострокових цілей; 2) Участь громадськості як запорука прозорості прийняття рішень; 3) Майбутнє державної служби: розбудова професійної, доброчесної, політично нейтральної державної служби; 4) Використання передових інновацій та технологій (у тому числі ШІ) для надання послуг громадянам та бізнесу; 5) Боротьба з неправдивою інформацією та дезінформацією та посилення її достовірності.

На завершення заходу учасники обговорили наступні кроки, в тому числі дати проведення онлайн-зустрічей для більш детального обговорення роботи по кожному розділу Огляду в березні-квітні 2024 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux