• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова НАДС та керівництво ООН Жінки в Україні планують нові проєкти з ґендерної рівності
опубліковано 18 лютого 2024 року о 12:46

Питання посилення інституційної спроможності публічної влади щодо впровадження принципів прав людини, недискримінації та протидії нерівності, а також – співпраця у рамках технічної допомоги для ґендерно орієнтованого процесу інтеграції до ЄС та відновлення України обговорювалися  під час робочої зустрічі Голови Національного агентства України з питань державної служби Наталії Алюшиної із керівництвом ООН Жінки в Україні.

Наталія Алюшина зазначила, що НАДС планує продовжувати спільні з ООН Жінки програми із забезпечення ґендерної рівності, рівних прав жінок і чоловіків, зокрема у контексті євроінтеграційних процесів і входження України до ЄС. Мова йде, зокрема, про розробку тематичних навчальних програм. Серед них: менторські програми, як ефективний інструмент формування жіночого лідерства в публічному управлінні, ґендерно орієнтоване бюджетування, впровадження стандартів ЄС у сфері ґендерної рівності.

Голова НАДС зауважила, що впродовж 2023 року НАДС та ООН жінки в Україні реалізували низку спільних проєктів. Було удосконалено процедуру збору та обробки інформації щодо чисельності державних службовців за ґендерною складовою. Оновлений реєстр містить деталізовані статистичні дані за ґендерною складовою, щодо кількості державних службовців які мобілізовані чи перебувають на військовій службі за контрактом, тих, хто виїхав за кордон з 24 лютого 2022 року, призначених та звільнених державних службовців у період воєнного стану, у тому числі за статтю. 

Налагоджено співпрацю у напрямку професійного розвитку публічних службовців. НАДС разом із Вищою школою, Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики, Віце-прем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за підтримки ініціативи запобігання сексуального насильства Офісу закордонних справ, справ співдружності націй та розвитку Великої Британії та проєкту ООН Жінки «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні» розроблено онлайн-курс «Виявлення та реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та надання допомоги постраждалим». Станом на 30 січня 2024 року, зареєстровано 3 335 осіб, з яких 2 455 отримали відповідні освітні сертифікати.

До того, у рамках Літньої школи тренерської майстерності спільно з Вищою школою публічного управління підготовлено спеціальну короткострокову програму тренінгів для тренерів «Тренінгові технології навчання реагуванню на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та надання допомоги постраждалим». Підготовлено 25 тренерів та тренерок. 

Упродовж 2023-го продовжувалось навчання за онлайн-курсом, розробленим НАДС за підтримки та сприяння Офісу ООН Жінки в Україні «Запобігання та протидія сексуальним домаганням на робочому місці». Станом на 30 січня 2024 року на курс зареєстровано 2 872 особи, з яких 2 630 отримали освітні сертифікати.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux