• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
НАДС та Вища школа публічного управління спільно з проєктом MATRA готують до запуску навчальну програму з питань доброчесності
опубліковано 07 березня 2023 року о 18:21

НАДС та Вища школа публічного управління спільно з проєктом MATRA готують до запуску навчальну програму з питань доброчесності

Необхідність актуалізації питання доброчесності на державній службі обговорила Голова НАДС Наталія Алюшина з експертами проєкту MATRA «Належне врядування та доброчесність у публічному секторі в Україні», що реалізується за підтримки МЗС Королівства Нідерландів та Гаазької академії місцевого самоврядування (The Hague Academy for Local Governance).

Наразі завершується підготовка нової навчальної програми з питань доброчесності для держслужбовців, яка буде реалізовуватись Вищою школою публічного управління.

Експерти Гаазької академії місцевого самоврядування презентували успішні європейські кейси із впровадження даного напрямку та забезпечення відповідного професійного навчання. Сторони поділилися думками щодо того, який досвід і практики краще відповідають українському контексту, а також обговорили можливі спільні заходи для зміцнення спроможності державних органів. 

Навчальна програма з питань доброчесності для держслужбовців передбачає використання інноваційних інструментів та фахових матеріалів з відповідного профілю: практичний посібник, доступ до мультимедійної онлайн-платформи, а також відповідну підготовку тренерів (настанови для тренерів).  

«Доброчесність на державній службі є невід’ємною складовою у просуванні європейських стандартів належного врядування в Україні. Водночас, не лише держслужбовці, а й всі українці мають розуміти важливість цього поняття. Це зміцнює «імунну систему» державної служби, рівень її транспарентності і престижності», - зазначила Наталія Алюшина.

Додатково:

З 2017 року спільно з Гаазькою академією місцевого самоврядування впроваджується проєкт «Сприяння доброчесності та належному врядуванню в Україні» (MATRA). Підсумком спільної роботи стала низка реалізованих відповідних програм підвищення кваліфікації у публічному секторі. Ідеться про навчання за програмами: «Доброчесність державних службовців», «Сприяння доброчесності та запобіганню корупції в Україні», «Публічні закупівлі», «Децентралізація та участь громадян». Підготовлено 12 тренерів з питань належного врядування та політики доброчесності у публічному секторі. Це – працівники НАЗК, територіальних органів НАДС, уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції у міністерствах. Також, 14 представників міністерств та інших ЦОВВ пройшли навчання з питань розробки та впровадження політики доброчесності у публічному секторі. Крім того, розроблено практичний посібник для тренерів «Настанови для тренера: доброчесність на державній службі в Україні». Кращі практики із співпраці в рамках проекту MATRA відображено в посібнику «Сприяння державній відкритості та належному врядуванні».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux