• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Наталія Алюшина презентувала дорожню карту впровадження Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування»
опубліковано 24 жовтня 2023 року о 21:05

Відбулася робоча зустріч щодо опрацювання законодавчих змін в системі служби в органах місцевого самоврядування та організаційних засад для забезпечення професіоналізації служби. Захід проведено НАДС у співпраці з Всеукраїнською Асоціацією ОТГ за підтримки Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Серед учасників – керуючі справами, секретарі рад та керівники структурних підрозділів, відповідальні за управління персоналом.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина презентувала дорожню карту впровадження нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». За її словами дорожня карта включає три ключові блоки.

«Перше – підготовка підзаконних актів та методичних рекомендацій щодо практичного застосування ОМС процедур, передбачених Законом. Друге – організація інформаційно-роз’яснювальної кампанії. І третє – професійна підготовка службовців місцевого самоврядування. Плануємо розробку навчальних програм за окремими темами, цікавими різним групам учасників. Ми орієнтовані на використання сучасних освітніх інструментів», - зауважила Наталія Алюшина.

Також Голова Агентства розповіла, що в НАДС розпочали розробляти низку підзаконних актів. Вже напрацьовано Типове положення про службу в ОМС. Проєкт документу обговорили, зокрема за участі представників ОМС, які входять до складу Ради управління людськими ресурсами при НАДС. Наразі проєкт акту готується до погодження з асоціаціями та міністерствами.

«Нам важливо надати органам місцевого самоврядування інструменти побудови власної системи служби управління персоналом. Тому нове Типове положення є структурованим документом з визначеною організаційною структурою служби управління персоналом та управлінськими функціями керівників служби», - підкреслила Голова Агентства. 

Окрім того, спрямовано на обговорення робочій групі проєкт Типового положення про результати оцінювання службовців місцевого самоврядування. Основним завданням оцінювання є стимулювання службовців, зокрема підвищення рівня виконання ними посадових обовʼязків, навчання та удосконалення професійних компетентностей.

Надалі розроблятимуть Типове порядку проведення конкурсу на зайняття посад службовців місцевого самоврядування, Типовий порядок формування і організації роботи з кадровим резервом, Типовий порядок стажування службовців місцевого самоврядування, Типовий порядок складання індивідуальної програми професійного розвитку службовця місцевого самоврядування.

Наталія Алюшина закликала представників ОМС долучатися до Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом» та розповідати про власні успішні кейси. Його завданням є впровадження кращих практик та досвіду у сфері управління персоналом. Прийом заявок триває до 19 листопада.

Державний експерт експертної групи з питань стратегічного розвитку управління персоналом Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в ОМС НАДС Марина Грай представила професійні стандарти «Спеціаліст місцевого самоврядування з питань доступу публічної інформації» та «Спеціаліст місцевого самоврядування з питань комунікацій». Вона надала рекомендації щодо їх імплементації в роботу.

В свою чергу, Андрій Баткалов, керівник експертної групи з питань стратегічного розвитку управління персоналом Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування НАДС, нагадав про опитування  щодо потреб у наданні методичної допомоги з питань управління людськими ресурсами для фахівців у сфері управління персоналом державних органів та органів місцевого самоврядування. Опитування триває до 27 жовтня. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux