• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Розвиток інституційної спроможності для професійного навчання публічних службовців у сфері європейської інтеграції є одним з пріоритетів діяльності НАДС
опубліковано 30 вересня 2024 року о 21:15

Про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час заходу «Natolin4Capacity Building: розширення можливостей для державних службовців на шляху інтеграції України до ЄС. Підбиття підсумків проєкту та перспективи на майбутнє». 

Зі вступними словами до учасників звернулись Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - Міністерка юстиції України Ольга Стефанішина, проректорка Коледжу Європи Єва Оснецька-Тамецька та Керівник Відділу «Європейська Інтеграція, Належне Управління та Верховенство Права, Громадянське Суспільство», Представництво ЄС в Україні Асьєр Сантільян Лузуріага.

Задля забезпечення практико-орієнтованого навчання НАДС співпрацює з урядовими структурами, зокрема Офісом Віце-прем’єр міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством закордонних справ України, міжнародними організаціями й проєктами. Одним з партнерів є також Проєкт Natolin4Capacity Building, який фінансується  ЄС та реалізується Коледжем Європи у Натоліні.

«У рамках співпраці Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, НАДС, Natolin4Capacity Building та Коледжу Європи у Натоліні у 2022 році створено освітню платформу Natolin4Capacity Building. Майже 7000 публічних службовців пройшли навчання на платформі за 16 онлайн курсами з різних аспектів функціонування ЄС та розвитку відносин ЄС і України», - розповіла Наталія Алюшина.

Окремо Голова Агентства зупинилася на співпраці з проєктом Natolin4Capacity Building щодо розробки та реалізації окремих програм підвищення кваліфікації.  Так, у 2023 році між Вищою школою публічного управління та Коледжем Європи у Натоліні укладено Меморандум щодо взаєморозуміння. У цьому ж році в рамках проєкту Natolin4Capacity Building відбулося навчання 148 публічних службовців за 5 загальними короткостроковими програмами підвищення кваліфікації. 

Також Наталія Алюшина підкреслила, що потреба у професійному навчанні фахівців у сфері європейської інтеграції залишається стабільно високою. На період 2025-2027 років вона становить більше ніж півтори тисячі осіб. А загальна потреба у підвищенні кваліфікації за напрямом «Європейська інтеграція» - більше ніж 25 тисяч осіб. 

Директорка Вищої школи публічного управління Юлія Лихач представила  платформу з електронними навчальними курсами з європейської інтеграції “StudyiЯ”. Це інноваційна освітня платформа Вищої школи публічного управління, для навчання та розвитку публічних службовців. Наразі там розміщено 16 онлайн-курсів з європейської інтеграції, які були розроблені проєктом «Розвиток спроможності для інтеграції та реформ: підвищення адміністративної спроможності державної служби України до європейської інтеграції за допомогою комплексної освітньої програми» Natolin4Capacity Building. Серед переваг платформи - можливість навчання в будь-який час, доступність та отримання сертифікатів про проходження курсів. Освітня платформа StudyiЯ доступна за покликанням: study.hs.gov.ua.  




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux