• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбулося засідання Координаційного штабу впровадження Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» при НАДС
опубліковано 30 вересня 2024 року о 20:20

Важливий напрямок діяльності Координаційного штабу впровадження Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» – об’єднання зусиль з узгодження проєктів нормативно-правових актів, необхідних для впровадження Закону «Про службу в ОМС», забезпечення спільного бачення шляхів їх реалізації і методичного забезпечення після їх урядової підтримки. Про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час засідання Координаційного штабу із впровадження Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» при НАДС.

Очільниця Агентства відзначила важливість комунікації з органами місцевого самоврядування. «Існує колосальний запит від колег з органів місцевого самоврядування щодо безпосередніх консультацій», - підкреслила Наталія Алюшина. За її словами, інша важлива потреба – запит на методичний матеріал щодо супроводу впровадження нового законодавства про службу в ОМС.

Також Наталія Алюшина розповіла про стан підготовки нормативно-правових актів, передбачених для реалізації Закону України від 2 травня 2023 року № 3077-ІХ “Про службу в органах місцевого самоврядування”. Наразі вже підготовлено дві постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 2023 р. № 974 та від 23 квітня 2024 р. № 448, типове положення про службу управління персоналом в органі місцевого самоврядування, типові порядки ведення та зберігання особових справ службовців місцевого самоврядування, оцінювання результатів службової діяльності службовців місцевого самоврядування, складання індивідуальної програми професійного розвитку службовця місцевого самоврядування та стажування службовців місцевого самоврядування. Водночас триває робота над проєктами постанови КМУ “Про затвердження критеріїв визначення переліку посад працівників органів місцевого самоврядування, які виконують функції з обслуговування”, типових порядків формування і організації роботи з кадровим резервом та проведення конкурсу на зайняття посад службовців місцевого самоврядування. 

Марина Грай, державний експерт експертної групи з питань стратегічного розвитку управління персоналом Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Національного агентства України з питань державної служби представила професійний стандарт «Керуючий справами виконавчого апарату (комітету)».

Леся Федченко, консультантка Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» розповіла про особливості впровадження Закону України від 2 травня 2023 року № 3077-ІХ “Про службу в органах місцевого самоврядування” на районному та обласному рівнях: досвід співпраці Ради Європи та Української асоціації районних та обласних рад. 

Людмила Рикова, директор Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Національного агентства України з питань державної служби поінформувала про навчання посадових осіб місцевого самоврядування в межах реалізації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux