• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
У НАДС провели семінар для Вищого корпусу державної служби з формування організаційної культури на публічній службі
опубліковано 12 червня 2024 року о 21:05

НАДС провело навчальний семінар для Вищого корпусу державної служби «Людиноцентричні цінності у формуванні організаційної культури на публічній службі». 

Семінар складався із чотирьох тематичних блоків: 

  • сучасне бачення організаційної культури, її місце та роль у процесах модернізації державної служби;
  • культура взаємодії та комунікації з ветераном(кою) в органі державної влади;
  • значення організаційної культури для реалізації ефективної діяльності щодо запобігання та протидії насильству за ознакою статі, зокрема домашньому насильству;
  • створення в органі державної влади безбар’єрного простору.

З вітальними словами під час відкриття заходу виступили Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина, Заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір, Голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, Програмна аналітикиня Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Надія Прокопенко.

Голова НАДС Наталія Алюшина зазначила, що в умовах військового часу публічна служба потребує нових підходів до організації формування організаційної культури. Йдеться про людиноцентричну організаційну культуру, що заснована на повазі, відкритості та довірі до працівників і громадськості, толерантності до різноманітності й відмінних думок, емпатії та чутливості до потреб.  

«Перед НАДС завжди стояло завдання посилення бренду держави як роботодавця. Розвиток сприятливої організаційної культури є одним із ключових чинників ефективного управління та формування позитивного іміджу органів державної влади», - зазначила Голова НАДС.

Наталія Алюшина наголосила, що формування організаційної культури - це довготривалий  трансформаційний процес, підкріплений щоденною роботою команди однодумців. За її словами, щоб сформувати дійсно сильну організаційну культуру, доцільно розвивати усі її елементи - бренд роботодавця, робота щодо підтримки цінностей, якісні комунікації, лідерство, мотивація, розвиток персоналу та багато інших напрямів, про які йшла мова під час семінару.

В семінарі взяли участь понад 20 державних службовців категорії «А» з Державного агентства лісових ресурсів України, Державної інспекції енергетичного нагляду України, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, Державної митної служби України, Державної служби України з питань праці, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державної інспекції архітектури та містобудування України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державного агентства резерву України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Національної соціальної сервісної служби України, Національної служби посередництва і примирення, Національної комісії зі стандартів державної мови, Державної регуляторної служби України, Міністерства економіки України, Державної казначейської служби України, Міністерства у справах ветеранів України, Державної архівної служби України, Вищої ради правосуддя, Державної служби якості освіти України.

Захід організований НАДС спільно з Вищою школою публічного управління та Національним Тренінговим Центром з питань попередження та протидії гендерно зумовленому насильству за підтримки Уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності, Національної соціальної сервісної служби України,  Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), ПРООН, Благодійної організації «Благодійний фонд» Волонтерське об'єднання «ВЕСТА».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux