• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
У НАДС відбувся нетворкінг для молоді, що цікавиться роботою на публічній службі
опубліковано 15 серпня 2024 року о 09:37

В рамках програми залучення молоді на публічну службу 14 серпня в НАДС відбувся нетворкінг для тих, хто хоче спробувати себе на публічній службі. “До речі, публічна служба” - захід з такою назвою обʼєднав півсотні молодих людей, що зацікавлені в роботі на державу. 

Учасники зустрічі мали можливість безпосередньо поспілкуватись з досвідченими публічними службовцями, які із задоволенням ділились своїми враженнями від роботи в державних органах влади та місцевого самоврядування, розповідали цікаві історії з прикладами успішної побудови карʼєри в державному секторі. 

Під час трьох дискусійних панелей представники Мінекономіки, Мінмолодьспорту, НАДС, НАЗК, а також міжнародні партнери з ПРООН, Democracy Reporting International в Україні, USAID Pro-Integrity відповідали на питання молодих людей, мотивуючи їх розглянути державу як надійного роботодавця, а роботу на публічній службі як прекрасний старт для подальшого професійного розвитку. 

«Сьогодні ми представляємо вам абсолютно інше бачення державної служби. Настав час руйнувати стереотипи, що роками створювалися навколо державних службовців. Один з них, наприклад, нетотожність понять «чиновник» та «державний службовець». В Україні не має чиновників, а є професійні, доброчесні та відповідальні державні службовці. Доволі часто плутають також політичні посади з посадами державної служби. Нерозуміння та несприйняття заважає бачити суспільству справжню сутність державної служби. Втім ми намагаємося долати таке упереджене ставлення. Державна служба змінилася, і саме в залученні молоді ми вбачаємо механізм подальших якісних змін», - розповіла Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби.   

Олена Мартинюк, директор Департаменту юридичного забезпечення Мінекономіки, поділилася власним досвідом залучення молодих фахівців до роботи у Департаменті. За її словами, це був успішний досвід прийняття на роботу молодих людей з дипломами бакалаврів. «Мені дуже подобається працювати із молодими фахівцями, в тому числі й після університетів. У молодих спеціалістів великий потенціал. Аби спрямувати його в потрібний напрям, державний орган має бути максимально відкритим та доброзичливим до молоді. Ще один важливий момент – зрозуміти, наскільки готовий молодий фахівець бути залученим до процесів державного управління», - розповіла пані Олена. 

Ігор Хохич, керівник Апарату Національного агентства з питань запобігання корупції, розповів, що в Агентстві головним чинником при прийомі на роботу є не вік, а готовність потенційного кандидата поділяти цінності команди НАЗК. Мова йде про доброчесність, професійність, відповідальність, взаємодію та амбітність.  А ще в НАЗК активно застосовують такий інструмент, як стажування. «Останні декілька років ми активно практикуємо стажування студентів з подальшим працевлаштуванням. Ми дуже хочемо бачити в себе талановитих амбітних студентів, які, закінчивши ВУЗ, зможуть підсилити НАЗК», - розповів Ігор Хохич.  

Директор Департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту Владислав Яцук поділився інсайдами Українського молодіжного форуму «Вільні мріяти», що днями відбувся в Києві. А ще розповів про можливості для молоді в системі Мінмолодьспорту. Починати перші кроки, наприклад, можна з роботи у молодіжних центрах. А ще є можливість скористатися грантом. «Український молодіжний фонд оголосив конкурс на видачу грантів для першого працевлаштування, першого робочого місця. Заявки можуть подавати юридичні особи. Мета грантового проєкту - підтримка молоді в реалізації її соціально-економічного потенціалу та підвищення рівня економічної самостійності через створення нових чи додаткових робочих місць», - розповів пан Владислав. Є також можливість долучитися до роботи державних органів й через молодіжні ради, які наразі активно створюються в багатьох ЦОВВ. 

Окрему увагу було приділено питанню стажування молоді в державних органах та органах місцевого самоврядування. Це можливість спробувати свої сили й пройти своєрідний тест-драйв на публічній службі. 

Невимушена атмосфера, корисні поради, приємне спілкування, мотивація до залученості в роботу на публічній службі, інсайди про залаштунки роботи публічних службовців - все це про нетворкінг «До речі, публічна служба».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux