• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Енергія та стимул для HRів: вже вдруге в НАДС проведено навчання в рамках “HR майстерні”
опубліковано 29 вересня 2022 року о 16:02

Завершилося навчання в рамках “HR майстерні”, що проводилося за програмою підвищення кваліфікації “Системний підхід в управлінні персоналом на публічній службі”. Такий інноваційний інструмент для професійного розвитку працівників служб управління персоналу напрацьовано в НАДС за підтримки EU4PАR, Команди підтримки реформ Міністерства економіки України (що діє в рамках проєкту “Українська Архітектура Реформ”)  і Української школи урядування. 

Цього року програма відбулася вже вдруге. Окрім державних службовців до числа учасників вперше долучилися працівники служб управління персоналом  органів місцевого самоврядування. 

“Ми всі робимо спільну справу. Кожен з вас надихається один від одного, мотивується професійно зростати. І кожен з вас вже є лідером змін у своїх командах. Адже ви змінилися самі, і будете провадити позитивні зміни в тих органах, де працюєте. Саме це і є нашою головною метою: дати вам практичні інструменти, які дозволяють краще та ефективніше працюва ти.  І я щиро радію запалу у ваших очах та серцях. Рухаємося далі  та працюємо, щоб сформувати спільноту працівників служб управління персоналом публічної служби, якій все під силу”, - зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина. 

Своїми враженнями від програми поділилися і учасники навчання. Кожен з них щиро дякував усій команді “HR майстерні” за чудову ідею і її успішне  втілення на практиці. 

Любомира Бондар, головний спеціаліст відділу кадрового забезпечення управління роботи з персоналом Міністерства молоді та спорту, зауважила, що попри консервативність державної служби саме з HRів починаються зміни: “Коли заповнювала анкету, не розраховувала що зможу сюди потрапити. Але диво сталося. Мої колеги не розуміли чому я так хочу сюди потрапити. Адже державна служба є доволі консервативною і впроваджувати зміни не так легко. Тут я отримала багато нових знань, познайомилася з цікавими людьми  і найголовніше надихнулася на те, щоб впроваджувати щось нове і цікаве у своїй роботі. Вже маю певний план, над чим буду працювати”.   

Анатолій Тищенко, начальник Управління персоналом Державної регуляторної служби,  розповів що минулого року його працівники пройшли навчання в “HR майстерні”. А цього року він також вирішив від них не відставати. Результатом залишився задоволеним. “Світ побудований так, що якщо ми хочемо зростати, маємо навчатися. Я завжди мотивую усіх працівників в колективі де працюю, постійно навчатися. Вважаю це важливим та невід'ємним елементом сучасного суспільства. Щодо програми “HR майстерні” все побудовано надзвичайно цікаво. Є теорія та практика. І завдяки всім знанням, які ми тут отримали є куди зростати далі”, - розповів він. 

Олена Блащук, начальник відділу по роботі з персоналом Бородянської селищної ради,  відзначила важливість навчання саме для працівників органів місцевого самоврядування: “В сфері управління персоналом працюю вже досить давно. Шкодую, що такого навчання не було раніше. Це дуже корисно та своєчасно. Окремо хочу сказати про проект Закону “Про службу в органах місцевого самоврядування”. Нам потрібен цей закон. Адже ми відстаємо від державної служби років на 10. Хто з органів місцевого самоврядування зрозуміє що я маю на увазі”

А ось Володимир Литвиненко, керівник служби управління персоналом Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області,  зауважив, що навчання в “HR майстерні” корисно було би пройти не лише представникам HR спільноти, а й керівникам різного рівня: “На мою думку ту програму, яку ви пропонуєте, корисно пройти не лише працівникам служб управління персоналу, а й державним службовцям категорії А, Б1 і навіть Б2. Враження від цих двох місяців навчання лише позитивні. Ми побачили приклад правильної, доброзичливої, демократичної, ефективної організаційної культури”. 

Програма включала 5 модулів. Впродовж двох місяців 35 представників HR-підрозділів з різних куточків України вивчали кращі практики управління персоналом й ділилися досвідом. Під час останнього модулю учасники презентували власні проєкти з розвитку інструментів управління персоналом. Зауважимо, що цього року навчальна програма була актуалізована до вимог сьогодення. Наприклад, додано тему з проєктного менеджменту, розширено блок по емоційному інтелекту та лідерству. Багато інформації стосувалося роботи під час воєнного стану. Змінився також формат навчання. Минулого року учасники зустрічалися під час очних сесій. Нині, з огляду на війну, навчання проводилося в дистанційному форматі і лише останній модуль відбувся очно. Також, учасники “HR майстерні” стали учасниками Рішельє-форуму публічної служби.   

А НАДС разом з партнерами вже починає працювати над тим, щоб наступного року навчальна програма “HR майстерні” була ще кращою та цікавішою. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux