• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
На колегії НАДС обговорили реформу оплати праці, HRMIS, профнавчання держслужбовців та методичну підтримку самоврядування
опубліковано 30 вересня 2022 року о 11:05

Під час засідання колегії НАДС заслухали інформацію про поточний стан і перспективи реформи системи оплати праці, удосконалення законодавства з питань державної служби в період воєнного стану, впровадження HRMIS і розвиток системи професійного навчання публічних службовців. Засідання відбулося під керівництвом Голови Агентства Наталії Алюшиної

Директор Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку державної служби Наталія Крінська-Шарай наголосила на пріоритетності реформи системи оплати праці державних службовців як чинника готовності України до членства  в ЄС. За її словами, повномасштабна агресія  внесла корективи у строки реалізації реформи. Наразі тимчасово призупинено процес здійснення класифікації посад, в відтак змістилися терміни впровадження самої реформи. Втім, триває робота щодо схвалення рамки законодавства як основи реформи. Ідеться про проект Закону щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад, Порядок планування фонду оплати праці та Каталог типових посад державної служби.

Директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Юлія Марушкевич поінформувала про процеси з удосконалення законодавства з питань державної служби в період військового стану, з посилення методичної підтримки органів місцевого самоврядування та про стан проходження законопроєкту № 6504.

Керівник експертної групи з питань цифрових трансформацій і цифровізації Генеральний департамент з питань цифровізації у сфері державної служби Яна Коломієць доповіла про поточний стан впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах (HRMIS) і її подальший розвиток. Станом на 29 вересня 2022 року до HRMIS внесено дані щодо 22 839 працівників державних органів та підключено 102 організації. За прогресом реалізації проєкту можна спостерігати в режимі реального часу за лінком: https://public.nads.gov.ua/

Наразі очікується старт другої фази. Зокрема, планується впровадження підсистеми «Аналітика та звітність» та модулів «Підвищення рівня професійної компетентності», «Оцінювання результатів службової діяльності». Вони забезпечуватимуть формування звітів за інформацією з усіх модулів системи, автоматизований облік та контроль за періодичністю професійного навчання, аналіз компетентностей працівників, оцінювання результатів їх діяльності, складання індивідуальних програм розвитку.

За словами директора Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Людмили Рикової, з огляду на загальнодержавну політику щодо цифрової трансформації актуальним напрямом у 2022 році стала діджиталізація багатьох сфер суспільного життя. Під цим впливом створюються унікальні цифрові продукти, зокрема у сфері професійного навчання публічних службовців. Ідеться, зокрема, про Портал управління знаннями. Розвиток Порталу передбачено Національною стратегією інформатизації до 2025 року. Наразі там зареєстровано понад дев’яносто одна тисяча публічних службовців, майже 5 тисяч державних органів та органів місцевого самоврядування, 134 провайдери освітніх послуг.

Члени колегії висловили підтримку ініціативам НАДС. До обговорення долучилися Юрій Піжук, Голова профспілки працівників державних установ, який наголосив на важливості реформи системи оплати праці державних службовців, а також – Олексій Буряченко, голова Громадської ради при НАДС, Кирило Домбровський, державний секретар Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux