• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Головні новини Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 18 липня 2021 року о 21:51

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 14 липня проведено вебінар щодо практичних питань застосування законодавства про державну службу та питань дотримання чинного законодавства під час проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» та «В» (сертифікати про вільне володіння державною мовою). В числі учасників працівники служб управління персоналом апарату та структурних підрозділів Хмельницької ОДА, РДА,  територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади Хмельницької області.  Заступник начальника управління Віктор  Міщишин та головний спеціаліст управління Іванна Окорочкова розповіли про останні зміни, що стосуються сертифікатів про вільне володіння державною мовою. Також до заходу долучився начальник управління Костянтин Герасимюк з додатковими роз'ясненнями. А головний спеціаліст управління Валентина Сірук наголосила на недоліках, які зустрічаються при оприлюдненні оголошень про проведення конкурсів.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 12 липня Міжрегіональне управління Національного агентства України з питань державної служби у Донецькій та Луганській областях та Маріупольський державний університет уклали угоду про співпрацю. У підписанні взяли участь – заступник начальника Управління Людмила Долгополова, ректор Маріупольського державного університету, професор Микола Трофименко, проректори Тетяна Марена, Анжеліка Дощік і директор центру підвищення кваліфікації та післядипломної освіти Маріупольського державного університету Лідія Коробченко. Метою угоди є організація співпраці, консолідація зусиль сторін і вжиття комплексу заходів, спрямованих на розвиток професійної, ефективної, стабільної, політично неупередженої державної служби, що відповідає принципам належного врядування та стандартам і кращим практикам держав-членів ЄС, країн Організації економічного співробітництва та розвитку; залучення наукової спільноти та студентів до теоретико-методологічного вирішення актуальних питань функціонування інституту державної служби. Ця угода продовжує партнерство між Управлінням та Маріупольським державним університетом та стане гарним знаком ефективної плідної співпраці у майбутньому.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 14 липня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались необхідності наявності сертифіката про рівень володіння державною мовою при призначенні на посади державної служби та порядку його отримання, порядку обчислення стажу державної служби, переведення державного службовця на рівнозначну посаду, процедур звільнення державних службовців у зв’язку із скороченням посад та багато інших.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 12-16 липня працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам структурних підрозділів Львівськоі та Закарпатської ОДА, органів судової влади, територіальних органів центральних органів виконавчої влади у Львівській та Закарпатській областях та Полянської ОТГ Закарпатськоі області. Здійснено розгляд питань щодо порядку складання іспиту та отримання сертифікату про рівень володіння державною мовою претендентами на посади державної служби, зарахування до стажу окремих періодів роботи в ЗСУ, порядку присвоєння рангів державного службовця, сумісності статусу депутата місцевої ради з посадами в органах місцевого самоврядування.
  • 15 липня працівники Міжрегіонального управління провели прямі телефонні лініі «Державна служба». Порушені питання стосувались інформації для участі у конкурсі на зайняття посад державної служби, призначення в порядку просування по службі на посади в межах того ж органу, призначення в порядку переведення на посади в інших державних органах, переліку спеціально уповноважених державою установ, які проводять іспити для визначення рівня володіння державною мовою, строку визначення завдань і ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності для новопризначених працівників.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • Питання щодо реформування державної служби, оплати праці, впровадження системи управління людськими ресурсами та новацій у роботі державних службовців, призначення на посади державної служби з урахуванням введення в дію з 16 липня норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» висвітлено заступницею начальника Міжрегіонального управління Оксаною Янас під час онлайн навчання для державних службовців категорії «В» Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі,. Навчання проведено у рамках підвищення кваліфікації державних службовців на базі Херсонського регіонального центру підвищення кваліфікації. Відповіді на найпоширеніші запитання надано з урахуванням роз’яснення Національного агентства України з питань державної служби та Національної комісії зі стандартів державної мови.
  • 14 липня проведено пряму телефонну лінію «Державна служба», на яку звернулося 6 представників служб управління персоналом місцевих державних адміністрацій, ТО ЦОВВ, Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Надано консультації з питань проходження державної служби. Зокрема, щодо отримання державного сертифіката про рівень володіння державною мовою, компенсації за додаткову відпустку за стаж державної служби при звільненні державного службовця, присвоєння рангу державному службовцю категорії «В», який переміг у конкурсі на посаду категорії «Б», призначення державного службовця відповідно до статті 40 ЗУ «Про державну службу» (просування по службі), необхідність надання сертифікату про рівень володіння державною мовою переможцю конкурсу, який відбувся до 16 липня поточного року.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 12 липня на базі регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації для державних службовців апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації, апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрацій «Професійні знання державних службовців:  людина і громадянин у центрі уваги». Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему «Європейські стандарти державної служби та адаптація вітчизняного законодавства у сфері державної служби до євростандартів».

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 13 липня працівниками Міжрегіональне управління проведено «Пряму телефонну лінію». До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань отримання сертифіката про рівень володіння державною мовою; встановлення надбавки за вислугу років державним службовцям; переведення державного службовця на рівнозначну вакантну посаду в інший державний орган; порядку стажування у органах місцевого самоврядування; встановлення випробування для посадових осіб місцевого самоврядування.
  •  Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк провела семінар для представників служб управління персоналом структурних підрозділів ОДА та територіальних органів центральних органів виконавчої влади з питань змін у порядку підтвердження володіння державною мовою. Йшлось про виконання Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», зміни в законодавстві про державну службу та їх реалізацію на практиці працівниками служб управління персоналом.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux