• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбулося засідання робочої групи щодо формування організаційної культури державної служби та служби в органах місцевого самоврядування
опубліковано 24 лютого 2023 року о 18:25

Єдність, взаємопідтримка, справедливість, гідність - наскрізні лінії життя кожного з українців сьогодні. Це їх запит та підґрунтя майбутньої перемоги України та її відновлення. І це настанова до дій усього корпусу публічної служби. Щоденно, в різних куточках України представники державних органів та органів місцевого самоврядування виконують свою роботу. На можливість робити її якісно у великій мірі впливає атмосфера в колективі, або ж організаційна культура. Вона є у кожному органі, питання в тому, наскільки вона сприятлива та продуктивна?

Саме над цим питанням розмірковували під час засідання робочої групи щодо формування організаційної культури державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Цього року засідання робочої групи відбулося вперше, до того ж в оновленому складі. Долучилися багаторічні партнери НАДС з якими реалізовано чимало результативних проєктів.

Учасники робочої групи зосередилися на питання проведення опитування публічних службовців з питань організаційної культури. Так, цього року вперше планується залучити до опитування представників органів місцевого самоврядування. Нагадаємо, що опитування «Організаційна культура: ваша точка зору» навесні 2019 року спершу проводилося лише серед працівників ЦОВВ. Проте восені 2019 року, а надалі і в 2020 і 2021 роках його географія поширилася на всю Україну. 

Опитувальник охоплював питання доброчесності, цінностей, взаємовідносин з керівником та в колективі, оплати праці, конкурсів, гендеру, різних проявів дискримінації. Разом з тим, зрозуміло, що війна вплинула і на організаційну культуру в державних органах та органах місцевого самоврядування. Як саме? Які висновки ми маємо зробити для підтримки організаційної культури в середині органів? Які рішення необхідно прийняти щоб зберегти ефективність роботи системи державного управління?  І робоча група працює над тим, щоб підібрана методологія дослідження допомогла у вирішенні і цих питань.

Щодо змін до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, то пропонується внести ряд положень направлених на запобігання та припинення мобінгу (цькування). 

Довідково: до складу робочої групи долучилися представники СКМУ, НАЗК, Всеукраїнської асоціації ОТГ, CIDS, EU4PAR, ПРООН в Україні, Програми підтримки ОБСЄ для України,  USAID «ВзаємоДія», NDP, команди підтримки реформ Міністерства розвитку громад, територій та відновлення інфраструктури України,  Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування та стійкості в Україні», «Право-Justice», Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Вищої школи публічного управління, Асоціації «Професійний уряд».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux