• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад та стан впровадження HRMIS обговорили під час засідання колегії в НАДС
опубліковано 17 грудня 2021 року о 21:05

Актуальні питання розвитку державної служби розглянули під час засідання колегії НАДС. Зокрема, члени колегії заслухалили інформацію про стан впровадження  HRMIS, удосконалення процедури проведення конкурсу. Обговорили й запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, а також моніторинг як складову управління системою професійного навчання. Засідання відбулося під керівництвом Голови Агентства Наталії Алюшиної. 

Як зазначив директор Генерального департаменту з питань цифровізації у сфері державної служби Дмитро Лук`янов, в березні 2021 року завершено І фазу реалізацізації HRMIS, функціонують підсистеми "Штат і персонал", "Зарплата та табель", "Кабінет самообслуговування", "Публічний портал". Підключено 86 державних органів та внесено дані щодо 21 750 працівників. Втім НАДС продовжує залучати державні органи до підключення та вивантаження даних в систему.  Галина Кудринськакерівник експертної групи з питань класифікації функцій і посад державної служби Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку  державної служби НАДС, проінформувала про запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад. Так, до 1 червня 2022 року заплановано завершити класифікацію усіх посад державної служби в державних органах. Для цього напрацьовано зміни до Методики проведення класифікації посад та Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, в яких враховано результати пілотного проєкту. Завершується робота над розробленням онлайн-курсу, що стане у нагоді членам класифікаційних комітетів. На основі класифікації будуть розроблені нові умови оплати праці, які пропонується з 2023 року запровадити в усіх державних органах. 

Про роботу щодо  удосконалення процедури проведення конкурсу розповіла директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Юлія Лозюк. Що вже вдалося зробити? Так, розроблено Концепцію удосконалення процедури проведення конкурсу, затверджено Методику забезпечення осіб з інвалідністю, які бажають взяти участь у конкурсі на зайняття осад державної служби, розумним пристосуванням. Крім цього, працює Міжвідомча робоча група щодо напрацювання методології оцінювання вимоги до компетентності "Доброчесність”. Ще один важливий крок - розпочато роботу для напрацювання пропозицій щодо розвитку цифрових компетентностей у держслужбовців та їх оцінювання у кандидатів на посади державної служби.  

Про моніторинг як складову управління системою професійного навчання доповіла директор Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Людмила Рикова. В числі складових моніторингу - запровадження стандарту вищої освіти за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування” та ЄДКІ.  Також, започатковано щорічне дослідження системи професійного навчання державних службовців за субіндикаторами "Кількість державних службовців, які протягом року пройшли професійне навчання" та "Витрати державного органу на навчання пропорційно до річного фонду оплати праці" відповідно до методології оцінювання ефективності реформ державного управління SIGMA 


Члени колегії висловили підтримку ініціативам НАДС по кожному із зазначених питань. Зокрема, Юрій Піжук, Голова профспілки працівників державних установ, вказав на важливість проведення реформи системи оплати праці державних службовців.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux