• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Добірка актуальних новин Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 22 листопада 2021 року о 12:05

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях 

Продовжується співпраця з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського в рамках Меморандуму про двосторонню співпрацю. З метою ознайомлення молоді з публічною службою, 16 листопада студенти та викладачі спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ВДПУ мали можливість відвідати, з дотриманням карантинних обмежень, Міжрегіональне управління, а також Головне управління Національної соціальної сервісної служби у Вінницькій області та ознайомились з їх діяльністю.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

16 листопада заступниця начальника Міжрегіонального управління Людмила Долгополова провела семінар для представників служб управління персоналом місцевих державних адміністрацій та територіальних органів центральних органів виконавчої влади Донецької області.

Розглянуто питання щодо заходів контролю, проведених згідно з Планом проведення НАДС та його територіальними органами у 2021 році. Учасники заходу проаналізували інформацію щодо встановлених за результатами зазначених заходів невідповідностей та порушень державними органами вимог Закону України «Про державну службу», а також інших нормативно-правових актів в частині організаційно-правових засад реалізації державної політики у сфері державної служби, вступу на державну службу, її проходження та припинення. Також розглянули інформацію щодо характерних недоліків в роботі служб управління персоналом державних органів Донецької області, які призводять до порушення вимог законодавства в сфері державної служби. Крім того, учасникам семінару запропоновано рекомендації щодо вжиття заходів з метою усунення та недопущення порушень і невідповідностей у подальшому.

 Міжрегіональне управлінням НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

15 листопада Міжрегіональним управлінням проведено онлайн-навчання з державними службовцями відділу добору, оцінки та розвитку персоналу управління по роботі з персоналом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області на тему «Етапи та строки проведення конкурсу на заміщення посад державної служби».

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

18 листопада заступник начальника Міжрегіонального управління Оксана Бусля провела чотири лекції для посадових осіб місцевого самоврядування Черкаського району, які навчаються в Черкаському регіональному центрі підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації: «Здійснення кадрової політики в органах місцевого самоврядування».

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

15-19 листопада працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади Львівської та Закарпатської областей. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування, попередження державного службовця про зміну місця розташування робочого місця, реалізації відкладеного права суб’єкта призначення на повторне визначення переможця конкурсу на посаду державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях

Відповідно до наказу Міжрегіонального управління НАДС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі від 30 вересня 2021 року № 8/6-05/6-3-21З з 18 жовтня по 15 листопада 2021 року (включно) проведено заходи контролю в Головному управлінні Держпраці у Херсонській області. Під час здійснення заходів контролю налагоджено більш плідну та дієву співпрацю з працівниками сектору персоналу Головного управління Держпраці у Херсонській області. На сьогодні відбувається відпрацювання наданих інформаційних матеріалів та документів з метою документування стану умов реалізації громадянами права на державну службу в Головному управлінні Держпраці у Херсонській області.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

18 листопада начальник управління Володимир Люлька згідно із затвердженим графіком, провів «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: відсторонення державного службовця від роботи та щодо переведення державних службовців на рівнозначну, або нижчу посаду, оскарження результатів щодо щорічного оцінювання.

Міжрегіональне управління НАДС у Харківській та Сумській областях

16 листопада заступником начальника Міжрегіонального управління НАДС Максимом Гаврилюком в рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації проведено тематичну зустріч для посадових осіб органів місцевого самоврядування на тему: «Правове регулювання служби в органах місцевого самоврядування: актуальний стан та перспективи».

Міжрегіональне Управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

18 листопада начальник Міжрегіонального управління НАДС Галина Макаревич та працівники управління взяли участь в онлайн-засіданні двох секцій: «Політичний діалог у процесі реалізації органами місцевого самоврядування нових повноважень: цілі, завдання та засоби», «Формування та реалізація сучасних підходів до стратегічного управління сталим розвитком територіальних громад» Міжнародної наукової конференції «Муніципальні читання імені Антона Кохановського». Організаторами заходу є Чернівецький регіональний центр підвищення кваліфікації і кафедра політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у партнерстві з Чернівецькою обласною радою, Чернівецькою міською радою, за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республік Молдова та Румунія. В числі учасників – провідні науковці, експерти та практики, представники органів місцевого самоврядування і державні службовці з України, Польщі, Республіки Молдова, Румунії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux