• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Добірка новин Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 13 червня 2021 року о 15:11

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 7 червня відбулася робоча зустріч Володимира Бражевського, заступника начальника Міжрегіонального управління, та Петра Закусила, голови Житомирської обласної профспілкової організації працівників державних установ України. Обговорено питання спільних дій щодо захисту законних прав та інтересів посадових осіб місцевого самоврядування Житомирщини. Також, заплановано проведення спільних заходів з метою відзначення професійного свята Дня державної служби.
  • 9 червня  заступником начальника Управління Віктором Міщишиним проведено онлайн навчання з питань застосування Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Державним службовцям управління було доведено зміни, передбачені новою редакцією Загальних правил, які вступили у дію відповідно до наказу №72-21 НАДС від 28 квітня 2021 року. Зауважено, що державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування зобов'язані при роботі з інформацією оцінювати її критично, аналізувати джерела інформації, використовувати ті із них, які є офіційними, приймати рішення на основі достовірної та перевіреної інформації, поширювати лише ту інформацію, що відповідає дійсності.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській і Рівненській областях

  • Заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій проведено особистий прийом громадян, результатом якого стало надання методично-консультативної допомоги представникам з числа служб управління персоналом Рівненської обласної державної адміністрації, структурних підрозділів Рівненської ОДА та Рівненської РДА. Також, обговорено з заступником начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області висновки та пропозиції за результатами проведених Міжрегіональним управлінням заходів контролю на предмет додержання визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 7 червня Міжрегіональним управлінням на базі Запорізького регіонального центру підвищення кваліфікації проведено вебінар «Належне врядування та доброчесність в контексті європейських стандартів». Захід проведений за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації вперше призначених на посади державної служби категорій «Б» і «В» та вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування. У вебінарі взяли участь державні службовці апарату та структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації, державні службовці Василівської та Мелітопольської райдержадміністрацій, державні службовці ТО ЦОВВ Запорізької області, посадові особи місцевого самоврядування Бердянського, Василівського, Запорізького та Пологівського районів.
  • 10 червня проведено «Пряму телефонну лінію» під час якої  надано консультації щодо порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; щодо надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – особу з інвалідністю; щодо переведення державних службовців на рівнозначну або нижчу вакантну посаду в тому самому державному органі.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Проведено «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; обчислення стажу державної служби; порядку здійснення дисциплінарного провадження; особливостей проведення окремих етапів конкурсу на посади державної служби дистанційно; організації професійного навчання державних службовців; зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 7 червня заступник начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела два семінари для працівників територіальних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України Чернігівській області, які навчаються в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації за професійною програмою підвищення кваліфікації: «Правові та практичні аспекти діяльності державного службовця органів Пенсійного фонду України». Тематика зустрічі: практичні аспекти Закону України «Про державну службу», професійний розвиток персоналу публічної служби.
  • 10 червня працівники Міжрегіонального управління взяли участь у семінарі «Практичний досвід впровадження методики CAF у Республіці Польща на центральному рівні». Під час семінару спеціаліст у сфері управління органами публічної влади Славомір ВИСОЦКІ поділився досвідом впровадження методики CAF у республіці Польща на центральному рівні та надав корисні рекомендації.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 8 червня працівники Міжрегіонального управління провели онлайн семінар-навчання для служб управління персоналом органів місцевого самоврядування Львівської області на тему «Класифікація посад в органах місцевого самоврядування. Питання присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування». Начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко висвітлили інформацію щодо віднесення посад до встановлених Законом категорій в органах місцевого самоврядування, кваліфікаційних вимог до посадових осіб, об’єднання посад в органах місцевого самоврядування, порядку присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування.
  • 7 – 11 червня працівниками Міжрегіонального управління надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам апарату та структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій Львівськоі та Закарпатської областей, Західного апеляційного господарського суду, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Закарпатського окружного адміністративного суду, Тур'я-Реметівської сільської ради Закарпатської області. Серед питань: перевірка відповідності кандидатів до визначених вимог на посаду державної служби та етапів проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування, відкликання державного службовця з щорічної відпустки, підтвердження рівня вільного володіння державною мовою кандидатів на посади державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 10 червня начальник Міжрегіонального управління Володимир Мельник, заступник начальника управління Ольга Кальченко та головний спеціаліст управління Валентина Сергієнко взяли участь в семінарі на тему: «Практичний досвід впровадження методики CAF у Республіці Польща на центральному рівні». Були розглянуті наступні питання: CAF – модель управління якістю в органах державної влади; практичний досвід впровадження методики CAF у Республіці Польща на центральному рівні. Зустріч відбулась в рамках проєкту «Управління якістю через застосування Загальної схеми оцінки (CAF) у публічному секторі України», який реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.
  • Заступницею начальника Міжрегіонального управління Оксаною Янас 10 червня на базі Херсонського регіонального центру підвищення кваліфікації проведено заняття в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації для державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б», «В» - працівників структурних підрозділів Херсонської ОДА на тему «Новації законодавства України про державну службу». Спікером окреслено новації щодо прозорого конкурсу на посади державної служби, пріоритетні напрями діяльності НАДС щодо реформи оплати праці державних службовців, впровадження HRMIS на державній службі, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 7 червня на базі регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації працівників структурних підрозділів ОДА, РДА, посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за ведення військового обліку військовозобов'язаних. Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему «Актуальні питання управління персоналом».
  • 9 червня на базі регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації посадових осіб та депутатів Вільшанської територіальної громади. Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему: «Нормативно-правові засади роботи з персоналом в органах місцевого самоврядування в Україні».

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 11 червня в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич прийняла участь у засіданні журі обласної учнівської олімпіади з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади Західноукраїнського національного університету.
  • Міжрегіональне управління і Чернівецький обласний центр зайнятості уклали Меморандум про співпрацю. Свої підписи під документом поставили директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко та заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк. Сторони домовились про системне співробітництво щодо інформування осіб, які перебувають на обліку в міських та районних філіях Чернівецького обласного центру зайнятості, про можливості вступу на державну службу із врахуванням наявності вакансій та потенційних можливостей працевлаштування в державних органах. Обговорювались основні напрями подальшої співпраці, визначено форми роботи, цільову аудиторію та вже заплановано проведення першого у рамках співпраці заходу.
     
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux