• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Формування доброчесності на публічній службі набуває особливої актуальності в контексті європейського вектора розвитку України
опубліковано 09 травня 2023 року о 09:30

НАДС запроваджує європейські практики професійного навчання публічних службовців з питань доброчесності на засадах прозорості, підзвітності та протидії корупції. Аби забезпечити таке навчання на базі Вищої школи публічного управління створюється майданчик для формування «пулу тренерів», які забезпечуватимуть професіоналізацію публічної служби.

Про це зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина під час лекції для тренерів з питань сприяння доброчесності на державній службі, що реалізується за підтримки програми MATRA. 

За словами Наталії Алюшиної, Вища школа має стати «освітнім хабом» для публічних службовців з питань європейської інтеграції, вивчення антикорупційного законодавства, ознайомлення з європейськими практиками державного та муніципального управління, впровадження реформи державного адміністрування.

НАДС має тривалу плідну співпрацю з програмою MATRA «Належне врядування та доброчесність у публічному секторі в Україні», що реалізується за підтримки МЗС Королівства Нідерландів та Гаазької академії місцевого самоврядування.

«Починаючи з 2017 року Гаазькою академією місцевого самоврядування спільно з НАДС впроваджується проєкт «Сприяння доброчесності та належному врядуванню в Україні». Вже реалізовано низку програм підвищення кваліфікації у публічному секторі та підготовлено 12 тренерів з питань належного врядування та політики доброчесності у публічному секторі. Крім того, розроблено онлайн-курс з питань доброчесності в державному секторі, посібник «Сприяння розбудові принципів доброчесності та належного врядування. Роздуми та найкращі практики для державних установ» та практичний посібник для тренерів «Сприяння розбудові принципів доброчесності та належного врядування. Настанови для тренера», - розповіла Наталія Алюшина.

Крім цього, з метою впровадження принципів доброчесності з урахуванням європейських практик реалізуються відповідні програми підвищення кваліфікації. Мова йде про такі програми, як: «Доброчесність державних службовців», «Сприяння доброчесності та запобіганню корупції в Україні», «Публічні закупівлі», «Децентралізація та участь громадян», «Доброчесність державного службовця під час виконання службових повноважень», «Забезпечення доброчесності в органах державної влади». 

Наразі, за словами Голови Агентства, експерти програми MATRA актуалізують онлайн-курс та вищевказані посібники, що сприятиме реалізації практичних заходів для запобігання поширенню корупції та підвищенню культури доброчесності.

Довідково: Тренінг для тренерів з питань сприяння доброчесності на державній службі, що реалізується за підтримки програми MATRA реалізовуватиметься у два етапи: 8 та 15 травня. За результатами навчання  учасники отримають сертифікати тренерів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux