• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Форум партнерів НАДС: співпраця, взаємодія та результат
опубліковано 18 листопада 2022 року о 09:34

Традиційно в листопаді НАДС проводить Форум партнерів. Це – гарна нагода для підбиття підсумків та обговорення перспектив подальшої роботи. Під час міжнародного заходу проаналізовано досягнення щодо вдосконалення державного управління та державної служби. А вагомі результати є, попри непростий рік. 

«Ми високо цінуємо підтримку партнерів НАДС. Завдяки нашій спільній роботі вдалося досягти потужних результатів. Серед пріоритетних напрямів відзначу наступні: оплата праці на основі класифікації посад, управління людськими ресурсами на державній службі та в органах місцевого самоврядування, посилення спроможності системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, реалізація державної  політики європейської інтеграції, права людини, принципи недискримінації та ґендерної рівності. Окремо акцентую увагу на створенні Вищої школи публічного управління. Це – принциповий виклик для мене і команди НАДС», - зазначила Наталія Алюшина.

Серед реалізованих проєктів: 

  • Завдяки кооперації з проєктом «Підтримки комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) вдається суттєво посилювати спроможність публічної служби. Вдруге успішно відбулася навчальна програма для HR-рів на державній службі та в органах місцевого самоврядування.
  • Триває робота щодо посилення організаційної культуру на публічній службі із Центром зі зниження ризиків корупції в оборонному секторі (CIDS).
  • У питаннях методичних рекомендацій та роз'яснень для органів місцевого самоврядування активно співпрацюємо із Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні». 
  • Спільно з Програмою розвитку Організації об’єднаних націй напрацьовано навчальні курси щодо правил комунікацій і обізнаності про публічну службу. А також – методичні рекомендації щодо формування безбар`єрності на робочому місці.
  • З проєктом USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI) опрацювали пропозиції з оцінки компетентності «Доброчесність та дотримання правил етичної поведінки» кандидатів на посади державної служби. 
  • Разом з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні напрацьована методологія роботи з вирішення конфліктів на публічній службі.
  • За методологією Програми SIGMA НАДС два роки моніторить системи професійного навчання за відповідними індикаторами. 
  • У партнерстві з EF Education First працюємо над розвитком мовленнєвих компетентностей публічних службовців.  
  • В рамках співпраці Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, НАДС, Natolin4Capacity Building та Коледжу Європи в Натоліні створено  освітню платформу Natolin4Capacity Building. У 2022-2023 роках на цій платформі публічні службовці матимуть можливість навчатися за 16 онлайн курсами з різних аспектів функціонування ЄС та розвитку відносин ЄС і України.
  • У співпраці із Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики, Представництвом ООН Жінки в Україні, Проєктом «ЄС за ґендерну рівність: служба допомоги реформам» працювали над наданням методично-консультативної й експертної допомоги щодо ґендерних аудитів у міністерствах, інших центральних органах, підготували програму підвищення кваліфікації, розробили інструментарій для здійснення опитування співробітників. 
  • За підтримки Проєкту ООН Жінки в Україні розроблено навчальну програму «Виявлення і реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та надання допомоги постраждалим».

Досягненнями у спільних проєктах поділилися Ксав’єр Камю,  керівник операційного відділу “Належне врядування та демократизація” Представництва ЄС в Україні, посол Генрік Вілладсен, спеціальний представник чинного Голови ОБСЄ в Україні, координатор проєктів ОБСЄ в Україні Стен Ньорлов, Голова Офісу Ради Європи в Україні, представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи, Мартінш Крієвінш, регіональний менеджер програми OECD/SIGMA в Україні, регіональний менеджер ENI EAST, Девід Біш, керівник академічних програм EF Education First, Лех Марцінковські, лідер професійної команди з питань державної служби та упрвління персоналом програми OECD/SIGMA, Сорен Гербст, керівник відділу підтримки багаторівневої системи управління «U-LEAD з Європою»,  Ольга Горбановська, керівник практики People Advisory Services в Україні, Ernst & Young in Ukraine, Валентина Полторак, менеджерка проєкту DECIDE, Христофор Політіс, заступник постійного представника ПРООН в Україні, Eллен Рьоммінг, директор проєкту в Україні, CIDS, Міністерство оборони Норвегії, Олена Єна, директорка програми Жінки Лідерки Національного Демократичного Інституту, Ларс Бурема, керівник групи Гаазької академії місцевого самоврядування, програма MATRA, Ека Ткешелашвілі, керівник проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні».  

Спікери відзначили високий рівень партнерства та довіри з боку команди НАДС, що впливає на позитивні результати. 

В рамках Форуму окреслено напрями подальшої співпраці. Зокрема, мова йшла про модернізацію і розвиток інформаційно-комунікаційної системи «Єдиний портал вакансій державної служби», координацію у здійсненні класифікації посад державної служби, адвокацію реформи системи оплати праці державних службовців, експертну підтримка щодо вдосконалення законодавства України з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, посилення спроможності органів державної влади для ефективного управління процесом європейської інтеграції, зокрема забезпечення професійної підготовки державних службовців до рівня необхідного для ефективного управління процесом вступу до ЄС. Важливими є також питання розвитку Вищої школи публічного управління та розвитку іншомовної компетентності публічних службовців. 

«Ми зацікавлені у максимальному нарощуванні нашої співпраці. Подальший розвиток бачимо у колаборації із представниками посольств, проєктів, програм міжнародної технічної допомоги, експертних організацій. Закликаємо усіх продовжувати наші спільні проєкти і разом будувати нову українську публічну службу», - резюмувала підсумки Форуму Наталія Алюшина.  

До участі у Форумі долучилися міжнародні та вітчизняні експерти, представники НАДС, Вищої школи публічного управління, Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux