• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Інформаційний огляд новин Агентства
опубліковано 05 квітня 2021 року о 08:08

Пропонуємо ознайомитися з актуальними новинами з Міжрегіональних управлінь НАДС в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • Міжрегіональне управління сприяло проведенню та 1 квітня долучилось до роботи VІ Регіональної науково-практичної конференції «Публічне управління та адміністрування в процесах адміністративної реформи» (з міжнародною участю), яка відбулась у КВНЗ "Вінницька академія неперервної освіти".
  • Підписано Меморандум про співпрацю між Міжрегіональним управління та Хмельницькій областях та Поліським національним університетом. Мета Меморандуму:  організація співпраці, консолідація зусиль і проведення комплексу заходів, спрямованих на розвиток професійної, ефективної, стабільної, політично неупередженої державної служби, залучення наукової спільноти та студентів до теоретико-методологічного вирішення актуальних питань функціонування інституту державної служби та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 29 березня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації із посадовими особами місцевого самоврядування. Вступ, оцінювання, атестація, просування під час проходження служба в органах місцевого самоврядування – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 30 березня працівники Міжрегіонального управління проведено онлайн-семінар на тему «Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» для працівників Управління Державної служби якості освіти у Донецькій області. Учасники семінару розглянули питання щодо відновлення конкурсної процедури; особливості оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, з якими укладені контракти на період дії карантину; визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби. Крім цього,  обговорили зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, зокрема щодо проходження тестування на знання законодавства дистанційно.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 30 березня заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Мазур провела семінар на тему "Проведення конкурсу на зайняття посад державної служби в умовах карантинних обмежень" для представників служб управління персоналу Київської міської, районних державних адміністрацій у м. Києві та їх структурних підрозділів (зі статусом юридичної особи). Під час семінару обговорили  зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, які були внесені після відновлення проведення конкурсів, особливості оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, призначені за процедурою добору та дистанційну форму участі членів конкурсних комісій у засіданнях конкурсних комісій.
  • 2 квітня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела лекцію для державних службовців апарату ОДА, а також ряду департаментів: розвитку економіки та сільського господарства; інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; енергоефективності, транспорту, зв'язку та житлово-комунального господарства; управлінь: капітального будівництва; містобудування та архітектури; Державного архіву області. Тема зустрічі стосувалася питання порядку проведення конкурсу на заміщення посад державних службовців та актуальних змін до законодавства про державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 01 квітня начальник Міжрегіонального управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях Ярослав Коваль та заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провели прямі телефонні лінії «Державна служба». Порушені питання пов’язані з переведенням з посади державної служби на посаду до органу місцевого самоврядування та його законодавчою підставою, роботою адміністраторів конкурсів з Єдиним порталом вакансій державної служби в разі дистанційного проходження тестування кандидатами, призначенням на вищу посаду в порядку просування в державному органі, щодо використання результатів тестування під час проведення конкурсів на посади державної служби.
  • 02 квітня працівники Міжрегіонального управління провели онлайн-семінар навчання для державних службовців, що займають посади категорій «Б» та «В», служб управління персоналом апарату та структурних підрозділів Закарпатської обласної державної адміністрації, на тему «Окремі питання процедури проведення конкурсу на посади державної служби».

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 31 березня заступницею начальника Ольгою Кальченко та головним спеціалістом управління Оленою Кірчановою надано методичну допомогу службам управління персоналу Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, управлінню молоді і спорту Миколаївської обласної державної адміністрації з питання оголошення та проведення конкурсу, проведення тестування в дистанційному режимі. Також залишається актуальним питання проведення реорганізації органу, попередження, призначення та порядок звільнення державних службовців.
  • 01 квітня  заступниця начальника Міжрегіонального управління Оксана Янас провела навчання на тему «Організація роботи державних службовців в умовах карантину». Навчання проведено у рамках спеціальної короткострокової програми «Організація діяльності державного службовця» на базі Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України у форматі онлайн. Учасниками навчання стали державні службовці служб управління персоналом місцевих державних адміністрацій Одеської області.
  • 02 квітня в Міжрегіональному управлінні відбувся перший етап оцінювання кандидатів на зайняття посад категорії «В», а саме тестування на знання законодавства, з метою визначення рівня знань Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного та іншого законодавства. Всього в конкурсі прийняло участь 11 осіб. Кандидати, які успішно склали тестування проходять до наступного етапу оцінювання.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 31 березня працівниками Міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом ГУ ДКСУ у Сумській області та відділу освіти Садівської сільської ради Сумського району. Питання стосувалися порядку переведення державних службовців на посади, на які вже оголошено конкурс; процедури прийняття рішення керівником державної служби про призначення на посаду у випадку, якщо він виконував функції голови конкурсної комісії; дії обмежень щодо проведення конурсних процедур в органах місцевого самоврядування та застосування норм постанови КМУ від 25 березня 2016 р. № 246.
  • 1 квітня працівниками Міжрегіонального управління проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо правового регулювання проходження служби працівниками патронатної служби в місцевій державній адміністрації, дотримання державними службовцями вимог щодо фінансового контролю.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • В.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич прийняла участь у роботі комісії при Тернопільській ОДА щодо попереднього розгляду питань, пов’язаних з нагородженням державними нагородами і відзнаками та почесними званнями України. Розглянуто кандидатури на нагородження державними нагородами та присвоєння почесних звань.
  • 30 березня проведено семінар-навчання для служб управління персоналом для Управління з питань децентралізації та регіонального розвитку, Державного архіву області та Головного управління Державної казначейської служби України в області на тему: "Особливості конкурсного відбору на посади державної служби категорії "Б" та "В", з врахуванням змін".

.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux