• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Інформаційний огляд новин Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 19 квітня 2021 року о 07:10

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 14 квітня Володимир Бражевський, заступник начальника Міжрегіонального управління, взяв участь у засіданні Ради стейкхолдерів освітніх програм кафедри економічної теорії, інтелектуальної власності та публічного управління Поліського національного університету (м. Житомир). У своєму виступі Володимир Бражевський, голова Ради стейкхолдерів, висловив пропозиції до освітньо-професійної програми "Публічне управління та адміністрування" першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 281 "Публічне управління та адміністрування" галузі знань 28 "Публічне управління та адміністрування".
  • 15 квітня роведено онлайн-навчання "Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання" для державних службовців Головного управління статистики у Хмельницькій області, в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації/онлайн-навчання, організованої Хмельницьким РЦПК. Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо останніх змін в питаннях проходження державної служби та проаналізовано практичні блоки питань щодо вступу та проходження державної служби. Окрім того, наголошено на реформуванні системи оплати праці та щодо Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, затвердженого наказом НАДС від 18.12.2020 №246-20.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • У Рівненському ЦППК відбулася чергова онлайн-зустріч "Майстерня розвитку служб управління персоналом". В ході зустрічі експерт Школи управління людськими ресурсами Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Наталія Гнидюк розглянула питання щодо прийняття на службу в органи місцевого самоврядування, переведення з державної служби, порядку проведення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» та ін. Взяла участь у онлайн-зустрічі і заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях Ольга Смалій
  • 14 квітня завершилось навчання в Школі молодого управлінця. Начальник Міжрегіонального управління Олег Лавренчук та директор Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації Тетяною Литвиненко підвели підсумки даного заходу.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 13 квітня проведено круглий стіл "Актуальні питання проходження державної служби". Під час заходу обговорено питання щодо особливостей проведення окремих етапів конкурсної процедури на посади державної служби, зокрема можливістей дистанційного тестування на знання законодавства; моніторингу, виконання та перегляду індивідуальної програми професійного розвитку; організації підвищення кваліфікації державних службовців; розроблення посадових інструкцій тощо.
  • 14 квітня начальником Міжрегіонального управління взято участь у зустрічі експертної групи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти по акредитації освітньої програми "Публічне управління та адміністрування" СНУ ім. Володимира Даля з випускниками та роботодавцями.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 13 квітня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела візуалізовану лекцію-бесіду для державних службовців апарату Чернігівської ОДА та ряду департаментів Чернігівської ОДА, які навчаються в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели».
  • 16 квітня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела навчання для представників служби управління персоналом Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації.  Тема зустрічі: "Заповнення особової картки та ведення особових справ державних службовців", "Інформаційна система управління людськими ресурсами в державних органах". Крім того обговорені інші актуальні питання вступу та проходження державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • 12-16 квітня керівництвом та працівниками Міжрегіонального управління в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), Головного управління Держпраці у Львівській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Головного управління ДМС у Львівській області, Львівського апеляційного суду, структурних підрозділів Львівської обласної державної адміністраціїї, Яворівської районної державної адміністрації, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Закарпатській області, Головного управління ПФУ в Закарпатській області, Головного управління Держказначейства у Закарпатській області, Департаменту екології та природних ресурсів та апарату Закарпатської облдержадміністрації.
  • 15 квітня у Львівському регіональному інституті державного управління НАДУ в рамках щорічної науково-практичної конференції за міжнародною участю «Розвиток публічного управління в Україні» в дистанційному режимі з використанням платформи ZOOM відбувся міжнародний круглий стіл «Демографічні зміни – виклики для публічного управління». Учасники круглого столу обговорили питання демографічних тенденцій в Німеччині та Україні, вплив міграції на демографічну ситуацію, проблеми на ринку праці у зв’язку з демографічними змінами, залучення та підготовка громадян до публічної служби, стимули для публічного службовця, права публічного службовця, планування кар’єри публічного службовця, виклики для професійних навчальних закладів з підготовки публічних службовців у нових умовах.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 14 квітня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено пряму телефонну лінію "Державна служба". Питання, що порушувались, стосувались проведення конкурсу на зайняття посад держслужби, про відкриття дисциплінарного провадження, покладання виконаня обов'язків керівника структурного підрозділу ОТГ, у випадку перебування на лікарняному керівника та заступника керівника органу місцевого самоврядуваня , виплати компенсації за додаткову відпустку за вислугу років у разі звільнення та багато інших актуальних питань проходження державної служби.
  • 15 та 16 квітня проведено семінар за спеціальною короткостроковою програмою "Особливості організації управління персоналом в органах місцевого самоврядування" за участю посадових осіб, відповідальних за ведення кадрової роботи в органах місцевого самоврядування Миколаївської області.

Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській та Кіровогорадській областях

  • 12 квітня відбулася онлайн зустріч-нарада зі стейкхолдерами за освітньо-професійною програмою 281 Публічне управління та адміністрування на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Заступник начальника управління Артем Тімощук виступив на тему: «Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання» для представників університету та місцевих органів виконавчої влади Полтавської області Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо останніх змін в питаннях проходження державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 14 квітня міжрегіональним управлінням надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом ГУ ПФУ у Сумській області та управлінню соціального захисту населення Сумської РДА. Питання стосувалися порядку припинення дії контрактів для проходження державної служби, підстав та формулювання розпорядчих документів про припинення/звільнення з державної служби переведення державних службовців на посади, на які вже оголошено конкурс.
  • 16 квітня заступником начальника міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено тематичну зустріч для посадових осіб органів місцевого самоврядування, вперше призначених на посади у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації на тему: "Правове регулювання служби в органах місцевого самоврдяування: актуальний стан та перспективи".

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 12 квітня в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич провела особистий прийом громадян. До управління звернулися громадяни з  питань щодо зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи,  проведення конкурсу на зайняття посад державної служби,  проведення конкурсу на заміщення вакантних посад та порядок стажування в органах місцевого самоврядування.
  • 13 квітня працівниками Міжрегіональне управління проведено "Пряму телефонну лінію". До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань встановлення надбавки за вислугу років державному службовцю, проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, присвоєння чергового рангу державному службовцю, проведення конкурсу на заміщення вакантних посад в органи місцевого самоврядування.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux