• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Інформаційний огляд новин Міжрегіональних управлінь Національного агентства України з питань державної служби
опубліковано 29 березня 2021 року о 08:12

Пропонуємо ознайомитися з актуальними новинами з Міжрегіональних управлінь НАДС в щотижневому інформаційному огляді.

 Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 25 березня працівники Міжрегіонального управління, в рамках Європейського тижня цифрової грамотності (All Digital Week) долучились до вебінару “Цифрові інструменти Google для державних службовців”, організованого компанією Google Україна спільно з Міністерством цифрової трансформації. За результатами  покращили свої знання та отримали практичні навички використання інструментів Google Workspace та отримали відповідні сертифікати.
  • В умовах децентралізаційних процесів особливої актуальності набувають питання підвищення професійних компетенцій посадових осіб органів місцевого самоврядування як суб’єктів органів публічної влади. Підвищенню рівня професіоналізму секретарів сільських, селищних, міських рад Житомирської області сприятимуть онлайн-заняття за спеціальною короткостроковою програмою “Особливості роботи секретаря місцевої ради”, що проводяться в Житомирському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. “Актуальні питання застосування законодавства про службу в органах місцевого самоврядування” та “Особливості роботи секретаря місцевої ради”, такими були теми заняття для слухачів, які 22 березня провели працівники  Міжрегіонального управління. Такі заходи дають можливість набути учасникам нових знань і навичок, розвинути партнерські відносини з колегами у місцевому самоврядуванні.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 23 березня відбулась зустріч начальника Міжрегіонального управління Олега Лавренчука із студентами вищих навчальних закладів міста Луцька. Так було розпочато роботу “Школи молодого управлінця”, яка щороку  організовується Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації та Міжрегіональним управлінням для студентської молоді Волині. Під час серії зустрічей з посадовцями держорганів у майбутніх випускників вишів регіону буде можливість більше дізнатись про державну службу як сферу реалізації власного професійного становлення та розвитку. Зокрема, на першій зустрічі учасники отримали інформацію щодо можливостей та умов вступу на державну службу та переваги державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 23 березня т.в.о. начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо створення конкурсних комісій, визначення керівником особи, яка буде виконувати функції адміністратора під час проведення конкурсу, проведення тестування в дистанційному режимі.
  • 26 березня працівниками управління проведено семінар на тему “Порядок проведення конкурсу” для представників служби управління персоналу місцевих державних адміністрацій та територіальних органів центральних органів виконавчої влади Запорізької області.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 24 березня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія “Державна служба”. Питання, що порушувались, стосувались порядку створення конкурсної комісії, оголошення конкурсу, визначення спеціальних вимог до посад, отримання логінів та паролей для проходження тестування, надання відпусток, внесення змін до контракту та багато інших.
  • 26 березня фахівцями Міжрегіонального управління проведено навчання на тему “Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби” для представників служби управління персоналом Управління Держпраці у Чернігівській області.  Зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби,  оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, призначені за процедурою добору та інші актуальні питання стали головними темами навчального семінару.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 26 березня проведено онлайн семінар “Актуальні питання підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців” для керівників служб управління персоналом органів місцевого самоврядування Львівської та Закарпатської областей. Начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль окреслив шляхи співраці Міжрегіонального управління та органів місцевого самоврядування. Також учасники семінару  ознайомилися з матеріалами на тему “Підвищення підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців”.

 Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 24 березня начальник Міжрегіонального управління Володимир Мельник прийняв участь у “Круглому столі роботодавців” в режимі відео конференції.  Його виступ стосувався питання “Право на державну службу”.  Захід проводився для здобувачів вищої освіти Центру підготовки магістрів публічної служби і професійних суддів Національного університету “Одеська юридична академія”.
  • 26 березня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, провела онлайн навчання для працівників служб управління персоналом судів Херсонської області та територіального управління Державної судової адміністрації у Херсонській області. Під час заходу обговорено питання щодо новацій під час проведення конкурсів на вакантні посади державної служби.
  • 23 березня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено “Пряму телефону лінію : Державна служба”, на яку звернулися публічні службовці області з питання призначення на посади в органи місцевого самоврядування, присвоєння рангу та обрахування стажу для виплати надбавки за вислугу років; роботи адміністратора з Єдиним порталом вакансій на державну службу  та з інших актуальних питань.

Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській  та Кіровогорадській областях 

  • 22 березня на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулось онлайн навчання щодо актуальних питань проходження державної служби. Тематичну лекцію для працівників апарату та структурних підрозділів Кіровоградської ОДА, апаратів та структурних підрозділів РДА категорії “В” провів начальник Міжрегіонального управління Володимир Люлька.
  • 24 березня начальник управління Володимир Люлька взяв участь у 3-му соціально-економічному digital-форумі “Інформаційне суспільство і влада”. Він виступив на актуальну тему: “Інформаційна система управління людськими ресурсами HRMIS”. В умовах коронавірусної пандемії цього року заходи Форуму відбулися в онлайновому форматі. Учасники заходу – публічні службовці.

 Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 25 березня  заступник начальника міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком взяв участь в робочій нараді з представниками виконавчого комітету та структурних підрозділів Сумської міської ради на тему: “Професійне навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування та методика оцінювання його результативності”.
  • 26 березня працівники міжрегіонального управління успішно завершили навчання “Цифрові інструменти Google для державних службовців”, що було проведено компанією Google Україна спільно з Міністерством цифрової трансформації

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • Працівники Міжрегіонального управління провели семінар для представників кадрових служб органів місцевого самоврядування Чернівецької області. Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк поінформувала щодо надання методичної допомоги з питань організації і проходження служби в органах місцевого самоврядування, відповіла на запитання учасників заходу. Йшлось також про інші аспекти проходження та припинення служби в органах місцевого самоврядування.
  • 22 березня в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич провела особистий прийом громадян. До управління звернулися громадяни з питань переведення державного службовця в органах місцевого самоврядування; проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; прийняття на роботу в орган місцевого самоврядування особу за строковим трудовим договором (контрактом);  зарахування окремих періодів роботи до стажу державної служби. Крім цього, протягом тижня працівники Управління надлавали методично-консультативну допомогу працівникам державних установ з актуальних питань державної служби.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux