• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Інформація щодо характерних недоліків в роботі керівників державної служби та служб управління персоналом державних органів, які призводять до порушення вимог законодавства в сфері державної служби, за 2022 рік
опубліковано 07 березня 2023 року о 11:59

НАДС та його територіальними органами у 2022 році здійснено 126 заходів контролю, спрямованих на встановлення фактичного стану додержання державними органами умов реалізації громадянами права на державну службу відповідно до Закону України «Про державну службу», а також попередження виникнення порушень Закону.

Аналіз результатів проведених заходів контролю вказує на зростання порівняно з попереднім роком показника виявлених  недоліків у реалізації процедур вступу на державну службу. Збільшилась також кількість невідповідностей та порушень, пов’язаних з  припиненням державної служби.

Рівень дотримання вимог законодавства щодо проходження державної служби в цілому не зазнав суттєвих змін. При цьому зменшилась кількість недоліків, допущених у державних органах при організації професійного навчання, переведенні на інші посади та зміні істотних умов державної служби. Проте, дещо збільшилась кількість невідповідностей та порушень, пов’язаних з накладенням дисциплінарних стягнень та проведенням оцінювання результатів службової діяльності.

Огляд характерних недоліків в роботі керівників державної служби та служб управління персоналом державних органів за лінком - https://bit.ly/41RsyQn.

За результатами заходів контролю керівникам державних органів надані пропозиції щодо: удосконалення діяльності, пов’язаної із забезпеченням умов реалізації громадянами права на державну службу; усунення виявлених невідповідностей та/або порушень, а також попередження порушень Закону.

Тому, НАДС акцентує увагу керівників державної служби та служб управління персоналом державних органів на необхідності неухильного дотримання вимог законодавства щодо вступу на державну службу, проходження та припинення державної служби та нагадує, що, відповідно до статті 63 Закону керівник державної служби в державному органі несе відповідальність за неналежний рівень службової дисципліни і здійснює повноваження щодо притягнення державних службовців до дисциплінарної відповідальності, зокрема за невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків, визначених цим Законом та іншими нормативно-правовими актами у сфері державної служби.

НАДС також наголошує на тому, що саме керівник державної служби та служби управління персоналом несуть відповідальність за додержання визначених Законом умов реалізації громадянами права на державну службу.

У першому півріччі 2023 року заплановано проведення НАДС та його територіальними органами 62 заходів контролю у центральних та місцевих державних органах.

План проведення НАДС  та його територіальними органами заходів контролю у першому півріччі 2023 року за лінком - https://bit.ly/3F3SgYe.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux