• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
НАДС спільно з СКМУ та проєктом Natolin4Capacity розроблять 16 навчальних тренінгів для публічних службовців у сфері євроінтеграції
опубліковано 11 травня 2021 року о 19:46

НАДС взяло участь у робочій зустрічі щодо обговорення питань впровадження проєкту Natolin4Capacity «Розбудова спроможності до інтеграції та реформ: підвищення адміністративного потенціалу державної служби України у справах європейської інтеграції за допомогою всеосяжної освітньої програми», який реалізовується за підтримки ЄС. До зустрічі також долучилися європейські партнери та представники СКМУ – учасники проєкту.  

Метою проєкту є створення освітньої програми для публічних службовців. Він передбачає розробку 16 навчальних курсів спрямованих на різні аспекти євроінтеграції України. Зокрема Natolin4Capacity Building було уже успішно проведено оцінку потреб публічних службовців у навчанні. Результати дослідження стануть інструментом ефективного планування навчання та професійного розвитку публічних службовців у майбутньому. 

Адже наразі організації навчання публічних службовців за темами, які пов’язані з реалізацією державної політики у сфері європейської інтеграції приділяється значна увага. Актуальність такого навчання закладена у стратегічних документах. Особливо з огляду на процеси реформування державного управління, що здійснюються на виконання зобов’язань України у рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Тож НАДС спрямовує свою діяльність на створення належних умов для підвищення публічними службовцями рівня знань та компетентностей з питань європейської інтеграції.

«Я переконана, що наша співпраця з проєктом Natolin4Capacity Building буде успішною і результативною, зокрема у контексті кадрового забезпечення державних органів у фахівцях з питань європейської інтеграції. З кожним роком зростає кількість публічних службовців, які пройшли навчання з питань євроінтеграції за державним замовленням НАДС. Якщо у 2020 році за короткостроковими програмами підвищили кваліфікацію 672 публічних службовця, то у 2021 році заплановано підвищити кваліфікацію 1601 особі. За прогнозними показниками у 2022-2024 роках їх кількість зросте до  6 448 осіб», - зазначила під час виступу Голова НАДС Наталія Алюшина.

Зокрема, вона наголосила на важливості практикоорієнтованості навчальних програм.

«Сьогодні ми не женемося за кількістю навчальних програм. Нас цікавить якість підготовки та змістовність контенту, який би вигідно відрізнявся від того, що є наразі. У нас достатньо теоретичних курсів, потрібні практичні знання, які публічні службовці зможуть застосовувати у своїй роботі. Адже ми хочемо, щоб вони навчилися виробляти рішення, саме на це має бути спрямоване навчання. І якщо ми говорили про реальні кейси, то забезпечити їх можуть лише справжні, досвідчені  практики.  Я вбачаю в цьому проєкті нову можливість для державної служби і державних службовців. Національної академії державного управління при Президентові України більше не існує. Наразі в проєкті РДУ до 2025 року передбачено створення Вищої школи публічного управління. Наші навчальні курси мають бути практикоорієнтовні, і ці курси мають бути інтегровані у Вищу школу публічного управління. Це для нас реальна можливість, яка матиме потужний результат. Це буде нова історія успіху», - розповіла Голова НАДС.  

Окремо під час зустрічі обговорили питання сертифікації тренінгів, адже важливо, щоб серед навчальних програм, були і курси для самоосвіти і загальні професійні сертифіковані програми підвищення кваліфікації державних службовців. Їх реалізацію можливо забезпечити на базі Української школи урядування, яка, наприклад, цьогоріч планує забезпечити підвищення кваліфікації для більше ніж 25 тисяч державних службовців та осіб місцевого самоврядування.

Платформою для розміщення онлайн-курсів може стати Портал управління знаннями НАДС.

 «На початку 2020 року в НАДС розпочав роботу Портал управління знаннями. Наразі на Порталі вже зареєстровано понад 55 тисяч користувачів, 115 провайдерів освітніх послуг. Розміщено понад 1000 програм підвищення кваліфікації. Разом з тим, ми плануємо створити на Порталі новий модуль, де будуть розміщені дистанційні навчальні курси, зокрема і ті 16 курсів, розробка яких запланована цим проєктом. Тому для НАДС цікаво було б розглянути питання щодо можливості розроблення такого модуля у рамках проєкту Natolin4Capacity Building», - розповіла Наталія Алюшина.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux