• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
НАДС: Українські публічні службовці безкоштовно вивчатимуть англійську мову за програмами найбільшої у світі освітньої організації EF Language Learning Solutions
опубліковано 29 вересня 2022 року о 10:15

Український публічний сектор заговорить англійською - держслужбовці безкоштовно вивчатимуть іноземну мову за програмами найбільшої у світі освітньої організації EF (Education First) Language Learning Solutions. Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина в рамках Рішельє-форуму публічної служби, що відбувся нещодавно в Києві.

«Англійська невдовзі стане мовою ділового спілкування в Україні. Її знання буде важливим для кожного публічного службовця. Тому пропонуємо колегам інноваційний інструмент опанування іноземної мови. 380 міжнародних викладачів безкоштовно навчатимуть у режимі онлайн українських публічних службовців», - розповіла Голова НАДС.

За словами Наталії Алюшиної, інтеграція України до ЄС потребує, аби європейські колеги чули голос українських публічних службовців. Партнери з «EF» поділяють таке бачення і підтримують реалізацію цього амбітного плану. Напередодні було підписано відповідний Меморандуму між Національним агентством України з питань державної служби та швейцарською компанією «EF Language Learning Solutions». Компанія запропонувала для України спеціальні модулі для публічної служби.

«Отримавши статус кандидата в члени Європейського Союзу, наша країна постала перед викликом. Він вимагає від державних службовців нових компетентностей, й одна з головних — належний рівень знання англійської мови. Це важливо складова архітектури нової моделі публічної служби. Держслужбовці держави-члена ЄС мають вільно володіти англійською, добре розуміти загальноєвропейські процеси та високопрофесійно і гідно представляти інтереси України на міжнародній арені», - сказала Голова НАДС.

Освітній проект з вивчення англійської мови як сучасний майданчик для навчання і професійного розвитку державних службовців презентували на Рішельє-Форумі віце-президент EF Бен Хоуп та керівник академічних програм EF Девід Біш.

“Наша місія – відкривати світ завдяки освіті, культурним програмам, програмам мовної підготовки. Міжнародна освітня організація EF (Education First) була заснована ще в 1965 році. На сьогодні ми маємо понад 51 тисячу представників в 50 країнах світу. У нас вже є досвід співпраці з Україною, й для нас цінно, що в країні є усвідомлення важливості вільного розуміння англійської мови, адже це відкриває шлях до ширшого розвитку, залучення міжнародних інвестицій”, - сказав Бен Хоуп, віце-президент EF.

В свою чергу, доктор Девід Біш, керівник академічних програм EF, розповів про побудову самого курсу та особливості навчання. Він наголосив, що програма пропонує персоналізоване навчання для кожного українського державного службовця. Профільні модулі будуть адаптовані під українські реалії.

“Щоб освітній проект був успішним, перш за все маємо оцінити рівень володіння кожного з учасників програми. Тож перед початком навчанням треба буде пройти 30-хвилинний тест, який включатиме аудіювання, розуміння, перевірку мовних навичок та словникового запасу. Сам тест буде підлаштовано під обраний рівень володіння учасників. Ми хочемо переконатися, що ви готові будете почати навчання з потрібного рівня. Щоб ви не опинились в невідповідному для вас мовному середовищі: серед початківців або ж надто просунутих”, — додав Девід Біш.

За словами Девіда Біша, відповідно до кожного рівня — від С1 до А1 — визначатимуться мовні цілі. Їх досягнення супроводжуватиметься набором балів, тож буде легко слідкувати за прогресом.

Програма буде доступна для опанування цілодобово, тож кожен з учасників обиратиме власний темп для навчання. Вона доступна на різних пристроях, що робить її досить мобільною у користуванні.

Інтерфейс доволі інтерактивний, а сам курс передбачає вправи з яскравим інтертейментом для вищої залученості.

Активності направлені на покращення чотирьох ключових навичок: читання, письмо, розмовна англійська та аудіювання. Окрім того, можна переключатися між загальною та діловою англійською або обрати спеціальні класи за списком. Тож цей курс буде корисним не лише для вивчення професійної англійської лексики, а й дозволить покращити загальні розмовні навички та додасть впевненості в різних комунікативних ситуаціях закордоном.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux