• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Наталія Алюшина розповіла про кадрове забезпечення деокупованих територій в рамках експериментального проєкту
опубліковано 02 червня 2023 року о 14:47

01 червня розпочалася серія обговорень, присвячених крокам після деокупації територій України. Заходи організовані за підтримки урядів Великої Британії, Канади, США, Фінляндії, Швеції та Швейцарії в рамках Фонду «Партнерство за сильну Україну» та у співпраці з Офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Перший захід був присвячений питанням підготовки та перших кроків після деокупації. 

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина стала однією зі спікерок тематичної панелі, що присвячена питанням  кадрового забезпечення. Виступ Голови Агентства був присвячений питанням забезпечення кваліфікованими кадрами деокупованих територій в рамках спільного експериментального проєкту з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Алгоритм проведення експериментального проєкту затверджено Постановою Уряду від 23 травня 2023 р. № 524. Аби стати частиною кадрового резерву кожен охочий може заповнити електронну форму. Наступний крок - НАДС розглядає заповнену анкету та перевіряє відповідність професійної підготовки та професійної компетентності особи напрямам роботи, що зазначені в анкеті. Якщо особа зарахована до резерву, вона пройде тестування на загальну ерудицію, а також заповнить мотиваційний опитувальник.  

В свою чергу, для заповнення посади в державному органі на деокупованій території суб’єкт призначення або керівник державної служби в такому державному органі звертається до НАДС з листом, в якому зазначає критерії до відповідної посади. НАДС на основі наданих критеріїв здійснює пошук в системі та формує перелік осіб, відомості про яких відповідають зазначеним критеріям, та передає його до відповідного державного органу на деокупованій території. Отримавши від НАДС інформацію, державний орган її опрацьовує та самостійно обирає підходящого кандидата і призначає його на посаду відповідно до закону.

Пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях з числа осіб, зарахованих до резерву, мають особи із статусом ветерана війни, набутого в установленому законодавством порядку; внутрішньо переміщені особи; особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій; особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

З особами, які зараховані до кадрового резерву, буде проводитися професійне навчання.  Зокрема, шляхом організації підвищення кваліфікації з питань законодавства та аналізу реалізації норм законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України та інших актів законодавства; відновлення базової інфраструктури, подолання екологічних наслідків війни на  місцевості; надання послуг, орієнтованих на захист прав і свобод людини і громадянина у період дії правового режиму воєнного стану, післявоєнний період та постконфліктних ситуаціях, а також інших питань забезпечення післявоєнного відновлення та розвитку України.  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux