• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Наталія Алюшина: «Небайдужість фахівців НАДС та DESPRO були і залишаються рушійними силами позитивних змін»
опубліковано 30 червня 2021 року о 15:29

Голова НАДС Наталія Алюшина взяла участь у Форумі партнерів проекту DESPRO «DESPRO DAY». Одна з панелей Форуму  присвячена питанням онлайн можливостей підвищення професійного потенціалу працівників органів місцевого самоврядування та державних службовців. Адже і державна служба, і служба в органах місцевого самоврядування потребують, перш за все, професійних та вмотивованих спеціалістів, здатних швидко реагувати на виклики сучасності.

Так, під час виступу Наталія Алюшина розповіла про досвід співпраці НАДС та проекту DESPRO щодо професійного розвитку публічних службовців: «П'ятирічна співпраця DESPRO та НАДС відбувається у різних напрямах. Ми цінуємо, що DESPRO часто виступає інформаційним партнером профільних заходів та допомагає висвітлювати важливі зміни у сфері управління персоналом як на рівні державної служби, так і на рівні місцевого самоврядування».  

Втім, найбільш активна робота НАДС та DESPRO будується навколо платформи «Спільнота практик: сталий розвиток». Наразі понад 4000 службовців вже пройшли навчання на платформі. І їх кількість постійно збільшується.

«Ми бачимо і відчуваємо, що діджиталізація торкнулася публічної служби і щодня присутня у житті службовців. Саме тому НАДС постійно працює для налагодження комунікації, отримання зворотного зв'язку та підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців. Крім цього, в часи пандемії  платформа набула особливої ваги як інструмент для здійснення якісного дистанційного навчання. Оскільки віддалене опрацювання матеріалів вже стало постійною практикою. Тож використання подібних інструментів - це дійсно вимога часу. І завдяки таким партнерам, як DESPRO, нам вдається успішно імплементувати новації в роботу органів публічної служби», - зазначила Наталія Алюшина.

Зокрема, на платформі представлено ряд курсів, які спрямовані на допомогу та професійну підтримку як служб управління персоналом, так і публічних службовців. Кожен може знайти для себе цікаву та актуальну інформацію. Це такі ресурси, як: «Актуально про державну службу та управління персоналом», «Визначення результатів оцінювання службової діяльності державних службовців: алгоритм дій», «Визначення завдань і ключових показників державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» і «В», «Нова державна служба: доступно про головне», «Актуальні питання управління персоналом в органі місцевого самоврядування», «Реформа системи оплати праці державних службовців», «Культура державної служби», «Підвищення ефективності та якості менеджменту в сфері державного управління та місцевого самоврядування шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання». 

Серед спікерів Форуму - в.о. директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія Лихач та директор Генерального департаменту  з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Юлія Лозюк, які також поділилися практичними аспектами  використання  платформи «Спільнота практик: сталий розвиток» для побудови якісної комунікації з публічними службовцями з різних куточків України. 

Додамо, що в цілому форум було присвячено питанням впровадження реформи місцевого самоврядування в Україні.

Познайомитися з платформою «Спільнота практик: сталий розвиток» можна тут - https://udl.despro.org.ua/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux