• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Наталія Алюшина обговорила перспективу співпраці з представниками Міністерства закордонних справ і справ співдружності та розвитку Великої Британії
опубліковано 29 вересня 2021 року о 17:14

Ключовими темами під час робочої зустрічі Голови НАДС Наталії Алюшиної з представниками Міністерства закордонних справ і справ співдружності та розвитку Великої Британії стали пріоритети та прогрес впровадженні реформи державної служби. Окремо сторони обговорили й шляхи кооперації та співпраці у розвитку інституційної спроможності державної служби в Україні.

Наталія Алюшина розповіла іноземним гостям про головні напрями, на яких зосереджена увага команди НАДС. Мова йшла про розвиток спроможності служб управління персоналом, професійну освіту, реформу системи оплати праці та цифровізацію державної служби.

«Ми досягли значних результатів в двох важливих реформах, а саме: розвитку системи управління персоналом на державній службі та професійній освіті державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування. Втім, наявність успішних результатів зовсім не означає припинення змін. Навпаки, це стимулює нас активніше рухатися далі. Але наразі найбільша наша увага зосереджена на двох напрямах, які потребують більш інтенсивної роботи. Це реформа системи оплати праці державних службовців, що ґрунтується на класифікації посад, та впровадження Інформаційної системи управління людськими ресурсами. Маю констатувати, що попри ґрунтовну роботу з боку НАДС, ні реформа оплати праці, ні цифровізація не знаходять очікуваного відгуку», - зазначила Наталія Алюшина. 


Також, Голова Агентства зупинилася на питаннях трансформації культури на державній службі, дослідницькій та аналітичній роботі, залучення талантів на державну службу та стажуванні молоді.

Серед майбутніх шляхів співпраці Наталія Алюшина відзначила вивчення та імплементацію досвіду Великої Британії для удосконалення конкурсної процедури, бази тестів та ситуаційних завдань для кандидатів. Не менш важливим, є удосконалення рівня підготовки членів конкурсних комісій, в тому числі й Комісії з питань вищого корпусу державної служби, в частині оцінки компетентностей кандидатів. Окремо, Голова НАДС підкреслила важливість побудови нового бренду державної служби та залучення молодих фахівців в сферу публічної служби. І в цьому сенсі також може бути корисним досвід Великої Британії. Ще однією точкою співпраці, Наталія Алюшина означила створення Національної школи публічного управління в Україні, де державні службовці матимуть змогу удосконалювати професійний рівень.

Додамо, що в числі учасників зустрічі старший радник з питань урядування підрозділу міжнародного урядового співробітництва Міністерства закордонних справ і справ співдружності та розвитку Великої Британії Річард Джонс, міжнародний радник підрозділу міжнародного урядового співробітництва Міністерства закордонних справ і справ співдружності та розвитку Великої Британії Квентін Олівер, радник з питань урядування Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Вільям Тьорнер.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux