• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 20 вересня 2020 року о 20:28

Пропонуємо  тижневий огляд діяльності територіальних органів НАДС  з 14 по 18 вересня.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях  

  • 18 вересня відбувся День відкритих дверей на державній службі. На онлайн-захід завітали студенти магістратури та викладачі Західноукраїнського національного університету, молоді люди, які шукають роботу та загалом, всі ті, кому цікава тема працевлаштування та кар’єрних перспектив на державній службі. Досвідом щодо особливостей проходження державної служби, вимог до державних службовців, їх карʼєрних можливостей та підвищення кваліфікації поділились начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Вікторія Васильчук, доктор наук з державного управління, професор кафедри менеджменту та публічного управління Західноукраїнського національного університету Віталій Толубяк. Заступник начальника управління Наталія Житарюк ознайомила учасників з особливостями вступу на державну службу, етапами конкурсної процедури та добору, запровадженого на період карантину. Головний спеціаліст управління Ольга Салівон поінформувала про специфіку заповнення резюме та подання необхідних документів для участі у доборі на державну службу. До уваги учасників також представлена презентація державного експерта НАДС Михайла Михайловського щодо користування Єдиним порталом вакансій career.gov.ua.
  • 15-17 вересня на базі Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено навчання для працівників фінуправлінь РДА, виконкомів міських рад, міст обласного значення, департаменту фінансів ОДА, управління Держпраці та управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області. Тематика навчань: "Актуальні питання проходження державної служби та дотримання вимог законодавства щодо підстав припинення державної служби", "Основні зміни в системі державної служби. Проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців".

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях  

  • 18 вересня відбувся День відкритих дверей державної служби, організований для студентів та викладачів Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова та Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Також до заходу мали можливість долучитися усі бажаючі.  Від НАДС в якості запрошеного гостя виступив Андрій Баткалов, керівник експертної групи з питань стратегічного розвитку управління персоналом Гендепартаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування, який поділився власним досвідом роботи в органах державної влади. Про роль патріотизму на державній службі розповів Віктор Міцішин, заступник начальника міжрегіонального управління, учасник Революції гідності та учасник бойових дій на Сході України. Головні спеціалісти управління Ірина Волощук, Іванна Окорочкова, Вікторія Очеретна зупинилися на питаннях переваг роботи на державній службі, адаптації на новому робочому місці, алгоритмі пошук вакансій на порталі career.gov.ua. З заключним словом виступив начальник  управління Костянтин Герасимюк. 
  • Протягом тижня працівниками управління проводилися освітні навчальні семінари для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців Головного управління Державної казначейської служби, працівників Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації, головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, державних службовців, які займають посади державної служби категорії «В» апарату та структурних підрозділів Житомирської облдержадміністрації, райдержадміністрацій. Тематика стосувалася практичних аспектів проходження державної служби та управління персоналом, дотримання вимог законодавства про службу в органах місцевого самоврядування, питань забезпечення доброчесності та формування професійних компетентностей публічних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 16 вересня заступник начальника міжрегіонального управління  Ірина Галайко провела консеваторіум на тему: "Про внесення змін до деяких Законів України щодо окремих питань проходження державної служби, в тому числі новел Закону України " Про державну службу ", що пройшов в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації кадрів під час третього заняття за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Правові підстави та організаційні засади регулювання участі державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в державному управлінні: новели українського законодавства". Наголошено на змінах у законодавстві України щодо окремих питань проходження державної служби. Також слухачів ознайомлено зі змістом законопроєкту №3748 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення проходження державної служби".

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь  

  • Міжрегіональним управлiнням постійно проводиться робота стосовно надання методичної допомоги органам місцевого самоврядування. Так, 18 вересня за роз'ясненнями звернулися посадові особи Шевченківської ОТГ Вітовського району Миколаївської області. Обговорено питання стосовно проходження служби в органах місцевого самоврядування, ведення трудових книжок, зокрема, записів щодо присвоєння рангів, прийняття присяги, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Харківській та Сумській областях 

  • 14 та 17 вересня заступником начальника міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено навчання для державних службовців територіальних управлінь Сумської області у рамках спеціальної короткострокової програми "Сучасні технології управління людськими ресурсами". Тематика навчань: «Новації в законодавстві про державну службу", «Оцінювання державних службовців: крок за кроком" та "Доброчесність та правила поведінки державних службовців". Дистанційне навчання було організовано та проведено спільно з Сумським центром післядипломної освіти.  
Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях 
  • Працівниками управління надано методично-консультативну допомогу з питань призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,  Господарському суду Дніпропетровської області. За результатами надання методично-консультативної допомоги Господарському суду Дніпропетровської області направлено лист з рекомендаціями щодо усунення порушень.
  • У рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Належне врядування та доброчесність у публічному секторі" для державних службовців територіальних органів центральних органів виконавчої влади, а саме: Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Державної екологічної інспекції у Запорізькій області, Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), проведено тренінг "Належне врядування та доброчесність у публічному секторі".


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux