• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 26 вересня 2021 року о 22:24

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях 

  • "Реалізація принципу доброчесності на публічній службі", такою була тема онлайн-круглого столу, який 20 вересня провів Володимир Бражевський, заступник начальника Міжрегіонального управління в рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Запобігання корупції та забезпечення доброчесності в органах публічної влади», організованої Житомирським регіональним ЦПК для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування (всього 320 посадовців). Обговорювалися питання щодо змін до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; утвердження стандартів етичної поведінки в державних органах; доброчесності публічних службовців та інші.
  • 24 вересня Ірина Волощук, головний спеціаліст Міжрегіонального управління, провела онлайн-навчання "Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання", в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації/онлайн-навчання, для представників місцевих органів виконавчої влади області, на базі Хмельницького РЦПК. Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо реформування системи оплати праці та щодо Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, затверджених наказом НАДС від 18.12.2020 №246-20. Також зверталася увага на останніх змінах в питаннях вступу, проходження та припинення державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 21 вересня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Формування та розвиток професійних та особистісних компетентностей державних службовців" із 2 групами державних службовців Державної податкової служби Львівської, Закарпатської та Хмельницької областей на тему: "Законодавство про державну службу. Проходження державної служби". Під час навчань розглядались питання конкурсної процедури, дисциплінарної відповідальності державних службовців, оцінювання та механізмів захисту права на державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 21 вересня проведено онлайн-навчання для державних службовців Головному управлінню Державної податкової служби у Запорізькій області щодо соціальних відпусток батькам та усиновлювачам, підстави для надання, порядок оформлення.
  • 24 вересня проведено онлайн-навчання для державних службовців Управлінню Державної служби якості освіти у Дніпропетровській області щодо порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Цього тижня згідно із затвердженим графіком, проведено "Пряму телефонну лінію", а також надані індивідуальні консультації засобами телекомунікаційного зв’язку. Питання, з якими звернулись громадяни, стосувались: підтвердження відповідного рівня володіння державною мовою посадовими особами місцевого самоврядування відповідно до Закону № 2704-VIII; присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; обчислення стажу служби в органах місцевого самоврядування тощо.
  • 21 вересня надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом Новоайдарської селищної ради Щастинського району Луганської області, з питань проходження служби в органах місцевого самоврядування.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві,Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 22 вересня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела два навчання для державних службовців структурних підрозділів Чернігівської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій Чернігівської області в рамках короткострокової програми підвищення кваліфікації: "Професійний розвиток державного службовця, щорічне оцінювання та виконання індивідуальної програми", що проводить Чернігівській центр підвищення кваліфікації. Тематика навчань: Методичні рекомендації щодо складання та моніторингу виконання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця (індивідуальні програми професійного розвитку). Визначення результатів оцінювання службової діяльності державних службовців у 2021 році: покроковий план дій.
  • 24 вересня головний спеціаліст – юрисконсульт Міжрегіонального управління Ганна Володько провела онлайн-навчання на тему: "Визначення результатів оцінювання службової діяльності державних службовців» для державних службовців Менського районного суду Чернігівської області та Сосницького районного суду Чернігівської області.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 20 вересня заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провів семінар-навчання для державних службовців Головного управління Казначейства у Закарпатській області та його районних управлінь на тему: «Визначення результатів оцінювання службової діяльності державних службовців у 2021 році». В ході заходу учасників поінформовано про порядок організації процедури оцінювання службової діяльності державних службовців, надано рекомендації керівникам структурних підрозділів щодо підготовки та проведення оціночної співбесіди. Також, проаналізовано типові порушення, допущені при проведенні процедури оцінювання службової діяльності державних службовців, які виявлені вході здійснення заходів контролю Міжрегіональним управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях

  • 20 вересня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено особистий прийом громадян з питань застосування норм законодавства про державну службу. За роз'яснення до управління звернулася Заяц Н. І. з питанням обрахування стажу роботи на посаді в органах податкової інспекції для нарахування пенсії державного службовця.
  • 23 вересня головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління Ілона Шафікова взяла участь у якості спікера в онлайн-підготовці та підвищенні рівня кваліфікації за стандартизованою програмою спеціалістів служб управління персоналом місцевих та апеляційних судів з наступних тем: щорічне оцінювання результатів службової діяльності державних службовців; порядок ведення службового розслідування, робота дисциплінарної комісії.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 20 вересня на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації відбулося онлайн навчання за загальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрацій (категорія Б). Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч, на тему "Оцінка діяльності державного службовця".
  • 21 вересня на базі Полтавського обласного цeнтру пeрeпідготовки та підвищeння кваліфікації працівників органів дeржавної влади в рамках навчання за професійною програмою державних службовців категорій «Б» та «В» апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації, які не підвищували кваліфікацію більше 3 років, начальник управління Володимир Люлька провів онлайн навчання на тему: "Законодавство України у сфері державної служби: зміни та практика застосування в державних органах".

Міжрегіональне управління НАДС у Харківській та Сумській областях

  • 21 вересня заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено тематичну зустріч для вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування (дистанційне навчання в синхронному режимі) на тему: "Електронне урядування в Україні".
  • 22 вересня заступником начальника Міжрегіонального управління проведена тематична зустріч для державних службовців Державної екологічної інспекції в Сумській області у рамках внутрішнього навчання з питання: "Огляд змін в закнонодавстві України про державну службу. Концепція реформування оплати праці".

Міжрегіональне Управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • Міжрегіональне управління вперше стало учасником "Ярмарку вакансій", проведеному Чернівецьким обласним центром зайнятості. До Ярмарку долучились більше 50 роботодавців Чернівецької області. Працівники Міжрегіонального управління розповіли шукачам роботи про можливості працевлаштування на посади державної служби, про те, де дізнатись про наявні вакансії, як взяти участь у конкурсах, які вимоги висуваються до кандидатів на посади державної служби. Інформація викликала особливий інтерес у молоді, цікавились особливостями проходження державної служби чимало безробітних, які раніше ніколи не працювали в органах влади. Міжрегіональне управління долучилось до цього масштабного заходу в рамках підписаного у червні 2021 року Меморандуму про співпрацю з Чернівецьким центром зайнятості
  • 21 вересня працівниками Міжрегіонального управління проведено "Пряму телефонну лінію". До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з таких питань: порядку здійснення дисциплінарного провадження;  присвоєння рангу посадовій особі органу місцевого самоврядування, яка має ранг державного службовця; формування кадрового резерву в органах місцевого самоврядування.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux