• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 09 серпня 2021 року о 09:08

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 4 серпня заступник начальника Міжрегіонального управління Володимир Бражевський та головні спеціалісти Валентина Сірук, Людмила Кравченко провели засідання за круглим столом із  працівниками служб персоналу Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Житомирській області та Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА. Обговорено питання щодо підготовки рішень про оголошення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» і «В» та умов проведення конкурсу. Також, опрацьовано питання щодо підготовки пропозицій до умов проведення конкурсу, зокрема в частині спеціальних вимог, та їх подання суб'єкту призначення (керівнику державної служби). Як одне із особливо важливих, обговорено питання щодо підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби, призначенні та переведенні державних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Цього тижня Міжрегіональним управлінням надано методично-консультативну допомогу управлінню персоналом Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області щодо доповнення переліку інформації для участі у конкурсі на посади державної служби копією Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови; Управлінню Державної служби якості освіти у Донецькій області з питань щодо підвищення кваліфікації державних службовців, зокрема виконання індивідуальної програми професійного розвитку, визнання документів про підвищення кваліфікації та нарахування кредитів ЄКТС за результатами професійного навчання; відділу офіцерів запасу і кадрів Волноваського районного центру комплектування та соціальної підтримки щодо зміни істотних умов державної служби; Званівській сільській раді Бахмутського району Донецької області щодо обмежень, пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та проходженням служби відповідно до статті 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».
  • 6 серпня начальником Міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу головному спеціалісту Служби у справах дітей Луганської ОДА з питань підвищення рівня професійної компетентності державних службовців, складання, перегляду та моніторингу виконання індивідуальної програми професійного розвитку державних службовців, тощо.

Міжрегіональне управлінням НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 3 серпня начальником Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо необхідності надання Державного сертифікату про рівень володіння державною мовою при переведенні з іншого державного органу після 16 липня 2021 року, зарахування до стажу державної служби певних періодів роботи, о визначення місця складання іспиту на володіння державною мовою в Дніпропетровському регіоні. 
  • Управлінням надано онлайн-консультацію та роз’яснення з актуальних питань виконкому Вільногірської міської ради Дніпропетровської області щодо висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування, Криворізькій РДА Дніпропетровської області щодо встановлення надбавки за вислугу років.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 2 серпня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко надала методично-консультативну допомогу представникам служби управління персоналом Сновської міської ради Чернігівської області щодо присвоєння рангів особам, що мають ранг, присвоєний за Законом України «Про державну службу», та призначаються на посаду в орган місцевого самоврядування.
  • 4 серпня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались процедури вступу на посаду державної служби, стажу державної служби, присвоєння рангів державним службовцям після закінчення строку випробування, порядку отримання сертифікату про рівень володіння державною мовою та його необхідності при призначенні на посади державної служби, та багато інших.
  • Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській обл
  • 2-6 серпня працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та місцевих рад Львівської та Закарпатської областей. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо порядку звільнення з посади державної служби у зв'язку з досягненням 65-річного віку; зарахування окремих періодів роботи до стажу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; вимог щодо рівня володіння державною мовою претендентами на посади в органах місцевого самоврядування.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській обл.

  • 3 серпня начальник Міжрегіонального управління Володимир Мельник взяв участь у засіданні колегії Одеської обласної державної адміністрації у режимі відеоконференції.
  • 4 серпня згідно з затвердженим графіком прийому громадян, заступниця начальника Міжрегіонального управління Ольга Кальченко провела особистий прийом з питань застосування норм законодавства про державну службу, зокрема, питання зарахування до стажу державної служби періоду навчання курсантом у ВНЗ, порядку призначення на вищу посаду в одному органі, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 5 серпня начальник управління Володимир Люлька провів «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались наступних тем: отримання держаного сертифікату про рівень володіння держаною мовою, відпустки державних службовців та особливості проведення окремих етапів конкурсу на посади державної служби, зміни істотних умов державної служби; необхідності подання копії Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою для участі у конкурсі на посади державної служби; прийняття рішення щодо залишення на державній службі осіб, що досягли 65-річного віку. Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській

  • 3 серпня працівниками Міжрегіонального управління проведено «Пряму телефонну лінію». До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань порядку отримання Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою; утворення дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ; порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; присвоєння рангу посадовій особі органу місцевого самоврядування, яка має ранг державного службовця; порядку стажування у органах місцевого самоврядування.
  • 4 серпня працівниками Міжрегіонального управління проведено семінар-навчання для кадрових служб територіальних громад Тернопільської області на тему «Класифікація посад в органах місцевого самоврядування». Учасники мали можливість задати запитання та отримати відповіді на них. Участь у заході взяло 30 учасників.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux