• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 20 серпня 2021 року о 20:58

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 16 серпня начальником Міжрегіонального управління НАДС Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Формування та розвиток професійних та особистісних компетентностей державних службовців» із державними службовцями Державної податкової служби Вінницької, Київської, Кіровоградської, Львівської областей на тему «Законодавство про державну службу. Проходження державної служби».
  • 17-18 серпня заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій спільно з Рівненським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено навчання для державних службовців місцевих державних адміністрацій Рівненської області та їх структурних підрозділів за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців. Обговорено питання конкурс на посади державної служби, оцінювання службової діяльності державних службовців, присвоєння рангів державним службовцям та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 16 серпня Міжрегіональним управлінням проведено методично-консультативний захід для спеціалістів з питань персоналу Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації щодо зарахування до стажу державної служби періодів роботи (служби) навчання курсантів у навчальних закладах Міністерства внутрішніх справ України, а також часу проходження служби у поліції. Також під час заходу розглянуто питання щодо зміни у Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби у зв’язку з набранням чинності Законом України від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Крім того, обговорено питання щодо стажування громадян з числа молоді які не перебувають на посадах державної служби.
  • Протягом тижня Міжрегіональним управлінням згідно із затвердженим графіком, проведено «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; обчислення стажу служби в органах місцевого самоврядування; змін у Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби у зв’язку з набранням чинності Законом України від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII «Про забезпечення функціонування української мови як державної»; строку дії контрактів про проходження державної служби на період дії карантину, установленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та ін. Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України

 Міжрегіональне управлінням НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 17 серпня начальником Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті та обговорені питання: щодо необхідності засвідчення державним сертифікатом рівня володіння державною мовою до призначення на посаду в ОМС; щодо зарахування до стажу служби в органах місцевого самоврядування певного періоду роботи.
  • 18 серпня працівниками Управління проведено навчання для держслужбовців Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА щодо дотримання вимог Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 18 серпня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались порядку отримання сертифікату про рівень володіння державною мовою та його необхідності при призначенні на посади державної служби, порядку створення конкурсної комісії в державному органі, проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, ведення особових справ, особових карток державних службовців та багато інших.
  • 18 серпня заступник начальника Міжрегіонального управління Оксана Бусля надала методично-консультативну допомогу головному спеціалісту Державної служби з якості освіти у Черкаській області щодо присвоєння рангу державному службовцю.

Міжрегіональне управління НАДС в Львівській та Закарпатській областях 

  • 16-20 серпня працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та місцевих рад Львівської та Закарпатської областей. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо присвоєння чергового рангу у разі призначення державного службовця на посаду більш високої категорії, присвоєння рангу державного службовця за співвідношенням, присвоєння чергового рангу у зв'язку з виходом на пенсію; вимоги щодо подання та порядок отримання державного сертифікату про рівень володіння державною мовою перед призначенням на посаду в порядку переведення з іншого державного органу.
  • 18 серпня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль провів особистий прийом громадян, відповідно до затвердженого графіку. Громадян, які звернулись на прийом, цікавили питання підтвердження рівня володіння державною мовою, проходження стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби в державних органах, включення до стажу роботи періодів, що дають право на призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу», загальні вимоги до посад державної служби категорії «Б» та ін.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь 

  • 18 серпня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено пряму телефону лінію «Державна служба» з питань підтвердження вільного володіння державною мовою; про Порядок призначення та переведення державних службовців ; присвоєння чергових рангів державних службовців; Порядку застосування дисциплінарного провадження, тощо.
  • 19 серпня головним спеціалістом-юрисконсультом Міжрегіонального управління Ілоною Шафіковою прийнято участь у семінарі на тему «Актуальні аспекти виконання вимог законодавства про державну службу в органах прокуратури» для державних службовців апарату Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та керівників спеціалізованих прокуратур.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 16 серпня начальником Міжрегіонального управління Володимиром Люлькою надано методично-консультативну допомогу за попереднім записом начальнику відділу управління персоналом та правової роботи Департаменту культури та туризму Кіровоградської ОДА з приводу призначення на посаду державного службовця також щодо необхідності засвідчення державним сертифікатом рівня володіння державною мовою при переведенні з одного відділу до іншого на рівнозначну посаду в тому ж державному органі.
  • 19 серпня начальник управління Володимир Люлька згідно із затвердженим графіком, провів «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: щодо отримання держаного сертифікату про рівень володіння держаною мовою, необхідності подання копії Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою для участі у конкурсі на посади державної служби; щодо присвоєння рангів в органах місцевого самоврядування,оновленої форми резюме для участі в конкурсі на зайняття посад державної служби; порядку стажування у органах місцевого самоврядування.

Міжрегіональне управління НАДС у Харківській та Сумській областях

  • 17 серпня Міжрегіональним управлінням надано методично-консультативну допомогу службам управління персоналом Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області. Питання стосувалися порядку надання відпустки державному службовцю, який проходить навчання за підготовкою офіцерів запасу, проходження військових зборів; порядку надання відпустки державному службовцю, який є донором крові, порядку розрахунки стажу державної служби для присвоєння рангу державному службовцю за час роботи в органах МВС.
  • 19 серпня керівництвом Міжрегіонального управління проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та надано роз’яснення на питання щодо виплати компенсації державним службовцям за невикористані відпустки, порядку проведення службового розслідування стосовно державного службовця, який знаходиться на лікарняному, розрахунку періодів роботи для надання додаткової відпустки державному службовцю та інші.

 Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 17 серпня працівниками Міжрегіонального управління проведено семінар-навчання для кадрових служб територіальних громад Івано-Франківської області на тему «Класифікація посад в органах місцевого самоврядування. Присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування».
  • 17 серпня працівниками Міжрегіонального управління проведено «Пряму телефонну лінію». До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань порядку отримання Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою; змін істотних умов державної служби; порядку стажування у органах місцевого самоврядування; присвоєння рангу посадовій особі ОМС; порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux