• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 16 серпня 2021 року о 08:35

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 10 серпня відповідно до затвердженого Графіку заступник начальника Міжрегіонального управління Володимир Бражевський провів особистий прийом громадян. Надано роз’яснення на питання щодо поновлення на посаді державного службовця за рішенням суду; підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби, призначенні та переведенні державних службовців; перевірки перебування учасників Спартакіади на посадах державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
  • 10 та 11 серпня Ірина Волощук, головний спеціаліст Міжрегіонального управління надала методично-консультативну допомогу представникам Департаменту фінансів та Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА з питань застосування норм законодавства про державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській  та Рівненській областях

  • 9 та 10 серпня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Реалізація законодавства у сфері державної служби» із державними службовцями органів прокуратури Волинської області. Вступ, проходження державної служби, заборони, дисциплінарна відповідальність, етика поведінки та доброчесність державних службовців – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.
  • Продовжується методично-консультативна підтримка служби управління персоналом територіальних громад шляхом надання роз`яснень у вайбер-групі та під час майстер-класів в рамках «Майстерні розвитку служб управління персоналом ОМС». Цього разу до відеозв'язку під'єдналися працівники з понад 40 громад Рівненщини.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 13 серпня Міжрегіональним управлінням проведено круглий стіл «Актуальні питання проходження державної служби» з представниками відділу управління персоналом Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації. Під час заходу обговорено зміни у Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби у зв’язку з набранням чинності Законом України від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Крім того, обговорено питання щодо стажування громадян з числа молоді які не перебувають на посадах державної служби.
  • 13 серпня Міжрегіональним управлінням надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом новоутвореного державного органу - Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Луганській області, з питань проведення конкурсної процедури на зайняття посад державної служби категорії «Б» та «В», тощо.

Міжрегіональне управлінням НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 10 серпня начальником Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті та обговорені питання: щодо необхідності засвідчення державним сертифікатом рівня володіння державною мовою при переведенні з одного відділу до іншого на рівнозначну посаду в тому ж державному органі; щодо присвоєння чергового рангу державному службовцю після закінчення випробування.
  • Управлінням надано онлайн-консультацію та роз’яснення з актуальних питань Департаменту соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області щодо присвоєння рангу посадовій особі місцевого самоврядування; Управлінню Державної казначейської служби України у Центральному районі м. Дніпра щодо зарахування до стажу державної служби певних періодів роботи. Також проведено навчання для державних службовців Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області та державних службовців Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 9 серпня заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Мазур надала методично-консультативну допомогу заступнику начальника управління по роботі з персоналом Київської міської державної адміністрації щодо підтвердження рівня володіння державною мовою при призначенні на посаду державної служби та переведення державного службовця на іншу рівнозначну або нижчу вакантну посаду в тому самому державному органі.
  • 10 серпня заступник начальника Міжрегіонального управління Оксана Бусля надала методично-консультативну допомогу заступнику начальника управління-начальника відділу з питань антикорупційного законодавства Управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами Черкаської ОДА щодо окремих питань вивільнення державних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС в Львівській та Закарпатській областях 

  • 9-13 серпня працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та місцевих рад Львівської та Закарпатської областей. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо порядку здійснення дисциплінарного провадження та відсторонення державного службовця від виконання посадових обов’язків; зарахування окремих періодів роботи до стажу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.
  • 9 та 11 серпня працівниками Міжрегіонального управління проведено особистий прийом громадян. Громадян, які звернулись на прийом, цікавили підстави припинення державної служби; порядок вступу особи, яка досягла 65-річного віку, на посади державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; продовження строку перебування на державній службі, строкові призначення, порядку підтвердження вільного володіння державною мовою претендентами на посади.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях,  Автономній Республіці Крим та м. Севастополь 

  • 9 серпня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко надано методично - консультативну допомогу завідувачу сектору Головного управління статистики у Миколаївській області з питання отримання сертифікату щодо вільного володіння державною мовою для державних службовців. Також розглянуто питання застосування норм чинного законодавства при проведенні конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, порядок застосування статті 29 Закону України «Про державну службу» та інші актуальні питання.
  • 10 серпня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено пряму телефонну лінію «Державна служба» . Розглянуто та обговорено питання щодо необхідності наявності Державного сертифікату про рівень володіння державною мовою при переведенні з іншого державного органу після 16 липня 2021 року, зарахування до стажу державної служби певних періодів роботи, визначення місця складання іспиту на володіння державною мовою в Миколаївській області, про застосування дисциплінарного провадження, про можливість внесення змін до складу дисциплінарної комісії у випадку перебування у щорічній відпустці члена дисциплінарної комісії, про порядок проведення конкурсного відбору та інших актуальних питань.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 9 серпня начальник Міжрегіонального управління Володимир Люлька провів особистий прийом громадян за попереднім записом та надав методично-консультативну допомогу керівнику апарату Кропивницького апеляційного суду з питань сертифікатів про рівень володіння державною мовою, переведення державних службовців на рівнозначні посади, тощо.
  • 12 серпня начальник управління Володимир Люлька згідно із затвердженим графіком, провів «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: щодо отримання держаного сертифікату про рівень володіння держаною мовою, необхідності подання копії Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою для участі у конкурсі на посади державної служби; щодо присвоєння рангів в органах місцевого самоврядування Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

Міжрегіональне управління НАДС у Харківській та Сумській областях

  • 10 серпня працівниками міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу службам управління персоналом Головного управлінню Державно казначейської служби України у Сумській області та виконавчого комітету Сумської міської ради. Питання стосувалися порядку іспитування з вільного володіння державною мовою для претендентів на посади державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, порядку присвоєння рангів державним службовцям, змін до Правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування та інші.
  • 12 серпня керівництвом міжрегіонального управління проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та надано роз’яснення на питання щодо порядку призначення на посаду державної служби особи яка отримує державний сертифікат з вільного володіння державною мовою, проведення комп’ютерного тестування кандидата на посаду державної служби в Центрі оцінювання НАДС, порядку отримання грошової допомоги на вирішення соціально-побутових питань та інші.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 9 серпня начальник Міжрегіонального управління Галина Макаревич, згідно із затвердженим графіком прийому громадян, провела особистий прийом громадян. До управління звернулися громадяни з таких питань: порядок отримання Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою; порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи; обмеженнь, пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та проходженням служби.
  • 10 серпня працівниками Міжрегіонального управління проведено «Пряму телефонну лінію». До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з таких питань порядку отримання Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою; оновленої форми резюме для участі в конкурсі на зайняття посад державної служби; порядку стажування у органах місцевого самоврядування; переведення державного службовця на рівнозначну вакантну посаду в інший державний орган; присвоєння дострокового рангу посадовій особі органу місцевого самоврядування; порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux