• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини територіальних підрозділів
опубліковано 09 липня 2021 року о 16:41

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 7 липня проведено онлайн навчання для працівників служб персоналу структурних підрозділів обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій Вінницької області щодо практичних питань застосування законодавства про державну службу та питань дотримання чинного законодавства під час проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» та «В». Начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасимюк наголосив на змінах щодо порядку підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців, які будуть діяти вже з 16 липня 2021 року.
  • 9 липня проведено онлайн навчання для керівників територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України у Вінницькій області щодо практичних питань застосування законодавства про державну службу та питань дотримання чинного законодавства під час проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» та «В».

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Протягом тижня проведено цикл онлайн-семінарів для представників служб управління персоналом місцевих державних адміністрацій та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади Донецької та Луганської області щодо змін у порядку підтвердження вільного володіння державною мовою, передбачених Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Учасників заходу поінформовано про зміни до Закону України «Про державну службу», що набувають чинності 16 липня 2021 року, зокрема щодо доповнення переліку інформації для участі особою у конкурсі копією Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою або витягом з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою. Крім того, під час семінару розглянуто нюанси проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців у зв’язку з зазначеними змінами.

 Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

7 липня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались порядку присвоєння рангів державним службовцям, обчислення стажу державної служби, підтвердження рівня володіння державною мовою, процедур звільнення осіб, прийнятих по добору на період дії карантину, складання посадових інструкцій, виконання індивідуальної програми професійного розвитку державного службовця та багато інших.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 5-8 липня керівництвом та працівниками Міжрегіонального управління в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам апаратів та структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій Львівської та Закарпатської областей, а також Територіального управління Державного бюро розслідувань (м. Львів), Головного управління Держпраці у Львівській області, Західного міжрегіонального управління юстиції, Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, Господарського та Апеляційного судів Закарпатської області. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо документального оформлення призначення на посади державної служби вперше та в порядку просування по службі; зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи, попередження працівників у зв’язку зі змінами істотних умов праці, підтвердження рівня володіння державною мовою кандидатами на посади державної служби, припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення.
  • 8 липня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провели прямі телефонні лінії «Державна служба». Порушені службами управління персоналом органів державної влади та місцевого самоврядування питання стосувались змін, внесених до порядку підтвердження рівня володіння державною мовою перед призначенням на посаду, обчислення строку дії отриманих кандидатами результатів тестування, присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування особам, які призначаються на посади в ОМС та мають ранги державних службовців, покладання обов’язків старости сільської ради на період його відсутності, присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • Питання щодо проведення конкурсів та призначення на посади державної служби з урахуванням введення в дію з 16 липня 2021 року норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» обговорено заступницею начальника Міжрегіонального управління Оксаною Янас під час робочої онлайн наради з працівниками служб управління персоналом судів Херсонської області та територіального управління Державної судової адміністрації у Херсонській області. Відповіді на найпоширеніші запитання надано з урахуванням роз’яснення Національного агентства України з питань державної служби та Національної комісії зі стандартів державної мови.
  • 7 липня проведено пряму телефонну лінію «Державна служба», на яку звернулося 7 представників служб управління персоналом місцевих державних адміністрацій, ТО ЦОВВ та судових органів Миколаївської області. Надано консультації з питань проходження державної служби. Зокрема, щодо отримання державного сертифіката про рівень володіння державною мовою, надання документів для участі у конкурсі на зайняття вакантної посади державної служби особою, яка прийнята в установу по добору, отримання довідки про результати перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», для державного службовця, який отримав її в іншій установі, проходження навчання онлайн на Порталі управління знаннями та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 7 липня начальник Міжрегіонального управління Володимир Люлька провів «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; обчислення стажу державної служби; порядку здійснення дисциплінарного провадження; особливостей проведення окремих етапів конкурсу на посади державної служби дистанційно; організації професійного навчання державних службовців; зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування тощо. 

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк 5 липня провела прийом громадян. До управління звернулись громадяни з питань вступу на державну службу, зокрема, йшлось про вимоги до кандидатів на посади, пошук вакансій, можливості участі в конкурсах. Інші звернення стосувались припинення дії контракту, укладеного на період дії карантину, черговості оголошення конкурсів, вимоги щодо знання державної мови.
  • 8 липня в Міжрегіональному управлінні відбулася робоча нарада по питанню здійснення контролю за додержанням визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу у ІІІ кварталі 2021 року.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux