• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини територіальних підрозділів НАДС
опубліковано 04 липня 2021 року о 09:00

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 29 червня спеціаліст  Міжрегіонального управління, провела онлайн-навчання «Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання», в рамках Загальної професійної програми підвищення кваліфікації для державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б», «В». Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо реформування системи оплати праці та щодо Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, затверджених наказом НАДС від 18.12.2020 №246-20. Також зверталася увага на останніх змінах в питаннях вступу, проходження та припинення державної служби. Наголошено на відновленні конкурсної процедури на зайняття посад державної служби з врахуванням Методичних рекомендацій НАДС від 15.01 2021 №4-21(зі змінами). Також доведено до відома інформацію щодо набрання чинності наказу НАДС від 28.04.2021 № 72-21, щодо внесення змін до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування та їх дотриманні. Участь у заході взяли 88 учасників.
  • 30 червня уповноважений з питань запобігання корупції, заступник начальника управління Віктор Міцишин, прийняв участь в онлайн презентації методичної настанови: «Візування антикорупційним уповноваженим проєктів актів організації публічного сектору», підготовленої Департаментом запобігання та виявлення корупції Національного агентства з питань запобігання корупції. Під час заходу обговорено мету та механізм реалізації антикорупційним уповноваженим функції візування локальних актів, особливості пошуку корупціогенних факторів у текстах актів. Учасників було ознайомлено з перспективами подальшого навчання уповноважених ефективному візуванню актів.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській і Рівненській областях

  • 29 червня заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій спільно з Рівненським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено навчання для двох груп державних службовців Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації державних. Обговорено питання конкурсного відбору на посади державної служби; дисциплінарної  відповідальності; присвоєння рангів державним службовцям; реформування системи оплати праці державних службовців; дистанційної роботи  та гнучкого графіку робочого часу державного службовця та інші важливі питання державної служби.
  • 29 червня начальником Міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Формування та розвиток професійних та особистісних компетентностей державних службовців» із державними службовцями категорії «Б» та «В». Вступ, проходження державної служби, заборони, дисциплінарна відповідальність, оцінювання – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 29 червня т.в.о начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті та обговорені питання щодо присвоєння рангу державному службовцю після випробування, який призначений вперше; щодо присвоєння рангу посадовій особі місцевого самоврядування, яка переведена з державного органу та їй присвоєно ранг державного службовця; щодо зарахування стажу роботи на посаді помічника прокурора району до служби в органах місцевого самоврядування.
  • Управлінням надано онлайн-консультацію та роз’яснення з актуальних питань Новопільській сільській раді Криворізького району Дніпропетровської області щодо надбавки за вислугу років посадовим особам та службовцям ОМС; виконкому Молочанської міської ради щодо зарахування до стажу служби в органах місцевого самоврядування окремого періоду роботи.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Міжрегіональним управлінням згідно із затвердженим графіком, проведено «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: обчислення стажу державної служби; присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; зміни істотних умов державної служби; засвідчення рівня володіння державною мовою державними службовцями відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з 16 липня 2021 року під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців; погодження проєктних показників обсягу державного замовлення на підвищення кваліфікації тощо. Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.
  • 1 липня проведено методично-консультативний захід з керівництвом та службою управління персоналом Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА щодо процедури додержання прав державних службовців під час скорочення чисельності державного органу.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 1 липня заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Мазур, під час особистого прийому громадян надала консультацію стосовно Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, Порядку присвоєння рангів державних службовців та призначення на державну службу з випробувальним строком.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 30 червня працівники Міжрегіонального управління НАДС провели онлайн-семінар навчання для державних службовців, що займають посади категорій «Б» та «В», служб управління персоналом Територіального управління ДСА України та місцевих судів Закарпатської області на тему «Вступ на державну службу. Актуальні питання». В ході заходу заступником начальника управління Миколою Трофименком висвітлено зміни, внесені до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, проведення етапів конкурсу: тестування та співбесіди - дистанційно, розглянуто актуальні питання, що виникають під час підготовки інформації для участі у конкурсі на зайняття посад державної служби, підтвердження рівня вільного володіння державною мовою.
  • 1 липня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провели прямі телефонні лінії «Державна служба». Порушені питання стосувались документального оформлення рішень суб’єкта призначення про продовження строку перебування на державній службі та про призначення державного службовця в порядку просування на вищу посаду; порядку оголошення конкурсу на добірні посади та використання результатів тестування, підтвердження рівня володіння державною мовою.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 29 червня начальник Міжрегіонального управління Володимир Мельник взяв участь у засіданні колегії Одеської ОДА. В рамках засідання розглядалися питання організації заходів цивільного захисту в новоутворених районах Одеської області; заходів щодо попередження та припинення незаконної реалізації лікарських засобів, виявлення та перекриття каналів надходження фальсифікації медичних препаратів; представлення до нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.
  • 30 червня в.о. заступника начальника Міжрегіонального управління Лілія Любинська, в режимі онлайн, взяла участь у робочій нараді, яку проводила керівник апарату Миколаївської ОДА з керівниками структурних підрозділів апарату ОДА щодо актуальних питань та завдань на поточний тиждень.  Під час апаратної наради Лілія Любинська довела до відома учасників наради про роботу, яку здійснили працівники Міжрегіонального управління та про плани роботи на поточний тиждень.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • Протягом червня-липня в Центральноукраїнському національному технічному університеті проводяться навчання за загальними професійними програмами підвищення кваліфікації «Професійна діяльність управлінського рівня в органах місцевого самоврядування» та «Професійна діяльність фахівців з надання публічних послуг в органах місцевого самоврядування» для представників органів місцевого самоврядування. 25 та 29 червня в рамках навчання, начальник управління Володимир Люлька виступив у ролі тренера та провів заняття на тему: «Професійна діяльність управлінського рівня в органах місцевого самоврядування». Присутні мали змогу обговорити роль сучасної посадової особи місцевого самоврядування в процесі децентралізації та щодо надання якісних управлінських послуг громадянам.
  • 29 червня заступник начальника управління Артем Тімощук провів зустріч із студентами Національного університету «Полтавська Політехніка» імені Юрія Кондратюка». Студенти більше дізналися про державну службу та реформу держуправління, переваги роботи на державній службі, як потрапити на роботу до державної служби та які документи потрібно підготувати для участі в конкурсі.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • Працівниками Міжрегіонального управління в рамках спеціальної професійної програми підвищення кваліфікації для державних службовців Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) на запрошення Тернопільського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади на теми: «Основні зміни до законодавства в сфері державної служби» та «Оцінювання службової діяльності державних службовців».
  • 30 червня заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк взяла участь у роботі 3-ї сесії Чернівецької обласної ради. Розглядалась близько п’ятдесяти питань щодо вирішення нагальних проблем у різних сферах життя територіальних громад області. Йшлось також про забезпечення соціально-економічного розвитку, прийнято низку кадрових рішень, депутати розглянули також питання про структуру та чисельність виконавчого апарату обласної ради.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux