• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд новин Міжрегіональних управлінь
опубліковано 09 березня 2021 року о 10:25

Що нового відбулося в Міжрегіональних управліннях НАДС протягом минулого тижня, пропонуємо ознайомитися в інформаційному огляді.   

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 3 березня спільно з Вінницьким регіональним центром підвищення кваліфікації проведено короткостроковий вебінар на тему: «Практичні питання застосування Закону України «Про державну службу», Відновлення конкурсів» для керівників (спеціалістів) служб персоналу територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України у Вінницькій області. Костянтин Герасимюк, начальник Міжрегіонального управління, поінформував слухачів про стан запровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах, хід реформування системи оплати праці деражвних службовців та пілотного проєкту з проведення класифікації посад, проведення контрольних заходів   щодо дотримання права на державну службу для громадян. Також, слухачам запропоновано долучитися до опитування щодо роботи під час карантинних обмежувальних заходів.
  • 3 березня Віктор Міщишин, заступник начальника Міжрегіонального управління, та спеціалісти  управління провели навчання щодо актуальних змін до Закону України «Про державну службу» та інших питань проходження держслужби для представників служб управління персоналу Хмельницького обласного територіального центру комплектування та районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області. Головна увага акцентована на порядку відновлення конкурсної процедури при вступі на державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях 

  • Протягом тижня заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій в співпраці з  Рівненським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено навчання для державних службовців місцевих органів виконавчої влади за професійною сертифікатною програмою підвищення кваліфікації, в якому взяли участь 88 держслужбовців органів виконавчої влади Рівненської області. Обговорено питання відновлення  конкурсного відбору на посади державної служби; реформування системи оплати праці державних службовців; дистанційної роботи та гнучкого графіку робочого часу державного службовця; підвищення кваліфікації державних службовців.

 Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 02 березня тимчасово виконуючою обов’язки начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті питання щодо переведення державних службовців в органи місцевого самоврядування без конкурсу у зв’язку з реорганізацією РДА; щодо зарахування до стажу державної служби періодів проходження військової служби (за контрактом); щодо поновлення на посаді державної служби, якщо працівника звільнено відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу» та появи вакантної посади протягом шести місяців з дня звільнення.
  • Працівниками управління надано онлайн-консультацію з актуальних питань виконкому Личківської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської  області щодо переведення державних службовців на посаду служби в органах місцевого самоврядування, Нікопольській РДА Дніпропетровської області щодо звільнення працівників Томаківської РДА та подальше працевлаштування до Нікопольської РДА, виконкому Тернівської районної у місті Кривому Розі ради Дніпропетровської області щодо роботи конкурсної комісії виконкому до складу якої не входить представник юридичної служби. 

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 4 березня в.о. начальника Міжрегіонального управління НАДС Ірина Галайко надала методично-консультативну допомогу службі управління персоналом Управління держпраці в Чернігівській області. Обговорено питання щодо проведення дисциплінарного провадження, відновлення конкурсів, покладання обов'язків по вакантним посадам. За підсумками заходу службі управління персоналом Управління держпраці Чернігівської області надано відповідні пропозиції та рекомендації.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • 4 березня начальник Міжрегіонального управління НАДС Ярослав Коваль та спеціалісти управління провели пряму телефонну лінію «Державна служба». Порушені питання стосувалися наступних тем: порядку надання відпусток без збереження заробітної плати, проведення спеціальних перевірок осіб, стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, скасування результатів доборів на вакантні посади державної служби, переведення держслужбовців на рівнозначні посади державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 02 березня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено особистий прийом громадян. За роз’ясненнями звернулися держслужбовці й посадови особи місцевого самоврядування з актуальних питань застосування норм законодавства про державну службу та службу в ОМС, а саме, можливості зарахування до стажу державної служби періоду служби в органах внутрішніх справ, порядку присвоєння чергового рангу державного службовця, можливості переведення та призначення на посади у зв’язку з проведенням реорганізації органів виконавчої влади, та з інших.
  • 04 березня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, провела робочу нараду з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Херсонській області Оксаною Тропіною. Обговорено низку питань щодо реформування державного управління та правового регулювання проходження публічної служби у зв’язку зі зміною законодавства про державну службу, практичних аспектів підготовки і проведення конкурсного відбору на вакантні посади державної служби. Також обговорено практичні питання реалізації заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, забезпечення прав як державних службовців, так і посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 03 березня заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом ДФС у Сумській області та відділу внутрішнього аудиту Сумської облдержадміністрації. Питання стосувалися порядку розірвання контрактів на державну службу укладених у порядку добору та поновлення з 06 березня 2021 року; черговості проведення конкурсів; гарантій та прав державних службовців, які будуть звільнені; порядку виплати допомоги на оздоровлення до щорічної відпустки державного службовця.
  • 04 березня заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо порядку зарахування до стажу державної служби періодів роботи у сільгосп інспекції, процедури продовження терміну перебування на державній службі державних службовців, які досягли 65-ти річного віку, алгоритмів зарахування балів ЄКТС за результатами підвищення рівня профкомпетентності державних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • В.о. начальника Міжрегіонального управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях Галина Макаревич надала методично-консультативну допомогу службі управління персоналом Тернопільського окружного адміністративного суду з окремих питань пов’язаних з проходженням державної служби.
  • Заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС Наталія Житарюк провела прийом громадян. За наданням консультації звернувся випускник Чернівецького національного університету з питання працевлаштування в органах виконавчої влади. Надані роз’яснення щодо роботи Порталу вакансій, пошуку наявних вакансій по регіонах та напрямках вакансії, визначених чинним законодавством вимог до претендентів на посади державної служби. З проханням про надання роз’яснень щодо зарахування до стажу державної служби періодів роботи в органах внутрішніх справ звернулась колишня працівниця управління УМВС в Чернівецькій області, яка планує обійняти посаду державної служби. Також було надано роз’яснення представникам кадрової служби обласної ради щодо окремих питань вступу на службу в органах місцевого самоврядування, порядку проведення перевірки відповідно до Закону «Про очищення влади».
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux