• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд новин про діяльність Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 22 лютого 2021 року о 09:25

Пропонуємо добірку актуальних новин про діяльність Міжрегіональних управлінь НАДС.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 16 лютого року начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасимюк, в рамках спеціальної короткострокової он-лайн програми підвищення кваліфікації для держслужбовців Департаменту фінансів облдержадміністрації, фінансових управлінь РДА та посадових осіб місцевого самоврядування, на базі Вінницького РЦПК прочитав лекції на теми: "Проходження державної служби в умовах децентралізації", "Доброчесність публічної служби", "Реформа оплати праці".
  • 18 лютого працівниками Міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА з проблемних питань призначення на державну службу.
  • 18 лютого працівниками  проведено онлайн-навчання "Актуальні питання змін до Закону України "Про державну службу" для державних службовців апарату Хмельницької ОДА, в рамках загальної професійної програми дистанційного підвищення кваліфікації державних службовців, які займають посади державної служби категорії "Б", "В", організованої Хмельницьким РЦПК. Доведено до відома інформацію щодо останніх змін в питаннях проходження державної служби та проаналізовано практичні блоки питань щодо вступу, проходження та припинення державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях 

  • 16 лютого т.в.о начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання: щодо переведення державних службовців на рівнозначні та нижчі посади до райдержадміністрації, до якої приєднується районна державна адміністрація ліквідованого району; щодо присвоєння рангу посадовій особі місцевого самоврядування, яка призначена вперше та має спеціальне звання майор поліції. Також надано роз’яснення стосовно зазначених питань.
  • Надано онлайн-консультацію з актуальних питань працівникам Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради щодо присвоєння рангу посадовим особам місцевого самоврядування, яким раніше присвоєно ранг державної служби, виконкому Вільногірської міської ради Дніпропетровської області щодо відповідності назви посади в органах місцевого самоврядування, департаменту промислової та розвитку інфраструктури Запорізької ОДА щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення, Комунарському районному суду м. Запоріжжя щодо оформлення контракту та призначення на посади державної служби на період дії карантину.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях 

  • 18 лютого працівниками Міжрегіонального управління проведено онлайн-семінар для органів місцевого самоврядування Бахмутського, Покровського та Волноваського районів Донецької області. Під час заходу розглянуто питання щодо особливостей прийняття на службу в органи місцевого самоврядування; проведення конкурсу; формування кадрового резерву та стажування в органах місцевого самоврядування; присвоєння рангу посадовим особам місцевого самоврядування; оцінювання та підвищення кваліфікації тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 15 лютого в Черкаському національному університеті імені Б.Хмельницького відбулися державні екзамени та захисти магістерських робіт слухачів очної та заочної форм навчання спеціальності 281 “Публічне управління та адміністрування”. Головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління  Костянтин Шваля  взяв участь у засіданні державної екзаменаційної комісії.
  • 17 лютого фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія "Державна служба". Питання, що порушувались, стосувались процедури проведення доборів, порядку дій при поновленні конкурсів, проведення службового розслідування, проведення дисциплінарного провадження, переведення державних службовців на рівнозначну або нижчу посаду, можливості суміщення посад на державній службі, підстав припинення контракту та інші.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • 15 -16 лютого начальником Міжрегіонального управління Ярославом Ковалем та працівниками управління надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам апарату Львівської ОДА, Кам’янка-Бузької, Мостиської та Турківської РДА з питань дотримання прав та забезпечення соціальних гарантій працівників під час зміни структури державного органу.
  • 17 лютого заступником начальника Міжрегіонального управління  Миколою Трофименком надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА та Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. Роз’яснено питання дотримання прав та забезпечення соціальних гарантій працівників під час зміни структури державного органу, проведення конкурсу на зайняття посад державної служби за новою процедурою.
  • 18 лютого начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провели прямі телефонні лінії. Питання стосувалися наступних тем: можливості надання соціальної відпустки в період попередження про наступне вивільнення, порядку звільнення з посади державного службовця у зв’язку з реорганізацією районних державних адміністрацій, права правонаступника щодо призначення звільненого державного службовця протягом 6 місяців на рівнозначну посаду, порядку призначення на посади керівників структурних підрозділів місцевих рад та їх права на здійснення депутатських повноважень, порядку здійснення дисциплінарних стягнень стосовно державних службовців.
  • 19 лютого працівники Міжрегіонального управління провели онлайн-семінар навчання для новопризначених посадових осіб місцевого самоврядування на тему «Проходження служби в органах місцевого самоврядування».

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь 

  • 17 лютого, Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, взяла участь у засідання колегії у форматі відеоконференції. Розглянуто питання щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік за підсумками року; підсумків роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів області на 2020 рік; підготовки та проведення в області курортно-туристичного сезону 2021 року; про фінансово-бюджетну дисципліну в області за підсумками року.
  • 17 лютого заступницею начальника управління Ольгою Кальченко надано методично-консультативну допомогу службам управління персоналом Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо відновлення конкурсної процедури на посади державної служби. Також надано методично-консультативну допомогу службам управління персоналом Новоодеської міськради з питання компенсаційних виплат за невикористані відпустки при звільненні посадим особам та Миколаївської обласної ради щодо структури апарату.
  • 18 лютого в рамках майданчика «Сучасні технології управління людськими ресурсами в ОТГ», започаткованого Міжрегіональним управлінням у 2019 році, для спеціалістів з кадрових питань міських, сільських та селищних рад територіальних громад Херсонщини в режимі online проведено круглий стіл на тему «Відпустки посадових осіб ОМС: від тривалості до специфіки».

Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській та Кіровоградській областях

  • 18 лютого на базі РЦПК Кіровоградської області в рамках навчання за спеціальною професійною програмою з керівниками служб управління персоналом структурних підрозділів Кіровоградської ОДА та територіальних підрозділів, відбулось навчання щодо актуальних питань проходження державної служби та останніх змін до законодавства України «Про державну службу».  Навчання проводив начальник  управління Володимир Люлька.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 17 лютого заступник начальника управління Максим Гаврилюк взяв участь в роботі навчального семінару-практикуму з питань організаційно-кадрового забезпечення місцевих рад в умовах реформування, який проводився в онлайн режимі CISCO Webex Meetings.  Захід був проведений Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.
  • 18 лютого заступником начальника управління Максимом Гаврилюком проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо порядку проведення доборів за контрактом на державну службу, порядку звільнення державних службовців у зв’язку досягненням граничного віку перебування на державній службі та можливості продовження терміну перебування на державній службі.
  • 19 лютого заступником начальника  управління Максимом Гаврилюком надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом управлінню соціального захисту населення Балаклійської РДА Харківської області. Питання стосувалися попередження про наступне звільнення державних службовців в зв’язку з реорганізацією, суб’єктів уповноважених здійснювати таке попередження та соціальні гарантії державних службовців, що звільняються.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 15 лютого в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич, провела особистий прийом громадян. До управління звернулися громадяни з таких питань щодо призначення на посади державної служби шляхом укладання контракту; переведення посадових осіб органу місцевого самоврядування;  припинення державної служби.
  • 16 лютого працівниками Міжрегіональне управління проведено "Пряму телефонну лінію". До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань зарахування до стажу державної служби навчання в аспірантурі,  присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування особам, які призначаються на посади в ОМС та мають ранги державних службовців та ін.
  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк взяла участь у засіданні круглого столу на тему «Онлайн підвищення професійного рівня публічних службовців в умовах пандемії: виклики і можливості». Захід організовано Чернівецьким регіональним ЦППК спільно з Києво-Могилянською школою врядування та Полтавським обласним ЦППК. За круглим столом обговорювались можливості дистанційного підвищення професійних компетентностей посадовців в умовах карантинних обмежень пов’язаних із пандемією COVID-19, а також організаційно-технічні та методичні аспекти надання якісних освітніх послуг в режимі онлайн. Досвід представників Києво-Могилянської школи став корисним для учасників.
  • Актуальні питання проходження служби в ОМС обговорювались на семінарі, проведеному для представників кадрових служб ОТГ Чернівецької області. Учасникам розповіли  про порядок вступу на службу в органах місцевого самоврядування, вимоги до проведення конкурсів, можливості для стажування та включення до кадрового резерву.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux