• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд новин про діяльність територіальних управлінь
опубліковано 04 травня 2021 року о 20:22

Чим живуть міжрегіональні управління НАДС, пропонуємо ознайомитися у щотижневому огляді.

 Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 26 квітня проведено робочу нараду Управлінням з питань кіберзагроз. Під час наради продемонстровано фішингові листи, якими атакують пошти користувачів, надано роз’яснення, як саме їх виявляти, висвітлено небезпеки використання слабких та повторюваних паролів у мережі, продемонстровано переваги використання менеджерів паролів та наголошено на необхідності генерувати унікальні та сильні паролі при використанні мережі Інтернет та своєчасно та регулярно їх змінювати та оновлювати, особливо працівникам державних органів під час агресії з боку Росії та можливих атак на інформаційну безпеку України.
  • 28 квітня працівники Міжрегіонального управління провели онлайн-навчання з актуальних питань державної служби на тему «Практичні питання застосування Закону України «Про державну службу». Відновлення конкурсів. Реформа системи оплати праці» у Вінницькому РЦПК. В числі учасників – працівники  служб персоналу територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України у Вінницькій області. Доведено до відома інформацію щодо останніх змін в питаннях проходження державної служби та проаналізовано практичні блоки питань щодо вступу та проходження державної служби. Особлива увага зверталася на останні зміни щодо відновлення конкурсної процедури на зайняття посад державної служби з врахуванням Методичних рекомендацій НАДС від 15.01 2021 №4-21(зі змінами), посадової інструкції державного службовця, індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності та на можливостях її перегляду та щодо нарахування кредитів ЄКТС.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 26 квітня начальником Міжрегіонального Олегом Лавренчуком та головним спеціалістом цього ж управління Анною Маловою у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Управління людськими ресурсами» із працівниками служб управління персоналом органів державної влади Волинської області. Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Стажування громадян, з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.

 Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 26 квітня проведено семінар в новоутвореній Кам’янській РДА з керівником апарату та головними спеціалістами по роботі з персоналом апарату райдержадміністрації щодо утворення конкурсної комісії, переведення державних службовців з ліквідованих районів, присвоєння рангів та укладання контрактів на посади державної служби.
  • 27 квітня т.в.о. начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті та обговорені питання щодо поновлення на посаді державної служби протягом шести місяців з дня звільнення, якщо працівника звільнено відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу»; щодо отримання компенсації за додаткову відпустку при звільненні; щодо призначення в органи місцевого самоврядування з кадрового резерву. Також надано роз’яснення стосовно зазначених питань.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Цього тижня проведено «Пряму телефонну лінію». Найчастіше порушувані питання: особливості присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; надання працівникам військово-цивільних адміністрацій населених пунктів, які здійснюють посадові обов’язки, безпосередньо пов’язані з виконанням цими військово-цивільними адміністраціями повноважень органів місцевого самоврядування, статусу посадових осіб місцевого самоврядування, на яких поширюється дія Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; порядок здійснення дисциплінарного провадження; розроблення посадових інструкцій тощо. Громадянам, що звернулися, надані роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 27 квітня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела навчання на тему «Складання посадових інструкцій державних службовців» для державних службовців Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА. Під час зустрічі розглянуті питання щодо  необхідності складання посадових інструкцій, принципи розроблення та внесення змін до посадових інструкцій, учасники процесу розроблення та внесення змін до посадових інструкцій,  етапи розроблення та основні вимоги до посадових інструкцій, затвердження посадових інструкцій.
  • 28 квітня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались процедур проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, виплати компенсації за додаткову відпустку за вислугу років у разі звільнення, професійного розвитку державних службовців, встановлення спеціальних вимог до посад, присвоєння рангів та багато інших.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • 26-30 квітня в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам Галицької митниці Держмитслужби, Львівської обласної прокуратури, Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області, Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, Головних управлінь ДПС та ПФУ у Закарпатській області, Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Департаменту культури, національностей та релігій та апарату Закарпатської облдержадміністрації, Територіального управління ДСА та Господарського суду Закарпатської області. Зокрема, здійснено розгляд питань щодо підстав відкриття дисциплінарного провадження; питань, що виникають в ході проведення тестування на знання законодавства під час конкурсного відбору на зайняття посад державної служби, перенесення етапів конкурсу, строків затвердження завдань і ключових показників для державних службовців у разі реорганізації державного органу; підстав звільнення особи, яка перебуває на контракті на період карантину, проходження спеціальної перевірки, припинення державної служби, виплати компензації за невикористані додаткові відпустки державним службовцям.
  • 26 та 29 квітня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника управління Микола Трофименко провели особистий прийом громадян. Громадян, які звернулись на прийом, цікавили порядок обчислення стажу для отримання пенсійного забезпечення відповідно до статті 37 Закону України «Про державну службу» № 3723-ХІІ від 16 грудня 1993 р. та питання зарахування окремих періодів роботи до стажу державної служби, питання участі у конкурсах на зайняття посад державної служби, використання результатів тестувань, проходження стажування в органах державної влади, проведення конкурсів на заміщення вакантних посад в органах місцевого самоврядування.

 Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 28 квітня начальник Міжрегіонального управління, Володимир Мельник, прийняв участь в он-лайн зустрічі з експертами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти для проходження акредитації з освітньої програми "Публічне управління та адміністрування" в Національному університеті «Одеська національна юридична академія». Під час заходу, Володимир Мельник, як представник роботодавців, висвітлив питання щодо плідної співпраці Міжрегіонального управління з Національним університетом «Одеська Юридична Академія».
  • 28 квітня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено пряму телефонну лінію «Державна служба». Найактуальнішими залишаються питання проведення конкурсу на зайняття вакантних посад в органах виконавчої влади, порядок звільнення з посади, на яку особа була призначена за контрактом під час заборони проведення конкурсів. Також, до управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань можливості встановлення надбавки за вислугу років.

 Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській та Кіровогорадській областях

  • 29 квітня начальник управління Володимир Люлька взяв участь у VІІІ Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції за міжнародною участю «Організаційно-правові аспекти публічного управління», яка відбулася у онлайн форматі на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Метою науково-практичної конференції є поєднання зусиль вищих закладів освіти, наукових установ, органів влади та місцевого самоврядування, бізнес-структур та громадськості в аспекті пошуку сумісних ефективних підходів до вирішення актуальних завдань публічного управління в Україні, визначення проблеми розвитку та подальші перспективи реформування системи місцевого самоврядування, а також забезпечення підвищення кваліфікації кадрів та формування лідерства на державній службі.
  • 30 квітня на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за спеціальною професійною програмою для керівників служб управління персоналом структурних підрозділів облдержадміністрації, апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрацій на тему «Актуальні питання управління персоналом у місцевих органах виконавчої влади». Начальник управління Володимир Люлька провів практичне заняття на тему: «Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби: основні зміни».

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 27 квітня проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо порядку переведення державних службовців на посади працівників, які виконують функції з обслуговування, переведення державних службовців на рівнозначні посади в порядку переведення, як таких, що перемогли у конкурсі, порядку встановлення державним службовцям гнучкого режиму роботи.
  • 30 квітня заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено тематичну зустріч для державних службовців Головного управління Національної поліції в Сумській області у рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Актуальні питання проходження державної служби» на тему: «Обмеження при проходженні державної служби. Доброчесність. Правила етичної поведінки». Дистанційне навчання було організовано та проведено спільно з Сумським регіональним центром підвищення кваліфікації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux