• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд подій Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 30 травня 2021 року о 19:05

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді. 

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • У Житомирській міській раді продовжує роботу 53-я сесія Муніципальної освітньої програми для молоді «Школа місцевого самоврядування». 25 травня Володимир Бражевський, заступник начальника міжрегіонального управління у рамках освітньої програми провів заняття «Молодь і публічна служба» з елементами інформативного обсягу, необхідного для подальшого формування своєї кар’єри в усіх сферах суспільного життя. Обговорювалися питання права на публічну службу, пошуку вакансій державної служби, призначення на посади на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України, стажування в державних органах, організаційної культури та етики на публічній службі. Особлива увага приділялася участі у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт серед молоді 2021.
  • Протягом тижня працівниками міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу працівникам Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації,  службі управління персоналом Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Житомирській області (філія ГСЦ МВС), Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації. Питання стосувалися відновлення конкурсної процедури на посади державної служби, роботи з інформаційною системою управління людськими ресурсами в державних органах (HRMIS) та забезпечення підключення та внесення даних у порядку визначеному Урядом.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 25 травня начальником міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Формування та розвиток професійних та особистісних компетентностей державних службовців» із державними службовцями органів державної та судової влади. Вступ, проходження державної служби, заборони, дисциплінарна відповідальність, оцінювання – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.
  • 26 травня працівниками міжрегіональних управлінь НАДС (міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях, міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях) проведено он-лайн сесію, присвячену питанню досягнення стратегічних цілей на 2021 рік. На обговорення винесено наступні питання: забезпечення функціонального розвитку служб управління персоналом державних органів;  удосконалення механізму здійснення контролю за дотриманням умов реалізації громадянами права на державну службу; забезпечення інформування громадськості про діяльність територіальних органів НАДС та реформування державної служби; запровадження дієвої системи визначення потреб у професійному навчанні державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників і заступників, депутатів місцевих рад; забезпечення впровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади. За результатами сесії вироблено спільне бачення реалізації заходів для досягнення цілей стратегічного плану та домовлено про взаємо обмін напрацюваннями в даних сферах. Така кооперація дасть можливість покращити ефективність міжрегіональних управлінь у досягненні поставлених цілей та компенсує недостатню штатну чисельність працівників.

 Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Долгополова взяла участь у заході, організованому в рамках профорієнтаційного проєкту FUTURE NOW («Майбутнє зараз»). Проєкт реалізується командою учнів старших класів шкіл міста Краматорська та сприяє ознайомленню зі світом професій і допомагає визначитись з її вибором у майбутньому. Сьогодні говорили про державну службу, про її можливості та переваги. Державна служба — це можливість змінювати країну на краще, зауважила Людмила Долгополова, і у молоді є шанс стати активними учасниками таких змін, тих масштабних проєктів, які позитивно впливають на суспільство, привнести на державну службу своє сучасне, іноді не стандартне бачення цих процесів. Крім того учасники заходу ознайомилися з інформацією щодо проведення Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді.
  • 27 травня  Міжрегіональним управлінням проведено  онлайн-семінар для представників служб управління персоналом місцевих державних адміністрацій, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади,  органів судової влади, які здійснюють свої повноваження на території  Луганської області, на яких були розглянуті питання щодо відновлення конкурсної процедури на зайняття посад державної служби, організації та проведення конкурсів тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях  

  • 26 травня в Міжрегіональному управління відбувся День відкритих дверей державної служби 2021. Участь у заході взяли студенти Національного університету імені Б.Хмельницького. В.о. начальника в Міжрегіональному управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Ірина Галайко під час виступу поінформувала присутніх слухачів про право громадян на державну службу та звернула увагу на переваги державної служби. Про особливості конкурсної процедури на зайняття посад державної служби доповіла головний спеціаліст Міжрегіонального управління Наталія Ігнатенко. Як шукати вакансію державної служби та які документи необхідно підготувати для участі у конкурсі продемонстрував головний спеціаліст – юрисконсульт Міжрегіонального управління Костянтин Шваля.
  • 28 травня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела навчання на тему: «Засади дисциплінарної відповідальності» для начальників юридичних відділів апаратів виконкомів рад територіальних громад, апаратів райдержадміністрацій та спеціалістів, на яких покладено обов’язки юридичного супроводу діяльності органу державної влади чи місцевого самоврядування Чернігівської області. Захід проведений у співпраці з Чернігівським центром підвищення кваліфікації в рамках навчання за короткостроковою програмою: «Нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування».

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 27 травня  начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провели прямі телефонні лінії «Державна служба». Порушені питання стосувались порядку формування конкурсної комісії та визначення адміністратора; подання сертифікату про вільне володіння державною мовою. кандидатами на посади державної служби; порядку впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами HRMIS в територіальних органах центральних органів виконавчої влади; звільнення з посади державної служби у разі виходу державного службовця на пенсію; підстав звільнення з посади державної служби у зв'язку з припиненням контракту на період карантину; порядку вирішення спірних питань щодо визначення періоду надання відпустки посадовим особам місцевого самоврядування.
  • 28 травня працівники Міжрегіонального управління провели навчально-інформаційний семінар в режимі онлайн для керівників та працівників служб управління персоналом органів місцевого самоврядування Львівської області на тему «Актуальні питання обчислення стажу служби в органах місцевого самоврядування». Начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника управління Микола Трофименко надали інформацію щодо порядку обчислення стажу в органах місцевого самоврядування. Також, на типових прикладах розгянуто практичні питання зарахування окремих періодів роботи в державних органах та органах МВС.  В заключній частині семінару учасникам заходу надано відповіді на запитання.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 28 травня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко, в режимі онлайн, надано методичну допомогу Степівській селищній раді Миколаївського району стосовно проходження служби в органах місцевого самоврядування, а саме, Порядку призначення керівників структурних підрозділів ради, Порядку призначення спеціалістів структурних підрозділів ради, оголошення Присяги посадових осіб місцевого самоврядування, заповнення особової картки посадової особи, тощо.
  • 28 травня в межах співпраці та спільних заходів на 2021 рік на базі Херсонського регіонального центру підвищення кваліфікації проведено робочу нараду з актуальних питань підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб області. Участь у нараді взяла Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління. Розглянуто питання щодо організація підвищення кваліфікації працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у наступному учбовому році як працівниками Управління та Херсонського регіонального центру підвищення кваліфікації, так і науково-педагогічними працівниками кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського Національного технічного університету, розглянуто можливість проведення міжрегіональних відеоконференцій, відеомостів та відеотренінгів на базі Центру підвищення кваліфікації, ХНТУ, залучення магістрантів ХНТУ до діяльності студій кращих управлінських практик.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 24 травня Міжрегіональним управлінням спільно із Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» було проведено «День відкритих дверей державної служби в онлайн форматі». Як стати частиною команди державних службовців, яких фахівців чекають на державній службі, які переваги у роботі саме в публічному секторі – на ці та багато інших питань отримали відповіді учасники Дня відкритих дверей державної служби.  Даний захід пройшов в режимі реального часу і такий формат дав можливість кожному бажаючому долучитися онлайн, почути актуальну та корисну інформацію стосовно роботи в публічній сфері. У рамках заходу учасники більше дізналися про державну службу та реформу держуправління, переваги роботи на державній службі, реформу системи оплати праці. Також говрили про те, як потрапити на роботу до державної служби. (особливості конкурсної процедури), де знайти цікаву вакансію та які документи потрібно підготувати для участі в конкурсі? У заході взяли участь представники закладів вищої освіти, працівники державних органів та місцевого самоврядування, а також ті, хто має досвід роботи в інших органах публічної служби та приватного сектору Полтавської та Кіровоградської області.
  • 27 травня на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за спеціальною професійною програмою для керівників служб управління персоналом структурних підрозділів облдержадміністрації , апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрацій на тему : «Актуальні питання управління персоналом у місцевих органах виконавчої влади». Зокрема, начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч щодо  організації підвищення рівня професійної компетентності працівників.

Міжрегіональне управління НАДС у Харківській та Сумській областях

  • 27 травня міжрегіональним управління проведено День відкритих дверей державної служби. Спікерами на заході стали: Моложавий Віктор, начальник Міжрегіонального управління; Мацокін Андрій головний редактор журналу «Держслужбовець», експерт з питань державної служби, державного управління та місцевого самоврядування; Гаврилюк Максим, заступник начальника Міжрегіонального управління; головні спеціалісти Міжрегіонального управління Петренко Лариса, Смагіна Наталія. Під час заходу висвітлені питання щодо реформи держуправління, переваг роботи на державній службі та в органах місцевого самоврядування. Також говорили про те, як потрапити на роботу на державну службу (особливості конкурсної процедури), де знайти цікаву вакансію та які документи потрібно підготувати для участі в конкурсі.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 28 травня  в.о. начальника міжрегіонального управління Галина Макаревич року була учасником ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю на тему: «Актуальні проблеми менеджменту та публічного управління в умовах інноваційного розвитку економіки». Розглянуто питання інтелектуалізації системи менеджменту в умовах віртуалізації економічного середовища; управлінського аспекту в умовах трансформаційних змін.
  • 26 травня працівниками Міжрегіонального управління в рамках короткострокової програми підвищення кваліфікації для посадових осіб органів місцевого самоврядування та державних службовців категорії «Б», «В» (І навчання), на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій прочитано лекцію на тему: «Розвиток професійної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування».
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux