• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Підсумки та плани роботи НАДС у сфері євроатлантичної інтеграції
опубліковано 15 грудня 2020 року о 18:37

Результати функціонального обстеження державних органів у сфері євроатлантичної інтеграції та оцінка річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО розглянуто під час засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Про підсумки функціонального обстеження розповіла Голова НАДС.

В своєму виступі Наталія Алюшина зупинилася на проблемних питаннях, які виникають під час виконання завдань з євроатлантичної інтеграції та розповіла про кроки щодо їх усунення.  

«Серед основних складнощів, які виникають у фахівців державних органів під час виконання завдань з євроатлантичної інтеграції є: високий рівень робочого навантаження, який має системний характер; обмежена штатна чисельність працівників та недостатній рівень поінформованості щодо співпраці України з НАТО. Крім цього, є необхідність підвищення рівня професійної компетентності на постійній основі. Власне тому, НАДС розроблено програму підвищення кваліфікації «Євроатлантична інтеграція України». У 2020 році  за такою програмою підвищили кваліфікацію 405 державних службовців. Наступного року обсяг державного замовлення за цією програмою становить понад 1000 осіб», - зазначила Наталія Алюшина.

70% опитаних працівників установ та структур визначили потребу щодо участі в курсах підвищення рівня володіння англійською мовою. Тож Українською школою урядування розроблено програму підвищення кваліфікації «Іноземна мова в публічному адмініструванні».

На основі проведеного функціонального обстеження НАДС розроблено проєкт типового Положення про структурний підрозділ з питань євроатлантичної інтеграції та проєкт Методичних рекомендацій стосовно запровадження щорічного визначення потреб центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у фахівцях з питань євроатлантичної інтеграції та їх професійному навчанні. Наразі планується доопрацювання вищезгаданих документів з фахівцями Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ.

Варто також підкреслити, що НАДС ініційовано утворення робочої групи за участі представників закладів вищої освіти щодо розроблення професійної програми підвищення кваліфікації державних службовців центральних органів виконавчої влади, залучених до розроблення, моніторингу та оцінювання результатів виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО.

Довідково: у 2020 році НАДС проведено першу та другу частини основного етапу функціонального обстеження 65 центральних органів виконавчої влади, інших державних органів та господарських структур, відповідальних за співробітництво з НАТО. Його метою є збір, аналіз та систематизація інформації щодо фахового супроводу співробітництва центральних органів виконавчої влади, інших державних органів та господарських структур з НАТО.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux