• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Презентовано онлайн-платформу для навчання українських державних службовців, яка створена за підтримки ЄС
опубліковано 27 січня 2022 року о 12:50

Відтепер державні службовці України зможуть підвищувати професійні знання та навички у сфері європейських справ, процесів прийняття рішень та знайомитися з передовим досвідом. Такі нові можливості з’явилися завдяки спеціалізованій навчальній онлайн-платформі для держслужбовців, які працюють над питаннями європейської інтеграції України. Платформа розроблена в рамках проекту «Розвиток спроможності для інтеграції та реформ: підвищення адміністративної спроможності державної служби України до європейської інтеграції за допомогою комплексної освітньої програми» (Natolin4Capacity Building).

Днями відбулася презентація нового інформаційного продукту. Серед учасників заходу - Єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Голова НАДС Наталія Алюшина та проректор Коледжу Європи в Натоліні Ева Ошнєцька-Тамецька. Кожен із виступаючих підкреслював важливість державної служби в європейській інтеграції України та розповідав про кроки, які Європейський Союз та Уряд України роблять у цьому напрямі.

«Впродовж останніх років ми спостерігаємо велику зацікавленість серед публічних службовців питаннями європейської інтеграції та окремих питань виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Лише протягом 2021 року більш ніж 11 тисяч осіб пройшли навчання з питань європейської інтеграції. Крім того, як показали результати вивчення загальних потреб у підвищенні кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за напрямом «європейська інтеграція», прогнозні показники потреб на 2022-2024 роки за цим напрямом складають 6 744 особи. Всі ці дані свідчать про своєчасність та актуальність реалізації проєкту Natolin4Capacity Building. Адже його реалізація дасть змогу отримати високу експертну підтримку з боку європейських колег», - зазначила Наталія Алюшина.

Представники коледжу Європи презентували онлайн-платформу, розповіли про її можливості та переваги. Зокрема, тут пропонується до уваги 16 онлайн-курсів щодо різних аспектів політики європейської інтеграції та впровадження Угоди про асоціацію для українських державних службовців, які працюють над цими питаннями. Вони будуть доступні англійською та українською мовами та відкриті для всіх зацікавлених держслужбовців. Тематику та зміст курсів було визначено на підставі дослідження навчальних потреб, яке було проведено у співпраці з партнерами проекту – Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Національним агентством України з питань державної служби та Представництвом ЄС в Україні.

Важливо додати, що після успішного завершення навчальної онлайн-програми, найкращі 240 державних службовців отримають можливість взяти участь у спеціалізованих тренінгах та навчальних візитах до Польщі та інституцій ЄС. Крім цього, проект Natolin4Capacity Building також запропонує обраній групі учасників програму наставництва з розвитку кар’єри та професійні консультації щодо окремих аспектів європейської інтеграції України.

Фото зі сторінки Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції у Фейсбук 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux