• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Презентовано освітній серіал про історію українського державотворення «Українські герої та героїні: від минулого до сьогодення»
опубліковано 22 червня 2024 року о 10:16

З нагоди Дня державної служби України у НАДС презентували освітній серіал про історію українського державотворення «Українські герої та героїні: від минулого до сьогодення».

Зйомки освітнього серіалу ініційовано Національним агентством України з питань державної служби та реалізовано спільно з Вищою школою публічного управління за підтримки ООН Жінки в Україні та фінансової підтримки Швеції. 

Це десять серій, де висвітлено різні історичні епохи - від Княжої доби до здобуття Незалежності. 

Зйомки проводились в кращих музеях України - Національному заповіднику “Софія Київська”, Музею Гетьманства, Музею видатних діячів української культури, Музею "Становлення української нації", Музею Шістдесятництва, Музею Діаспори.

Участь у зйомках взяли відомі спікери та експерти – Заступник директора ДПУ "Міжнародний дитячий центр “Артек” Сергій Коник,  Голова Всеукраїнської асоціації ЦНАПів Наталія Шамрай, Директор департаменту інформації та взаємодії з громадськістю CКМУ Роксолана Стадник, Проректор з навчальної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій Мельниченко, Директор Вищої школи публічного управління Юлія Лихач, Голова профспілки державних установ України Юрій Піжук, Експерт з відкритих даних Мінцифри Яніна Любива, Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко,  Директор ННІ публічного управління та державної служби Лариса Комаха, Ректор Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Микола Кириченко, Урядова уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко, Директор координаційного центру безоплатної правової допомоги Олександр Баранов, Завідувач відділу методології навчання і наукових досліджень Вищої школи публічного управління Світлана Москаленко, Голова Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький, Голова Всеукраїнської громадської ліги “Україна - НАТО” Сергій Джердж, Помічниця Голови ДПСУ з ґендерних питань, полковник Олеся Клименко, Керівниця проєктного офісу Всеукраїнської асоціації ОТГ Тетяна Нехайчук, Директор департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорт Владислав Яцук.

З вітальними словами до учасників заходу звернулась Голова НАДС Наталія Алюшина та Голова Представництва ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш.

«Символічно, що ми презентуємо наш серіал напередодні Дня державної служби України. Адже часом нам бракує відчуття того, що ми – спадкоємці багатьох поколінь героїв, які боролися за Україну. І що на нас сьогодні покладено відповідальність за існування незалежної української держави. Це – наш історичний виклик. Який очікує нашої відповіді», - зазначила Наталія Алюшина.

Участь у Презентації взяли представники Вищого корпусу державної служби (зокрема, МОН, Мінмолодьспорту, Інституту Національної пам’яті, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та ін.), КМДА, міжнародні партнери, громадські експерти, ЗМІ.

Освітній серіал про головні віхи українського державотворення у постатях видатних особистостей України буде використовуватись в програмах підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, а також виконуватиме просвітницьку місію в контексті громадянської освіти - для зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux