• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Публічна служба потребує молодих та вмотивованих фахівців
опубліковано 17 травня 2023 року о 23:14

Про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час інформаційного заходу «Промодень на публічній службі». Такі зустрічі вже стали доброю традицією. Щороку вони слугують  інформаційною платформою як для представників органів влади різного рівня, так і для студентів та усіх бажаючих працювати у публічному секторі.

«Наша мета зацікавити молодих фахівців спробувати себе на публічній службі. Нині вона потребує вмотивованих професіоналів. Громадян, чиєю цінністю стане служіння своїй країні. Тож пропонуємо майбутнім випускникам розглянути перспективу роботи в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування  як можливість бути корисними державі. Кожен з нас нині робить все можливе, аби наблизити перемогу. Публічні службовці, без перебільшення, є цивільним фронтом, що забезпечує життєздатність держави. І у кожного з вас є нагода стати частиною цієї команди»,  - зазначила Наталія Алюшина.

Також Наталія Алюшина розповіла учасникам заходу про дві освітні програми, а саме:  «Постконфліктне врядування» та «Урядування на повоєнних територіях». Вони  мають на меті підготовку фахівців для роботи деокупованих територіях. Таке навчання здійснюватимуть в КНУ ім. Шевченка. 

Під час тематичних дискусій говорили про те, чим займаються публічні службовці, як побудувати кар’єру в органах публічної влади, як публічна служба сприяє стійкості та відбудові країни під час війни та як кожен може зробити свій внесок у відновлення України. В числі спікерів - Олександр Ярема, Державний секретар Кабінету Міністрів України, Яко Сільє, Постійний представник ПРООН в Україні, Віталій Безгін, Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Таміла Ташева, Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим. 

Також було представлено новий освітній серіал «Публічна служба». Його презентували одні зі спікерів серіалу Сергій Горовенко, Радник Голови НАДС, та Юрій Манілов, проєктний менеджер Української академії лідерства. 

Які є можливості на публічній службі та як стати публічним службовцем розповіли Юлія Марушкевич, директорка Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування НАДС, Геннадій Кизименко, заступник директора Департаменту роботи з персоналом та організаційного розвитку – начальник відділу персоналу Міністерства фінансів України, Володимир Касьян, директор Департаменту по роботі з персоналом Державної митної служби України, Альона Лобенко, головний спеціаліст відділу оцінювання та розвитку персоналу Управління з питань персоналу НАДС. 

Про такий інструмент як стажування в державних органах та органах місцевого самоврядування розповіли Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України, Людмила Слива, заступниця керівника Управління просвітницької роботи та навчальних програм Національного агентства з питань запобігання корупції, Лариса Кочур, керуюча справами виконавчого комітету Березанської міської ради, Богдана Яремчук, заступниця начальника управління, начальниця відділу підбору та оцінки персоналу управління персоналом Львівської міської ради. 

Як це бути публічним службовцем розповіли Сергій Марченко, староста Овсюківського старостинського округу, Катерина Титаренко, начальниця відділу з питань цивільного захисту населення адміністрації Обухівська районна державна (військова) адміністрація Київської області, Марта Бріт, головний спеціаліст відділу організації співпраці з вищими органами влади, правоохоронними, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування Управління стратегічного розвитку та інвестування Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. 

  • Переглянути  відео можна за лінком: https://bit.ly/458vPwp.   
  • Якщо ви бажаєте працювати в НАДС, усі вакансії можна переглянути тут - https://bit.ly/42IP9Pl
  • Також є можливість пройти стажування в Агентстві. Більше про це читайте тут - https://bit.ly/3Oml1F6.      


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux