• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Щотижневі новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 14 березня 2021 року о 20:26

Пропонуємо ознайомитися з актуальними новинами з Міжрегіональних управлінь НАДС  в традиційному інформаційному огляді. 

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 10 березня Міжрегіональним управлінням спільно із Житомирською ОДА проведено онлайн семінар «Актуальні питання проведення конкурсного відбору» для працівників служб управління персоналом апарату та структурних підрозділів Житомирської ОДА, апаратів РДА Житомирської області. Володимир Бражевський, заступник начальника Міжрегіонального управління, акцентував увагу учасників семінару на дотриманні Порядку проведення конкурсів та черговості оголошення конкурсів залежно від укладених контрактів. З протиепідемічними заходами під час проведення конкурсу на зайняття посад державної служби ознайомив працівників служб управління персоналом Костянтин Герасимюк, начальник Міжрегіонального управління. Він також підвів підсумки проведеного заходу. Цього ж дня, працівники Міжрегіонального управління спільно з Вінницькою ОДА провели нараду з працівниками служб з питань персоналу РДА та структурних підрозділів Вінницької ОДА щодо практичного застосування оновлених положень Закону України «Про державну службу».
  • Стартували конкурси на посади державної служби.  У зв’язку з цим, 12 березня  Міжрегіональним управлінням проведено онлайн семінар «Актуальні питання проведення конкурсного відбору» для працівників служб управління персоналом та членів окремих конкурсних комісій територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів судової влади, інших державних органів Житомирської області. Особлива увага була звернута на формування умов проведення конкурсу, проходження тестування, розв'язання ситуаційних завдань та проведення співбесіди, зокрема дистанційно. Також, зупинились на питанні визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорій «Б» та «В».

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 11 березня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках короткострокової програми підвищення кваліфікації із державними службовцями міськрайонних та районних судів Волинської області на тему: «Законодавство про державну службу. Проходження державної служби». 
  • 11 березня керівник Міжрегіонального управління Олег Лавренчук взяв участь у роботі експертної групи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо акредитації у Волинському національному університеті імені Лесі Українки спеціальності ОП «Політологія та державне управління».

 Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 10 березня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались порядку створення конкурсної комісії, оголошення конкурсу, визначення спеціальних вимог до посад, обчислення досвіду роботи для допуску до участі у конкурсі на посади державної служби категорії «Б», проведення тестування, присвоєння чергового рангу державному службовцю, формування дисциплінарної справи та інші.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 12 березня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль провів відкриту лекцію на тему «Правове регулювання державної служби в Україні» для студентів третього курсу Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Окрім висвітлення аналізу та новел законодавства України та підзаконних актів, що регламентують роботу в сфері державної служби, Ярослав Коваль розповів про основні напрямки Стратегії реформи державного управління України, зупинився на умовах вступу на державну службу, окреслив перспективи та переваги проходження державної служби та відповів на запитання студентів.
  • 09-12 березня працівники Міжрегіонального управління в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів державної влади та органів місцевого самоврядування надали індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад Львівської та Закарпатської областей, територіальних органів центральних органів виконавчої влади. В числі актуальних питань: повноваження голови ліквідаційної комісії, формування безпосереднім керівником пропозицій до умов проведення конкурсу; вжиття заходів щодо переведення з сільської ради, у зв’язку з її входженням до ОТГ, працівників, які відповідно до законодавства мають додаткові гарантії збереження робочого місця; зарахування до стажу держслужби та служби в ОМС окремих періодів роботи; встановлення окремого графіку роботи для посадової особи, яка займається викладацькою діяльністю.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • У рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з 09 по 12 березня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, за результатами опрацювання документів надала методично-консультативну допомогу службам управління персоналом 7 територіальних громад Херсонської області з питань обрахування стажу державної служби, ведення кадрового діловодства, оформлення та ведення особових справ посадових осіб. Крім того, відповідно до визначеного графіка, 09 березня, проведено особистий прийом громадян, на який звернулося три особи. Зокрема, стовно вирішення питань щодо звільнення працівників районних державних адміністрацій, переведення державних службовців, звільнення у зв’язку з реорганізацією до ОМС, щодо підвищення кваліфікації державних службовців і роботи порталу знань тощо. Також 12 березня проведено пряму телефонну лінію «Державна служба», на яку звернулося 8 осіб. В першу чергу питання, які розглядалися, були пов’язані з відновленням конкурсів на посади державної служби: використання результатів попереднього тестування, порядку надання документів, їх форма та текстове наповнення, документи, що підтверджують знання української мови тощо.
  • Протягом тижня заступницею начальника управління Ольгою Кальченко надано методично - консультативну допомогу працівникам служб управління персоналом Управління Держпродспоживслужби України в Миколаївській області, Департаменту економічного розвитку Миколаївської ОДА, а також іншим ТО ЦОВВ з питань поновлення конкурсної процедури, про Порядок скасування доборів та оголошення конкурсів, про Порядок попередження державних службовців щодо змін істотних умов державної служби, тощо. 09 березня проведено особистий прийом громадян. До управління за допомогою та роз'ясненнями звернулися посадові особи місцевого самоврядування стосовно пенсійного забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування. Крім цього, 10 березня проведено телефонну гарячу лінію «Державна служба». Найактуальнішими були питання щодо відновлення проведення конкурсів, забезпечення протиепідемічних заходів під час проведення конкурсів, порядок скасування оголошених доборів.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк провела семінар для представників служб управління персоналом Чернівецької ОДА, її структурних підрозділів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади на тему відновлення конкурсів при вступі на державну службу. Наталія Житарюк поінформувала присутніх щодо етапів проведення та вимог до підготовки умов проведення конкурсу. Йшлось про можливості проведення дистанційного тестування та співбесіди, обрахування строку використання результатів тестування, порядок роботи конкурсної комісії та визначення кількісті претендентів на посаду, необхідність проведення спецперевірки та подання декларації кандидатами на посади держслужби. Обговорювались й інші нововведення в законодавстві.
  • 10 та 12 березня працівники Міжрегіонального управління в рамках спеціальної професійної програми підвищення кваліфікації для державних службовців категорії «В», на базі Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації прочитали лекції на теми:  «Професійний розвиток персоналу публічної служби: компетентнісний підхід»; «Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби»; «Складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця»; «Зміни у законодавстві що регламентуються проходженям державної служби».
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux