• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Сьогодні відбулося засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС
опубліковано 17 грудня 2020 року о 18:34

Управління персоналом на державній службі, реформа системи оплати праці, впровадження системи управління людськими ресурсами та професійний розвиток державних службовців – ці та інші важливі стратегічні речі для державної служби обговорили під час засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС.

Одним з ключових моментів засідання Ради стала презентація всеукраїнських досліджень з актуальних питань розвитку та функціонування державної служби. Зокрема, «Державна служба в Україні: Ваша точка зору»  та дослідження щодо ризиків та можливостей впровадження реформи системи оплати праці держаних службовців.

На важливості ціннісних орієнтирів, які є надважливим елементом у формуванні ефективної команди, наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина. А ще розповіла про ціннісний розподіл серед  державних службовців за підсумками дослідження.

«Професіоналізм, відповідальність, чесність, командна робота та ефективність – це ті базові цінності, яких дотримується  більшість державних службовців. Про це зазначили понад 50% респондентів з понад 33 тисяч опитаних. Погодьтеся, це доволі суттєвий показник.  До речі, ця п`ятірка була однаковою, як на рівні опитаних службовців ЦОВВ, так і місцевих органів державної влади. А це яскраво свідчить про те, що розуміння ціннісних орієнтирів не відрізняється ні за регіоном, ні за рівнем прийняття рішень та часткою матеріальної винагороди, яку отримує працівник», - акцентувала увагу Наталія Алюшина.


В опитуванні щодо ризиків та можливостей впровадження реформи системи оплати праці держаних службовців взяли участь 35 143 держслужбовці. Дослідження дало змогу виявити ключові негативні явища діючої системи оплати праці.

Серед факторів, за якими вразливість реформи оцінюється у більш ніж 70%, визначено рівень достатності оплати праці, посилення комунікації реформи, підвищення рівня соціальної захищеності та пенсійного забезпечення держслужбовців.

Для мінімізації негативних факторів НАДС розроблено план заходів  для успішної реалізації реформи.

Також у рамках заходу відбулося засідання Координаційної ради з питань професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад.  Учасники обговорили можливості розвитку системи професійного навчання державних службовців, інноваційні підходи, моніторинг якості освітніх послуг та забезпечення потреб в навчальних програмах.

Окрім цього, відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом». Цього року він  проходить вже втретє. Відзнаки отримали  14 служб управління персоналом з різних куточків України. Своїм прикладом вони вкотре довели, що  інноваційні підходи та невпинний розвиток в управлінні персоналом - не просто слова, а  норма державної служби.

Довідковоінформаційні матеріали за підсумками Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС.  











Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux