• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
У НАДС стартував тренінг для лідерів державного сектору України «Балансуючи між політикою і формуванням політик»
опубліковано 17 вересня 2024 року о 16:45

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина відкрила тренінг для лідерів державного сектору України «Балансуючи між політикою і формуванням політик».

Це ексклюзивна трансформаційна програма для керівників вищої ланки публічного управління України, які прагнуть посилити своє лідерство і вивести свої команди на якісно новий рівень формування політик.

Навчальний тренінг проводиться в рамках нової загальної короткострокової програми «Публічна політика», що розроблена експертами Вищої школи публічного управління за сприяння та підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» EU 4 PAR.

Учасниками навчання стали близько 30 вищих неполітичних та політичних керівників державного управління України з 16 органів державної влади. Це державні секретарі та їх заступники, заступники міністрів, керівники і заступники керівників ЦОВВ, зокрема, з Міністерства юстиції України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Центральної виборчої комісії, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства України з питань державної служби, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Пенсійного фонду України,  Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної архівної служби України, Держпродспоживслужби, Державної служби геології та надр України, Державної інспекції архітектури та містобудування України, Українського інституту національної пам'яті.

З вітальними словами під час відкриття тренінгу виступили заступник Державного секретаря Секретаріату КМУ Олег Войтович, Голова НАДС Наталія Алюшина, керівник Проекту EU 4 PAR Угіс Сікс, Директор Вищої школи публічного управління Юлія Лихач.

«Для проведення системних реформ у різних сферах державної політики потрібна дієва система публічного управління та професійні публічні службовці. Це так звані формувачі політики, які орієнтуються у стратегічному плануванні, формуванні та аналізі політики. Саме такі державні службовці закладають  основи ефективної політики держави. Особлива увага до них зараз, коли офіційно розпочався переговорний процес та адаптація законодавства до права ЄС», - зазначила Голова НАДС.

За словами Наталії Алюшиної, новий начальний курс є практико-орієнтованим та покликаний сприяти підвищенню рівня компетентностей вищого корпусу державної служби в питаннях сучасних підходів і інструментів у процесі формування політики, вивчення стратегій ефективного управління, соціальних конструкцій публічної політики, прийняття політичних рішень, тощо.

«Цей курс сприятиме отриманню знань щодо підходів та інструментів формування політик, ролі та функції керівника у забезпеченні інноваційних підходів до розробки політичних інструментів для розвитку публічної служби, знання інструментів і механізмів формування публічної політики. Тренінг спрямований на вирішення цих проблем, надавши керівникам найвищої ланки державної служби знання та навички, необхідні для подолання розриву між формуванням політик та політичною реальністю. Політики, які розробляють державні службовці, повинні не лише містити наявні рішення для складних викликів, але й бути реалістичними з точки зору їх практичного впровадження і доступних ресурсів», - наголосила Голова НАДС.

Тренінг складається з двох основних модулів, що проводяться офлайн в Києві: "Формування політик vs. Політика" та "Адаптивне лідерство в дії".

В рамках модулів протягом вересня учасники тренінгу зможуть зануритись в практичні аспекти сучасних підходів до формування політики із дослідженням різних точок зору публічних службовців і політичних лідерів, вивчатимуть стратегії ефективного державного управління, навчаться застосовувати принципи адаптивного лідерства для діагностики викликів, мобілізації ресурсів і керівництва державними інституціями під час складних трансформацій.

У жовтні, після основних модулів, буде проведено групову коучингову сесію – рефлексивний навчальний захід з професійним коучем для кращого інтегрування отриманих знань у повсякденне управління командами з аналізу і формування політики в державних органах.

Крім того, у онлайн-форматі відбудеться серія факультативних вебінарів з використанням поведінкової науки для поширення знань серед команд з аналізу та розробки політик для покращення здатності формувати політики, які ефективно впливають на поведінку та стимулюють зміни.

Тренерами навчальної програми «Балансуючи між політикою і формуванням політик» виступають міжнародні експерти з понад 20-річним досвідом в галузі розробки політик, стратегування та управління, які консультували уряди Латвії, Молдови, Вірменії та інших країн - Каспарас Берзіньш, магістр публічного адміністрування (Maxwell School, Сиракузи, США), PhD (Georgia Tech, США), та Даніель Павлюц, магістр публічного адміністрування (Harvard Kennedy School).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux