• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
У НАДС відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з напрацювання та апробації системи класифікації посад на державній службі
опубліковано 22 липня 2020 року о 21:12

22 липня відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з напрацювання та апробації системи класифікації посад на державній службі. Це перше засідання в рамках роботи даної групи.

Відкрила засідання Голова НАДС Наталія Алюшина. «Зміна рівня заробітних плат в системі державної служби - доволі складне та амбітне завдання. Нам потрібно виправити існуючу несправедливість в системі оплати праці державних службовців, адже рівень винагороди за роботу  має ґрунтуватися на фаховості, результативності, мірі покладеної відповідальності та особистому внеску кожного працівника», - наголосила очільниця НАДС. Саме тому, на думку Наталії Олександрівни, важливо запровадити таку систему оплати праці державних службовців, яка б відповідала принципам прозорості, передбачуваності, справедливості, рівності, результативності та конкурентоспроможності. Також Наталія Алюшина подякувала усім за відповідальне та свідоме ставлення до такого важливого питання, адже мова йде про продовження реформування та створення сучасної та ефективної системи вітчизняної державної  служби.

Засідання відбувалося у форматі конструктивного діалогу. Зокрема, заступник Голови НАДС Андрій Заболотний розповів  про план дій та часові рамки із впровадження пілотного проекту класифікації посад в НАДС, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, Міністерстві фінансів  та Міністерстві цифрової трансформації.

Керівник проекту EU4PAR Угіс Сікс поділився закордонним досвідом роботи у даному напрямку та  презентував алгоритм проведення класифікації посад і розроблення методології. Пан Угіс наголосив, що при проведенні класифікації варто зважати не на назву посади, а на функціональні обов’язки. Бо власне грейдинг дає поняття справедливості в питанні оплати праці за ту чи іншу роботу.  І це доволі поширена практика за кордоном, втому числі і в галузі державної служби. 

Цікавими були виступи заступника  генерального директора по персоналу АТ «Укрпошта» Лілії Бушіної та директора Департаменту управління персоналом НБУ Ольги Прохоренко, оскільки саме ці організації вже мають  успішний досвід запровадження класифікації та грейдингу в своїх організаціях.

Також своїми думками поділилися представники Офісу Президента, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів та Міністерства цифрової трансформації. В ході обговорення виникли ряд питань, на які варто буде звернути увагу при подальшій роботі Міжвідомчої робочої групи. Зокрема, ці питання стосувалися практичної сторони створення класифікації посад у різних органах державної влади.

За декілька днів міжвідомча група продовжить свою роботу, але вже в онлайн-форматі.

Відмітимо, що  експериментальний проект класифікації посад державної служби найближчим часом  планується запустити в НАДС, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, Мінфіні та Мінцифри. А з 2021 року такий підхід буде поширено й на інші ЦОВВ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux