• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Удосконалення конкурсної процедури обговорили під час засідання Координаційної ради РДУ
опубліковано 30 березня 2021 року о 09:14

Під час засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління обговорили ряд важливих питань, що стосуються розвитку державної служби. Зокрема, реформування Комісії з питань вищого корпусу державної служби  та відновлення конкурсів.

Так, Голова Агентства Наталія Алюшина розповіла, що готуючись до відновлення конкурсів, НАДС: переналаштовано career.gov.ua, оновлено тести на знання законодавства, напрацьовано низку методичних рекомендацій як для служб управління персоналу, так і для кандидатів. Крім цього,  внесені зміни до порядку проведення конкурсного відбору, передбачена можливість дистанційного проведення тестування, а також співбесід з кандидатами в режимі відеоконференції. 

Втім, з відновленням конкурсної процедури виник і ряд викликів, над якими наразі працює НАДС. Мова йде про одночасне оголошення значної кількості конкурсів, надмірне навантаження на адміністраторів й конкурсні комісії, рекордна завантаженість Єдиного порталу вакансій державної служби.  

Але найбільш посилена увага наразі, за словами Наталії Алюшиної, до роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Серед пропозицій щодо  удосконалення роботи Комісії, зокрема розглядається можливість проведення тестування, перевірки володіння іноземної мови у Центрі оцінювання, а також оцінювання м'яких навичок за допомогою розв'язання ситуаційних завдань.

Таким чином, Комісія з питань вищого корпусу державної служби матиме достатньо часу на перевірку інших компетентностей та професійних знань кандидата. Наприклад, розуміння сфери відповідної державної політики, управління змінами та інновації, стратегічне бачення.

Крім того, пропонується удосконалити форму резюме, розширити шкалу оцінювання та запровадити поріг проходження кандидатів до наступного етапу, відповідно за кількістю балів.

«Наше завдання – дотримуючись меритократичного принципу забезпечити потреби кандидатів, зробити проходження конкурсу орієнтованим на кандидата, на те, щоб державний орган отримав найкращого працівника. Також, для нас важливо ефективно використовувати ресурси, особливо – людські», резюмувала Голова НАДС Наталія Алюшина

Ще одним пунктом порядку денного було завершення реформування в сфері державної служби і посилення спроможності НАДС. Наталія Алюшина розповіла про пріоритетні завдання та важливість продовження фінансової підтримки реалізації реформи державного управління.

«У цьому році перед командою НАДС стоїть ряд пріоритетних та глобальних завдань для досягнення цілей реформи державного управління, які визначені стратегічними документами та міжнародними зобов’язаннями держави. Сьогодні потрібно залучати на державну службу та вмотивовувати фахівців, котрі здатні «тягнути» і впроваджувати вкрай необхідні реформи. Прикро, та НАДС опинилося в ситуації штучного кадрового дефіциту, причиною якого є відсутність достатнього рівня фінансування. Для того щоб в подальшому мати спроможність реалізовувати завдання і стратегічні плани, ми сподіваємося на підтримку та сприяння посиленню спроможності Національного агентства України з питань державної служби»,  зауважила в ході виступу Голова НАДС.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux