• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбувся міжнародний семінар для державних службовців з управління якістю шляхом застосування загальної схеми оцінювання CAF
опубліковано 14 травня 2021 року о 18:42

В навчанні взяли участь державні службовці з усієї України. Семінар «Управління якістю шляхом застосування загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF). Кращі європейські практики» був присвячений обговоренню міжнародного досвіду щодо впровадження інструментів управління якістю в державному управлінні, зокрема Загальної схеми оцінювання (CAF). Крім того учасники розглянули  практичні кроки застосування системи керування якістю в діяльності органів державної влади в Україні.

Використання інструментів  CAF – один із кроків до якісної реалізації реформи державного управління та євроінтеграції України.  Тому таке навчання було як ніколи на часі. На цьому закцентувала увагу й Голова НАДС під час свого виступу.

«Одним із завдань реформи державного управління в Україні є побудова професійної, результативної та ефективної системи органів державної влади. І як свідчить міжнародний досвід, кращим інструментом удосконалення їх діяльності є впровадження системи управління якістю. Тож я сподіваюся, що сьогоднішній захід стане ідеальною платформою для удосконалення рівня професійної компетентності учасників щодо моделі CAF-2020. Зокрема, застосування практичних кроків впровадження системи управління якістю в державних органах та взаємозв’язку управління якістю з підвищенням ефективності їх діяльності у коротко-, середньо- та довгостроковій перспективі. Взаємозв’язку лідерства та стратегічного управління з ефективністю і результативністю діяльності органів державної влади, а також використання міжнародного досвіду впровадження інструментів моделі CAF», - зазначила Наталія Алюшина.

Крім того, Голова НАДС  розповіла, що цього року перед органами державної влади стоять певні виклики – проведення обстеження системи управління якістю, що передбачено завданнями і ключовими показниками результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців, які займають посади державних секретарів міністерств та керівників центральних органів виконавчої влади. Тому перейняття міжнародного досвіду національних кореспондентів та експертів CAF є особливо цінним для України.

Зазначимо, що відповідно до рекомендацій SIGMA з 2019 року НАДС здійснює впровадження Загальної схеми оцінювання (CAF). Зокрема, Україна у особі НАДС отримала статус спостерігача у Робочій групі національних кореспондентів CAF EUPAN, а Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу – статус Українського національного ресурсного центру CAF.

Довідково. Організаторами семінару виступили Національне агентство України з питань державної служби та Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, за підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні. Саме тому, учасників навчання привітав Бенджамін Боббе, Регіональний представник Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії. А міжнародним досвідом впровадження системи управління якістю в публічному секторі з учасниками ділилися такі спікери, як: Грація Вара Аріббас, експерт-керівник проєкту та консультант Європейського інституту державного управління (EIPA), Голова Європейського ресурсного центру CAF; Філіп Парзер, керівник проєкту та старший консультант Австрійського центру досліджень державного управління (KDZ), експерт з управління якістю Австрійського центру CAF; Вітольд Стельмаськи, Головний експерт Департаменту державної служби Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі; Павел Кост, Голова Фонду міжнародної солідарності «Solidarity Fund PL».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux