• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Завершився четвертий модуль навчальної програми «HR-майстерня»
опубліковано 04 жовтня 2021 року о 16:50

«Люди забудуть, що ви говорили. Люди також забудуть, що ви зробили. Але вони ніколи не забудуть, які почуття ви у них викликали», – цей вислів якнайкраще ілюструє тему четвертого модуля навчальної програми «HR-майстерня». Цього разу теоретичні та практичні заняття стосувалися питань емоційного та соціального інтелекту.

Що таке емоційний інтелект та як емоції впливають на взаємодію, як створити мережу зв'язків та підтримувати відносини, які існують секрети емоційного контакту, що таке соціальний інтелект, які є причини виникнення конфліктів та які поведінкові стратегії варто обирати під час конфліктиних ситуацій – ці та інші надзвичайно цікаві теми розглядалися під час модулю. Також, говорили про роль нейронауки у взаємодії та комунікації. Під час практичних занять учасники майстерні відпрацювали навички ефективної комунікації як ключового елемента побудови якісних професійних відносин. А ще, навчилися відслідковувати тілесні реакції, зупиняти неконтрольовані потоки емоцій і думок, ефективніше керувати своєю увагою.

В числі спікерів – Голова НАДС Наталія Алюшина, підприємець і бізнес-тренер Ваче Давтян, бізнес тренерка, медіаторка, керівниця навчальних проектів «TRIGLAVINTERNATIONAL» Тетяна Ковтонюк, коучиня, нейродослідниця Наталя Кадя, менеджерка, фасилітаторка, коучиня Вікторія Спащенко.

«Програма «HR майстерня» відповідає на запит HR-фахівців держслужби і на 100% виправдовує свою назву. Це справді майстерня, де ми дізнаємось про тренди і сучасні підходи, і можемо звірити з ними реальність свого державного органу. У групах відпрацьовуємо практичні кейси і, що важливо, обмінюємося власним досвідом. Усі учасники з різним бекграундом, кожен має успішні напрацювання у певному напрямку. Цінно дізнатися, а як у інших, розповісти, як у нас, і зрозуміти, що можна вдосконалити. Окрема вдячність спікерам, які кожного модулю щедро діляться знаннями, дають покрокові алгоритми, відповідають на наші запитання та радять, як краще впровадити той чи інший інструмент. Переконана, що «HR майстерня» започаткує хвилю позитивних змін в управлінні персоналом на державній службі», - поділилася враженнями після завершення четвертого модулю Марина Козак, директор Департаменту управління персоналом Національної служби здоров’я України.

Нагадаємо, що навчальна програма «HR майстерня» розроблена для працівників служб управління персоналом, які готові впроваджувати зміни у своїх державних органах та реалізується за підтримки НАДС, Команди підтримки реформ Міністерства економіки України (що діє в рамках проєкту «Українська Архітектура Реформ»), EU 4 PAR й Української школи урядування.

Довідково: емоційний інтелект належить до здатності людини розпізнавати, розуміти і керувати емоціями. Психологи Пітер Саловей і Джон Д. Майєр, одні з провідних дослідників цієї теми, визначають емоційний інтелект як здатність розпізнавати і розуміти емоції в собі та в інших. У минулому емоції та інтелект часто розглядались як такі, що протистоять одне одному. Однак останнім часом психологи активно досліджують, як когнітивні процеси і емоції взаємодіють і впливають на думки людей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux